Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN in parteneriat cu Comisia Consultativa pentru Mutatii Industriale din Comitetul Economic si Social European, Universitatea din Petrosani, Comisia Europeana, Guvernul Romaniei, Televiziunea Romana, Romania TV si Sindicatul MUNTELE, a organizat, joi, 13 septembrie 2018, la Petrosani, judetul Hunedoara, in Aula Universitatii din Petrosani, o Conferinta la nivel inalt cu tema: ”Regiunile carbonifere din Romania in tranzitia energetica”. Conferinta la nivel inalt de la Petrosani a reunit in mijlocul comunitatii miniere din Valea Jiului peste 300 de participanti din tara si din strainatate: salariati ai unitatilor miniere din cadrul Compexului Energetic Hunedoara (CEH), reprezentanti ai Comisiei Europene si ai Comitetului Economic si Social European, reprezentanti ai Guvernului Romaniei si ai autoritatilor locale, membri ai Parlamentului Romaniei, reprezentanti ai conducerii CEH, lideri sindicali din cadrul Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, precum si personalitati marcante ale comunitatilor miniere din Europa. Prezenti la conferinta, Comisarul European pentru Politica Regionala - doamna Corina Cretu si Ministrul Fondurilor Europene - doamna Rovana Plumb au promis asistenta fianciara pentru sprijinirea unei tranzitii energetice juste in Valea Jiului.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

19 decembrie 2005, vizita unei delegatii CSN MERIDIAN la sediul Confederatiei Internationale a Sindicatelor Libere si la sediul Confederatiei Europene a Sindicatelor. Consultari legate de afilierea organizatia noastre la CISL si la CES. Presedintele Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, domnul Ion Popescu a purtat discutii oficiale cu Domnul Guy Ryder, Secretarul General al CISL si cu domnul John Monks, Secretarul General al Confederatiei Europene a Sindicatelor.

Ca raspuns la scrisorile de intentie din data de 4 aprilie respectiv 6 aprilie 2005, prin care solicitam afilierea CSN MERIDIAN la Confederatia Internationala a Sindicatelor Libere si la Confederatia Europeana a Sindicatelor, domnul Guy Ryder, Secretarul General al CISL ne-a invitat la consultari in una din locatiile pe care noi ar fi trebuit sa le stabilim de comun acord cu domnul Hubert Cambier, Directorul CISL pentru Europa Centrala si de Est.

In urma discutiilor cu acesta, domnul Ion Popescu, Presedintele Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, a acceptat ca intalnirea dintre MERIDIAN si celelalte doua organizatii internationale sa aiba loc la sediul din Bruxelles al acestora, la data de 19 decembrie 2005.

La data mai sus mentionata, delegatia CSN MERIDIAN, condusa de domnul Ion Popescu s-a deplasat la Bruxelles pentru a discuta cu organele de conducere ale CISL si CES, afilierea organizatiei noastre la cea mai mare structura sindicala din lume si respectiv din Europa.

La solicitarea domnului Hubert Cambier, Presedintele Ion Popescu, a prezentat in detaliu organizatia si unele aspecte referitoare la prezentul si viitorul miscarii sindicale din Romania.Tot cu aceasta ocazie s-au facut cunoscute obiectivele si actiunile confederatiei, precum si initiativele originale pe care noi le-am pus in practica de-a lungul timpului.

Intalnirea cu domnul Guy Ryder s-a desfasurat intr-o atmosfera cordiala si a avut ca principal subiect de discutie afilierea noastra - explicarea motivului pentru care CSN MERIDIAN doreste sa se afilieze la CISL - dar au fost discutate si unele probleme legate de evolutia miscarii sindicale la nivel mondial si modul in care aceasta va influienta viata sindicala din Romania.

In final, Secretarul General al CISL, ne-a asigurat ca procedura de consultare in vederea afilierii CSN MERIDIAN, a inceput si aceasta va continua in lunile ce vor urma, tinandu-se cont si de evolutia asa-zisului "proces Myiazaki", proces prin care se intentioneaza ca pana in toamna anului 2006 sa se creeze o noua confederatie sindicala internationala. Aceasta organizatie "umbrela" va aduna la un loc Confederatia Internationala a Sindicatelor Libere, Confederatia Mondiala a Muncii si alte centrale sindicale nationale reprezentative care nu sunt afiliate la nivel international.

Domnul John Monks, Secretarul General al Confederatiei Europene a Sindicatelor ne-a asigurat de faptul ca dumnealui cunoaste demersul pe care  noi l-am facut la CES pentru afiliere, si in acest sens l-a desemnat pe domnul Tom Jenkins sa se ocupe de dosarul nostru. In lunile ce vor urma, raportul despre MERIDIAN va fi supus dezbaterii in Consiliul Executiv si trimis pentru consultare organizatiilor membre.

La incheierea vizitei delegatiei CSN MERIDIAN, Presedintele Ion Popescu a invitat oficial persoanele care fac parte din organele de conducere ale CISL si CES sa ne viziteze in Romania pentru a cunoaste mai bine organizatia noastra.

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design