Marti, 20 februarie 2018, intalnire la sediul CSN MERIDIAN începand cu ora 8.00 intre domnul Lucian Sova, Ministrul Transporturilor si reprezentanti ai sindicatelor din transporturi afiliate la CSN MERIDIAN.* Federatia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din Romania (FSTFR) impreuna cu Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN (CSN MERIDIAN) au organizat in Bucuresti, vineri, 16 februarie 2018, actiuni sindicale comemorative si de protest pentru a trage “sirena” disperarii si a nemultumirii cu privire la situatia grava cu care se confrunta companiile feroviare de stat, in prezenta Ministrului Transporturilor si a conducerii acestor companii. Actiunile sindicale s-au desfasurat in contextul comemorarii a 85 de ani de la inabusirea violenta a Grevei ceferistilor din 16 februarie 2018 (cand 7 muncitori au fost impuscati si peste 40 au fost raniti pentru ca si-au cerut sa le fie respectate drepturile cetatenesti), dar si in contextul masurilor anuntate de suspendarea a peste 100 de trenuri de catre SNTFC CFR Calatori SA.Pentru prima data dupa 29 de ani de la evenimentele din 1989, sindicatele feroviare prin FSTFR si CSN MERIDIAN s-au reunit pentru a marca prin recunostinta lor, doua momente simbol ale istoriei Romaniei si ale luptei sindicale: Centenarul Marii Uniri si inabusirea violenta a Grevei ceferistilor de la Atelierele Grivita.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

19 decembrie 2005, vizita unei delegatii CSN MERIDIAN la sediul Confederatiei Internationale a Sindicatelor Libere si la sediul Confederatiei Europene a Sindicatelor. Consultari legate de afilierea organizatia noastre la CISL si la CES. Presedintele Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, domnul Ion Popescu a purtat discutii oficiale cu Domnul Guy Ryder, Secretarul General al CISL si cu domnul John Monks, Secretarul General al Confederatiei Europene a Sindicatelor.

Ca raspuns la scrisorile de intentie din data de 4 aprilie respectiv 6 aprilie 2005, prin care solicitam afilierea CSN MERIDIAN la Confederatia Internationala a Sindicatelor Libere si la Confederatia Europeana a Sindicatelor, domnul Guy Ryder, Secretarul General al CISL ne-a invitat la consultari in una din locatiile pe care noi ar fi trebuit sa le stabilim de comun acord cu domnul Hubert Cambier, Directorul CISL pentru Europa Centrala si de Est.

In urma discutiilor cu acesta, domnul Ion Popescu, Presedintele Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, a acceptat ca intalnirea dintre MERIDIAN si celelalte doua organizatii internationale sa aiba loc la sediul din Bruxelles al acestora, la data de 19 decembrie 2005.

La data mai sus mentionata, delegatia CSN MERIDIAN, condusa de domnul Ion Popescu s-a deplasat la Bruxelles pentru a discuta cu organele de conducere ale CISL si CES, afilierea organizatiei noastre la cea mai mare structura sindicala din lume si respectiv din Europa.

La solicitarea domnului Hubert Cambier, Presedintele Ion Popescu, a prezentat in detaliu organizatia si unele aspecte referitoare la prezentul si viitorul miscarii sindicale din Romania.Tot cu aceasta ocazie s-au facut cunoscute obiectivele si actiunile confederatiei, precum si initiativele originale pe care noi le-am pus in practica de-a lungul timpului.

Intalnirea cu domnul Guy Ryder s-a desfasurat intr-o atmosfera cordiala si a avut ca principal subiect de discutie afilierea noastra - explicarea motivului pentru care CSN MERIDIAN doreste sa se afilieze la CISL - dar au fost discutate si unele probleme legate de evolutia miscarii sindicale la nivel mondial si modul in care aceasta va influienta viata sindicala din Romania.

In final, Secretarul General al CISL, ne-a asigurat ca procedura de consultare in vederea afilierii CSN MERIDIAN, a inceput si aceasta va continua in lunile ce vor urma, tinandu-se cont si de evolutia asa-zisului "proces Myiazaki", proces prin care se intentioneaza ca pana in toamna anului 2006 sa se creeze o noua confederatie sindicala internationala. Aceasta organizatie "umbrela" va aduna la un loc Confederatia Internationala a Sindicatelor Libere, Confederatia Mondiala a Muncii si alte centrale sindicale nationale reprezentative care nu sunt afiliate la nivel international.

Domnul John Monks, Secretarul General al Confederatiei Europene a Sindicatelor ne-a asigurat de faptul ca dumnealui cunoaste demersul pe care  noi l-am facut la CES pentru afiliere, si in acest sens l-a desemnat pe domnul Tom Jenkins sa se ocupe de dosarul nostru. In lunile ce vor urma, raportul despre MERIDIAN va fi supus dezbaterii in Consiliul Executiv si trimis pentru consultare organizatiilor membre.

La incheierea vizitei delegatiei CSN MERIDIAN, Presedintele Ion Popescu a invitat oficial persoanele care fac parte din organele de conducere ale CISL si CES sa ne viziteze in Romania pentru a cunoaste mai bine organizatia noastra.

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design