Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN a organizat miercuri, 3 mai 2017, o intalnire consultativa pe tema LEGII–CADRU privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, in cadrul careia s-au facut cunoscute domnului deputat Adrian Solomon, presedintele Comisiei pentru munca si protectie sociala a Camerei Deputatilor, propunerile de amendamente si punctele de vedere ale organizatiilor afiliate din sectorul bugetar. Dezbaterile din Parlament au avut la baza un document de lucru care a centralizat toate propunerile primite la confederatie pana la data de 3 mai 2017, ora 15.00, material care a fost inaintat in prealabil si secretariatului Comisiei pentru munca si protectie sociala a Camerei Deputatilor. Sedinta a fost prezidata de dl. Adrian Solomon, Presedintele Comisiei pentru Munca din Camera Deputatilor si de dl. Ion Popescu, Presedintele CSN MERIDIAN. Coordonarea pozitiilor organizatiilor din componenta confederatiei a fost realizat de dl. Vasile Lincu, Presedintele Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor PRO LEX.*1 MAI 2017-Cu ocazia Zilei Internationale a Muncii, CSN MERIDIAN adreseaza oamenilor muncii din federatiile si sindicatele afiliate, precum si celorlalti colegi, urari de sanatate, putere de munca si succes in activitate. Trebuie sa luptam cu totii pentru a construi o societate si o economie care este in slujba omului si nu doar in slujba capitalului si a profitului! CSN MERIDIAN a solicitat si a obtinut ca perioada de tranzitie energetica pentru minele Lupeni si Lonea sa se deruleze pana in anul 2027. Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN si Sindicatul Muntele a incheiat, luni 24 aprilie 2017, o conventie cu Ministerul Energiei prin care perioada de tranzitie energetica pentru minele Lupeni si Lonea se prelungeste pana in anul 2027.*
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

Ion Popescu, presedintele CSN Meridian: “Romania trebuie sa urmeze modelul finlandez: crestere economica prin minerit. Mineritul va deveni motorul dezvoltarii economice in Romania!” 


Bucuresti, 25 septembrie 2013. Confederatia Sindicala Nationala Meridian evidentiaza modul benefic in care Finlanda, prin strategia privind dezvoltarea industriei extractive sustenabile pe care a lansat-o in 2010 si a dezvoltat-o in 2013, isi promoveaza mineritul responsabil, in conformitate cu principiile dezvoltarii durabile. Presedintele Meridian, Ion Popescu, recent revenit de la Bruxelles de la intalnirea grupului de experti in domeniul materiilor prime din subordinea Comisiei Europene, declara: “Salut vizita domnului Prim-Ministru in Finlanda. Niciodata nu e tarziu, dar daca era in 1997, cand Guvernul de atunci s-a luptat sa stearga de pe harta minele din Romania, ar fi fost mai bine. Finlanda este un model pentru Europa. Atat prin modul cum isi promoveaza industria miniera, cat si prin standardele de minerit aurifer pe care le practica. Asa cum lor nu le este teama sa foloseasca tehnologia cianuratiei in conditii sigure pentru sanatate si mediu, tot astfel Romania trebuie sa demareze mineritul aurifer in Muntii Apuseni si nu numai”. 

Strategia industriei extractive finlandeze promoveaza o economie globala a resurselor minerale, care sa fie atat eficienta, cat si responsabila din punct de vedere social si al mediului, capabila sa genereze noi locuri de munca. Spre deosebire de Romania, in ultimii ani, in Finlanda s-au deschis mine noi, multe aflate in operare au fost dezvoltate, in paralel au fost lansate noi proiecte miniere. Industria extractiva si sectoarele aferente acesteia, inclusiv cercetarea, constituie importante motoare de crestere economica pentru Finlanda, dupa cum se arata in strategie.

Guvernul Finlandei si-a luat angajamentul de a promova exploatarea sustenabila a resurselor naturale si a inaintat Parlamentului, pe 2 decembrie 2012, un raport bazat pe Strategia industriei extractive. Obiectivele cheie din Strategia Mineralelor sunt: cresterea economiei interne, cresterea nivelului de trai a populatiei, oferirea unor solutii pentru dificultatile cu care se confrunta intreaga industrie extractiva si diminuarea riscurilor de mediu. Beneficiile mineritului aurifer din Finlanda au fost expuse in anul 2011 in Parlamentul Romaniei de catre fostul primar al localitatii finlandeze Kittila, unde se afla una din cele mai moderne mine aurifere din Uniunea Europeana. 

Presedintele CSN Meridian concluzioneaza: “Romania, prin proiectul minier de la Rosia Montana va fi un exemplu pentru mineritul aurifer din Uniunea Europeana. Proiectul minier va fi un exemplu pentru celelalte mine din Romania si, de ce nu, pentru Uniunea Europeana. Rosia Montana face cunoscuta Romania pe mapamond prin potentialul de resurse pe care il are. Proiectul acesta va fi un bun exemplu pentru celelalte mine ca Moldova Noua, Rosia Poieni, Lesul Ursului din Suceava, Altan Tepe Tulcea, etccare au nevoie sa porneasca acum. Avem nevoie ca proiectul Rosia Montana sa demareze urgent pentru intreaga industrie miniera! In loc sa infruntam saracia, mai bine am avea curaj si viziune sa valorificam resursele naturale”.

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design