Biroul Executiv al Uniunii Nationale a Sindicatelor TESA din Sanatate, reunit in Predeal, la data de 24 februarie 2019, a facut un apel ca sindicatele TESA din sanatate sa stranga randurile pentru ca vocea lor sa fie auzita si pentru ca nedreptatile din spitale sa inceteze. Presedintele Uniunii Nationale a Sindicatelor TESA din Sanatate, domnul Valentin Chifor l-a invitat pe Presedintele Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, domnul Ion Popescu si pe Secretarul General al Confederatiei, domnul Dumitru Fornea sa prezinte in cadrul Biroului Executiv al acestei organizatii, principalele linii de actiune pentru solutionarea revendicarilor personalului tehnic, economic si socio-administrativ din spitalele. Secretarului General al CSN MERIDIAN i-au fost prezentate nemultumirile personalului nemedical din spitale si revendicarile acestora asa cum au fost ele formulate de U.N.S. TESA din Sanatate. Prevederile legislative aflate in vigoare, nedreptatesc grav personalul TESA, muncitorii din spitale si o parte din personalul auxiliar, aceste categorii fiind excluse atat de la acordarea sporurilor, cat si de la majorarea salariilor la nivelul anului 2022, cum se acorda deja pentru medici si asistenti medicali.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

In contextul lansarii si prezentarii sub patronajul Domnului Traian Basescu, Presedintele Romaniei a Raportului National de Dezvoltare Umana pentru Romania 2003-2005 «  Guvernare Locala si Dezvoltare Umana » si a Raportului Global de Dezvoltare Umana 2005 « Cooperare Internationalã la Rascruce », a Reuniunii  consultative a Consiliului Economic si Social, prezidata de Domnul Calin Popescu Tariceanu, Primul Ministru al Romaniei - al carei scop l-a constituit consolidarea dialogului social - si nu in ultimul rand al Protocolului incheiat cu Ministerul Administratiei si Internelor, Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN, impreuna cu Ministerul Administratiei si Internelor precum si cu Agentiile de Dezvoltare Regionala 7 Centru si 5 Vest a organizat in anul 2005 in data de 1 noiembrie respectiv 16 noiembrie dezbateri pe tema « Dezvoltarea locala si regionala durabila ». Moderatorul acestor manifestari fiind Corina DRAGOTESCU, Director al Cotidianului « ADEVARUL ».

Principalul obiectiv al actiunii l-a reprezentat comunicarea si cooperarea între zonele locale si regionale, în vederea identificarii, extinderii si valorificarii ariei oportunitatilor, cu scopul dezvoltarii economice si sociale.

Deoarece de la 1 ianuarie 2006, PND 2007-2013 pentru Romania a fost aprobat in cadrul Comisiei Europene, C.S.N MERIDIAN si-a propus ca la urmatoarele dezbateri, care vor avea loc in celelalte sase regiuni de dezvoltare, sa prezinte directiile concrete de dezvoltare locala si regionala, cuprinse in politicile si strategiile Guvernului.
In acest sens, urmatoarea actiune s-a desfasurat in regiunea 3 Sud-Muntenia, la data de17 martie a.c, incepand cu ora 10,00, la Universitatea Petrol–Gaze din Ploiesti, Sala amfiteatru. (B-dul Bucuresti nr. 39, Ploiesti).

Avand in vedere importanta tematicilor dezbaterii, reuniunea s-a bucurat de o larga participare a reprezentantilor institutiilor responsabilizate: Dna. Anca Boagiu - Ministrul Integrarii Europene, Dl.Ioan Codrut Seres - Ministrul Economiei si Comertului, Dl.Gh.Barbu - Ministrul Muncii Solidaritatii Sociale si Familiei, prefecti, presedinti de consilii judetene din judetele arondate ADR-ului Sud -Muntenia, directori de institutii descentralizate, cooperatie, patronate, sindicate.

Desi sala de desfasurare a dezbaterii a fost destul de incapatoare, o parte a invitatilor nu a putut avea acces in sala, motiv pentru care ne cerem scuze.

Prezenta ministrilor responsabilizati in implementarea Programelor Operationale Sectoriale prevazute in Planul National de Dezvoltare, a reprezentantilor Agentiei pentru Dezvoltare Regionala care sunt responsabili cu implementarea Strategiei Nationale de Dezvoltare Regionala, a asigurat caracterul interactiv al discutiilor, dand posibilitatea celor interesati sa primeasca informatii cu privire la dinamica si procedurile legate de implementarea proiectelor de dezvoltare.

Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN, avand un interes special pentru Programele Operationale de Dezvoltare Economica si pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, saluta reusita acestei actiuni, sperand ca pe viitor experienta cumulata in cele trei actiuni de acest gen desfasurate la Alba Iulia, Timisoara si Ploiesti, sa fie imbogatita cu ocazia actiunilor de la Cluj, Iasi, Craiova, Constanta si Bucuresti.

La buna organizare a evenimentului si-a dat concursul Rectoratul Universitatii Petrol si Gaze Ploiesti, fapt pentru care le aducem multumirile si recunostinta noastra.

Multumim tuturor celor care ne-au onorat cu participarea la aceasta dezbatere!

           

DEZVOLTARE LOCALA SI REGIONALA DURABILA

17 martie  2006 Ploiesti/ jud. Prahova

PROGRAM

  

10ºº  -  10³º

 

 

Primirea si  inregistrarea participantilor,

Sala amfiteatru a Universitatii Petrol - Gaze din Ploieºti (B-dul Bucureºti   nr. 39)

 

10³º  -  11ºº

 

Cuvant de deschidere

Moderator – Corina Dragotescu – Director Cotidianul ADEVARUL

Mircea Toader – Secretar de stat Ministerul Administratiei si Internelor

Liviu Muºat – Director general Agentia pentru Dezvoltare Regionala  Sud - Muntenia

Ion Popescu – Presedinte Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN

 

11ºº - 13ºº

 

 

Programul National de Dezvoltare 2007-2013

    - Prioritati de Dezvoltare pentru P.N.D. 2007-2013

    - Programe Operationale Sectoriale

Prezinta reprezentanti ai : Ministerului Integrarii Europene, Ministerului Economiei si Comertului, Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Ministerului Mediului ºi Gospodaririi Apelor, Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.

Strategia Nationala de Dezvoltare Regionala 

- Linii directoare

- Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Muntenia

Prezinta reprezentanti ai Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Muntenia.

13ºº - 13³º

Pauza cafea

 

13³º - 15³º

Dezbateri

- Discutii interactive

- Studii de caz

15³º- 16ºº

Concluzii

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design