Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN in parteneriat cu Comisia Consultativa pentru Mutatii Industriale din Comitetul Economic si Social European, Universitatea din Petrosani, Comisia Europeana, Guvernul Romaniei, Televiziunea Romana, Romania TV si Sindicatul MUNTELE, a organizat, joi, 13 septembrie 2018, la Petrosani, judetul Hunedoara, in Aula Universitatii din Petrosani, o Conferinta la nivel inalt cu tema: ”Regiunile carbonifere din Romania in tranzitia energetica”. Conferinta la nivel inalt de la Petrosani a reunit in mijlocul comunitatii miniere din Valea Jiului peste 300 de participanti din tara si din strainatate: salariati ai unitatilor miniere din cadrul Compexului Energetic Hunedoara (CEH), reprezentanti ai Comisiei Europene si ai Comitetului Economic si Social European, reprezentanti ai Guvernului Romaniei si ai autoritatilor locale, membri ai Parlamentului Romaniei, reprezentanti ai conducerii CEH, lideri sindicali din cadrul Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, precum si personalitati marcante ale comunitatilor miniere din Europa. Prezenti la conferinta, Comisarul European pentru Politica Regionala - doamna Corina Cretu si Ministrul Fondurilor Europene - doamna Rovana Plumb au promis asistenta fianciara pentru sprijinirea unei tranzitii energetice juste in Valea Jiului.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

Confederatia Sindicala Nationala Meridian impreuna cu Ministerul Administratiei si Internelor si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia, a desfasurat, in data de 23 februarie 2007, incepand cu ora 9.30 la Teatrul Liric " Elena Teodoriu " din Craiova, dezbaterea cu tema „Dezvoltare locala si regionala durabila in contextul postaderarii Romaniei la Uniunea Europeana”.Aceasta dezbatere, se inscrie in programul de actiuni initiat in toamna anului 2005 de catre CSN MERIDIAN impreuna cu Ministerul Administratiei si Internelor, program ce are ca obiectiv principal, comunicarea si cooperarea intre zonele locale si regionale, in vederea identificarii, extinderii si valorificarii ariei oportunitătilor, cu scopul dezvoltării economice si sociale a Romaniei in conditiile create cu ocazia aderarii la Uniunea Europeana.

La eveniment au participat peste 200 de persoane care au reprezentat: Guvernul Romaniei, organizatii sindicale, patronale si cooperatiste, reprezentanti ai autoritatilor locale si regionale, reprezentanti ai ONG-urilor precum si alte persoane interesate.

Avand in vedere importanta tematicilor dezbaterii, reuniunea s-a bucurat de o larga participare a inaltilor reprezentanti ai institutiilor responsabilizate: Dl.Gheorghe Barbu - Ministrul Muncii Solidaritatii Sociale si Familiei, Dl. Mircea Toader - Secretar de stat la Ministerul Administratiei si Internelor, Dl.Csáka József - Presedintele Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, prefecti, presedinti de consilii judetene din judetele arondate ADR-ului Sud Vest Oltenia, directori de institutii descentralizate.

Colegii sindicalisti din organele de conducere ale celorlalte confederatii care au raspuns invitatiei noastre au fost: Dl. Ovidiu Jurca – Vicepresedintele Blocului National Sindical si Dl. Radu Minea – Presedintele Federatiei Sindicatelor Lucratorilor din Cercetare – Proiectare, organizatie afiliata la Confederatia Sindicatelor Democrate din Romania.  

Moderatorul dezbaterii a fost Dna. Corina Dragotescu.

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design