Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN si Federatia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din Romania considera ca proiectul implementat de Autoritatea pentru Reforma Feroviara cu asistenta Bancii Europeane de Investitii, in scopul achizitiei de material rulant, poate raspunde unor viitoare nevoi ale operatorilor de transport feroviar, insa nu are cum sa ajute in prezent la achizitia urgenta de material rulant pentru S.N.T.F.C. CFR Calatori S.A si nici pentru operatorii romani si privati de transport feroviar de calatori.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

Confederatia Sindicala Nationala Meridian impreuna cu Ministerul Administratiei si Internelor si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia, a desfasurat, in data de 23 februarie 2007, incepand cu ora 9.30 la Teatrul Liric " Elena Teodoriu " din Craiova, dezbaterea cu tema „Dezvoltare locala si regionala durabila in contextul postaderarii Romaniei la Uniunea Europeana”.Aceasta dezbatere, se inscrie in programul de actiuni initiat in toamna anului 2005 de catre CSN MERIDIAN impreuna cu Ministerul Administratiei si Internelor, program ce are ca obiectiv principal, comunicarea si cooperarea intre zonele locale si regionale, in vederea identificarii, extinderii si valorificarii ariei oportunitătilor, cu scopul dezvoltării economice si sociale a Romaniei in conditiile create cu ocazia aderarii la Uniunea Europeana.

La eveniment au participat peste 200 de persoane care au reprezentat: Guvernul Romaniei, organizatii sindicale, patronale si cooperatiste, reprezentanti ai autoritatilor locale si regionale, reprezentanti ai ONG-urilor precum si alte persoane interesate.

Avand in vedere importanta tematicilor dezbaterii, reuniunea s-a bucurat de o larga participare a inaltilor reprezentanti ai institutiilor responsabilizate: Dl.Gheorghe Barbu - Ministrul Muncii Solidaritatii Sociale si Familiei, Dl. Mircea Toader - Secretar de stat la Ministerul Administratiei si Internelor, Dl.Csáka József - Presedintele Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, prefecti, presedinti de consilii judetene din judetele arondate ADR-ului Sud Vest Oltenia, directori de institutii descentralizate.

Colegii sindicalisti din organele de conducere ale celorlalte confederatii care au raspuns invitatiei noastre au fost: Dl. Ovidiu Jurca – Vicepresedintele Blocului National Sindical si Dl. Radu Minea – Presedintele Federatiei Sindicatelor Lucratorilor din Cercetare – Proiectare, organizatie afiliata la Confederatia Sindicatelor Democrate din Romania.  

Moderatorul dezbaterii a fost Dna. Corina Dragotescu.

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design