Presedintele Federatiei Sindicatelor din Silvicultura SILVA, domnul Silviu Geana a avut la data de 9 mai 2018, o intalnire de lucru cu Presedintele Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, domnul Ion Popescu, in cadrul careia conducerea confederatiei a fost informata cu privire la demersurile initiate de catre silvicultori pentru modificarea Legii nr. 46/2008 Codul Silvic.Domnul Presedinte Silviu Geana a prezentat continutul si obiectivele Memoriului care a fost transmis Premierului Romaniei, Ministrului Apelor si Padurilor si comisiei de specialitate din cadrul Parlamentului Romaniei. Prin acest document adresat factorilor de decizie in puterea carora sta modificarea Legii nr. 46 din 2008 Codul Silvic, se trage un semnal de alarma in vederea evitarii unui blocaj iminent al activitatii in sectorul silvic.*Ministrul Culturii si Identitatii Nationale, George Ivascu, a avut vineri, 4 mai 2018, o intalnire cu presedintele CSN Meridian, Ion Popescu, Leonard Paduret, presedintele Federatiei Cultura si Mass-Media FAIR MediaSind si Cristi Godinac, presedinte executiv al FAIR MediaSind.*Presedintele Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, domnul Ion Popescu s-a intalnit la data de 2 mai 2018, cu Presedintele Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor ”Pro Lex” pentru a discuta principalele probleme cu care se confrunta politistii locali din Romania.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

Confederatia Sindicala Nationala Meridian impreuna cu Ministerul Administratiei si Internelor si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia, a desfasurat, in data de 23 februarie 2007, incepand cu ora 9.30 la Teatrul Liric " Elena Teodoriu " din Craiova, dezbaterea cu tema „Dezvoltare locala si regionala durabila in contextul postaderarii Romaniei la Uniunea Europeana”.Aceasta dezbatere, se inscrie in programul de actiuni initiat in toamna anului 2005 de catre CSN MERIDIAN impreuna cu Ministerul Administratiei si Internelor, program ce are ca obiectiv principal, comunicarea si cooperarea intre zonele locale si regionale, in vederea identificarii, extinderii si valorificarii ariei oportunitătilor, cu scopul dezvoltării economice si sociale a Romaniei in conditiile create cu ocazia aderarii la Uniunea Europeana.

La eveniment au participat peste 200 de persoane care au reprezentat: Guvernul Romaniei, organizatii sindicale, patronale si cooperatiste, reprezentanti ai autoritatilor locale si regionale, reprezentanti ai ONG-urilor precum si alte persoane interesate.

Avand in vedere importanta tematicilor dezbaterii, reuniunea s-a bucurat de o larga participare a inaltilor reprezentanti ai institutiilor responsabilizate: Dl.Gheorghe Barbu - Ministrul Muncii Solidaritatii Sociale si Familiei, Dl. Mircea Toader - Secretar de stat la Ministerul Administratiei si Internelor, Dl.Csáka József - Presedintele Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, prefecti, presedinti de consilii judetene din judetele arondate ADR-ului Sud Vest Oltenia, directori de institutii descentralizate.

Colegii sindicalisti din organele de conducere ale celorlalte confederatii care au raspuns invitatiei noastre au fost: Dl. Ovidiu Jurca – Vicepresedintele Blocului National Sindical si Dl. Radu Minea – Presedintele Federatiei Sindicatelor Lucratorilor din Cercetare – Proiectare, organizatie afiliata la Confederatia Sindicatelor Democrate din Romania.  

Moderatorul dezbaterii a fost Dna. Corina Dragotescu.

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design