*Cu prilejul Sarbatorilor de iarna, Confederatia Sindicala Nationala Meridian va ureaza un Craciun Fericit si un An Nou plin de realizari! LA MULT ANI!*Salariatii din Administratia Nationala APELE ROMANE au ajuns la capatul rabdarii. Miercuri, 20 decembrie 2017 s-a declansat o manifestare sindicala spontana a salariatilor de la Sistemul de Gospodarirea Apelor Vrancea, subunitate a Administratiei Bazinale de Apa Siret din cadrul Administratiei Nationale Apele Romane, pe fondul nemultumirilor generate de neaplicarea prevederilor din Legea nr.153 din 2017 cu privire la reancadrarea pe trepte,grade si gradatii salariale. La manifestare au participat salariatii fara studii superioare, ale caror salarii sunt mult sub nivelul prevazut de legea salarizarii nr.153 din 2017.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 


Marti, 17 aprilie 2007, la Palatul Parlamentului s-a desfasurat la Palatul Parlamentului dezbaterea " Coordonatele economice si sociale ale mineritului romanesc in context european ", organizata de Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN, in parteneriat cu cu Ministerul Internelor si Reformei Administrative, Ministerul Economiei si Finantelor, Comisia pentru Industrii si Servicii  - Camera Deputatilor si Asociatia Patronala Miniera PATROMIN.

Printre invitati s-au numarat Ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, domnul Attila Korodi, Ministrul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, domnul Paul Pacuraru, reprezentanti ai sindicatelor, ai comunitatilor de afaceri din tara si strainatate, ai autoritatilor locale si ai societatii civile.

Industria miniera reprezinta un domeniu strategic, la nivel international, intrucat in conditiile actuale aceasta este strans legata de politicile energetice ale guvernelor precum si cele ale Uniunii Europene. Domnul Ion Popescu, Presedintele Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, alaturi de ceilalti participanti la discutii, a accentuat faptul ca materia prima esentiala pentru asigurarea securitatii energetice pe plan mondial este carbunele, combustibil pentru care, conform documetului elaborat de Comisia Europeana ( Anexa II a  COM 2007 1final ), sunt rezerve dovedite la nivel mondial pentru 155 de ani.

In urma dezbaterii, participantii au concluzionat ca revitalizarea industriei miniere prin intermediul unor investitii consistente in noi tehnologii specifice sectorului, ar trebui sa fie un obiectiv strategic atat pentru Romania cat si pentru Uniunea Europeana, iar raspunsul la aceasta problema il constituie parteneriatul public -privat.

La sfarsitul anilor 1990, a avut loc un proces necorespunzator de inchidere a minelor, lucru resimtit pe de o parte prin poluarea care a depasit cu mult cotele admise pentru sanatatea publica, iar pe de alta prin reducerile masive de personal. Procesul de reconversie profesionala nu a fost un succes pentru o mare parte dintre persoanle disponibilizate din acest sector, in prezent, Romania avand posibilitatea sa beneficieze de aproximativ 4 miliarde de Euro, din fonduri europene, pentru reconversie profesionala.

Participantii au ajuns, de asemenea, la concluzia ca privatizarea managementului din industria miniera ar putea sa fie o solutie eficienta pentru neimplicarea politicului in activitatea companiilor cu capital total sau partial de stat.

Un alt obiectiv major al industriei miniere il reprezinta protectia mediului. In acest sens, potrivit afirmatiilor domnului Attila Korodi - ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, mineritul trebuie sa respecte standardele europene si sa se desfasoare intr-o maniera responsabila, asigurand dezvoltarea durabila a comunitatii.

La finalul conferintei, participantii au decis ca in toamna acestui an, EUROMINES, in parteneriat cu Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN, sa organizeze la Parlamentul European, o conferinta similara cu aceasta, pe tema legaturii stranse dintre industria miniera si energie si a importantei parteneriatului public-privat.

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design