Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN si Federatia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din Romania considera ca proiectul implementat de Autoritatea pentru Reforma Feroviara cu asistenta Bancii Europeane de Investitii, in scopul achizitiei de material rulant, poate raspunde unor viitoare nevoi ale operatorilor de transport feroviar, insa nu are cum sa ajute in prezent la achizitia urgenta de material rulant pentru S.N.T.F.C. CFR Calatori S.A si nici pentru operatorii romani si privati de transport feroviar de calatori.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

"Daca Vosganian va trece companiile de la Economie la AVAS, inainte sa se pronunte Curtea Constitutionala, intra intr-o mare belea"

Ziarul Gandul | 05 mai 2007

Liderul confederatiei sindicale Meridian crede ca in spatele transferurilor sunt afaceri imobiliare

Daca minerii din Bazinul Olteniei ameninta ca ies in strada daca guvernul trece companiile de pe lista ordonantei 101/2006 din subordinea Ministerului Economiei in subordinea AVAS, liderii confederatiei Meridian si-au incercat norocul in instanta. Au atacat ordonanta in contencios administrativ. La sfarsitul lui februarie au castigat procesul pe fond, la Curtea de Apel Bucuresti, si ieri au castigat recursul inaintat de AVAS la Curtea Suprema. AVAS a atacat plangerea sindicalistilor de la Meridian, invocand faptul ca sindicatele au alta menire decat sa puna bete in roate deciziilor guvernului: "Organizatiile sindicale pot intreprinde numai acele demersuri care sunt menite sa apere drepturile membrilor lor ce decurg din legislatia muncii", au considerat avocatii AVAS.

Judecatorii au respins acest punct de vedere.

Succesul sindicalistilor de la Meridian inseamna, deocamdata, doar drum liber catre Curtea Constitutionala, la care plangerea va ajunge, probabil, saptamana viitoare. Pana la solutionarea cauzei, Ion Popescu, liderul Meridian, considera ca ministrul Economiei, Varujan Vosganian, nu ar trebui sa realizeze transferul si cu atat mai putin privatizarea companiilor care, potrivit ordonantei, ar trebui sa intre in subordinea AVAS.
La minister insa, dimpotriva, transferul si privatizarea par sa se realizeze contracronometru. "La Minvest Deva au scos deja unele active la vanzare. Evident, nu minele, ca p-alea nu le cumpara nimeni, ci cladiri si terenuri. Eu il sfatuiesc pe ministru sa opreasca transferurile si mai ales vanzarile pana la pronuntarea Curtii Constitutionale, altfel o sa intre intr-o mare belea", spune Popescu. Daca, pana la gonirea ministrilor PD din Guvern, trecerea companiilor de la Ministerul Economiei la AVAS-ul condus de un liberal parea a fi doar o rafuiala politica, premierul vrand sa-l lase pe ministrul democrat Radu Berceanu fara obiectul muncii, acum sindicalistii vorbesc despre intentia guvernantilor de a vinde repede si pe nimic active atractive in special pentru piata imobiliara. Pe lista ordonantei figureaza, pe langa complexurile energetice Turceni, Craiova si Rovinari - adevarate comori pentru un cumparator care nu are de gand sa investeasca in adaptarea termocentralelor la normele de protectie a mediului -, si intreprinderi din industria de aparare si din productia de ape minerale.
(C.N.)

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design