Marti, 20 februarie 2018, intalnire la sediul CSN MERIDIAN începand cu ora 8.00 intre domnul Lucian Sova, Ministrul Transporturilor si reprezentanti ai sindicatelor din transporturi afiliate la CSN MERIDIAN.* Federatia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din Romania (FSTFR) impreuna cu Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN (CSN MERIDIAN) au organizat in Bucuresti, vineri, 16 februarie 2018, actiuni sindicale comemorative si de protest pentru a trage “sirena” disperarii si a nemultumirii cu privire la situatia grava cu care se confrunta companiile feroviare de stat, in prezenta Ministrului Transporturilor si a conducerii acestor companii. Actiunile sindicale s-au desfasurat in contextul comemorarii a 85 de ani de la inabusirea violenta a Grevei ceferistilor din 16 februarie 2018 (cand 7 muncitori au fost impuscati si peste 40 au fost raniti pentru ca si-au cerut sa le fie respectate drepturile cetatenesti), dar si in contextul masurilor anuntate de suspendarea a peste 100 de trenuri de catre SNTFC CFR Calatori SA.Pentru prima data dupa 29 de ani de la evenimentele din 1989, sindicatele feroviare prin FSTFR si CSN MERIDIAN s-au reunit pentru a marca prin recunostinta lor, doua momente simbol ale istoriei Romaniei si ale luptei sindicale: Centenarul Marii Uniri si inabusirea violenta a Grevei ceferistilor de la Atelierele Grivita.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

"Daca Vosganian va trece companiile de la Economie la AVAS, inainte sa se pronunte Curtea Constitutionala, intra intr-o mare belea"

Ziarul Gandul | 05 mai 2007

Liderul confederatiei sindicale Meridian crede ca in spatele transferurilor sunt afaceri imobiliare

Daca minerii din Bazinul Olteniei ameninta ca ies in strada daca guvernul trece companiile de pe lista ordonantei 101/2006 din subordinea Ministerului Economiei in subordinea AVAS, liderii confederatiei Meridian si-au incercat norocul in instanta. Au atacat ordonanta in contencios administrativ. La sfarsitul lui februarie au castigat procesul pe fond, la Curtea de Apel Bucuresti, si ieri au castigat recursul inaintat de AVAS la Curtea Suprema. AVAS a atacat plangerea sindicalistilor de la Meridian, invocand faptul ca sindicatele au alta menire decat sa puna bete in roate deciziilor guvernului: "Organizatiile sindicale pot intreprinde numai acele demersuri care sunt menite sa apere drepturile membrilor lor ce decurg din legislatia muncii", au considerat avocatii AVAS.

Judecatorii au respins acest punct de vedere.

Succesul sindicalistilor de la Meridian inseamna, deocamdata, doar drum liber catre Curtea Constitutionala, la care plangerea va ajunge, probabil, saptamana viitoare. Pana la solutionarea cauzei, Ion Popescu, liderul Meridian, considera ca ministrul Economiei, Varujan Vosganian, nu ar trebui sa realizeze transferul si cu atat mai putin privatizarea companiilor care, potrivit ordonantei, ar trebui sa intre in subordinea AVAS.
La minister insa, dimpotriva, transferul si privatizarea par sa se realizeze contracronometru. "La Minvest Deva au scos deja unele active la vanzare. Evident, nu minele, ca p-alea nu le cumpara nimeni, ci cladiri si terenuri. Eu il sfatuiesc pe ministru sa opreasca transferurile si mai ales vanzarile pana la pronuntarea Curtii Constitutionale, altfel o sa intre intr-o mare belea", spune Popescu. Daca, pana la gonirea ministrilor PD din Guvern, trecerea companiilor de la Ministerul Economiei la AVAS-ul condus de un liberal parea a fi doar o rafuiala politica, premierul vrand sa-l lase pe ministrul democrat Radu Berceanu fara obiectul muncii, acum sindicalistii vorbesc despre intentia guvernantilor de a vinde repede si pe nimic active atractive in special pentru piata imobiliara. Pe lista ordonantei figureaza, pe langa complexurile energetice Turceni, Craiova si Rovinari - adevarate comori pentru un cumparator care nu are de gand sa investeasca in adaptarea termocentralelor la normele de protectie a mediului -, si intreprinderi din industria de aparare si din productia de ape minerale.
(C.N.)

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design