Presedintele Federatiei Sindicatelor din Silvicultura SILVA, domnul Silviu Geana a avut la data de 9 mai 2018, o intalnire de lucru cu Presedintele Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, domnul Ion Popescu, in cadrul careia conducerea confederatiei a fost informata cu privire la demersurile initiate de catre silvicultori pentru modificarea Legii nr. 46/2008 Codul Silvic.Domnul Presedinte Silviu Geana a prezentat continutul si obiectivele Memoriului care a fost transmis Premierului Romaniei, Ministrului Apelor si Padurilor si comisiei de specialitate din cadrul Parlamentului Romaniei. Prin acest document adresat factorilor de decizie in puterea carora sta modificarea Legii nr. 46 din 2008 Codul Silvic, se trage un semnal de alarma in vederea evitarii unui blocaj iminent al activitatii in sectorul silvic.*Ministrul Culturii si Identitatii Nationale, George Ivascu, a avut vineri, 4 mai 2018, o intalnire cu presedintele CSN Meridian, Ion Popescu, Leonard Paduret, presedintele Federatiei Cultura si Mass-Media FAIR MediaSind si Cristi Godinac, presedinte executiv al FAIR MediaSind.*Presedintele Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, domnul Ion Popescu s-a intalnit la data de 2 mai 2018, cu Presedintele Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor ”Pro Lex” pentru a discuta principalele probleme cu care se confrunta politistii locali din Romania.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

"Daca Vosganian va trece companiile de la Economie la AVAS, inainte sa se pronunte Curtea Constitutionala, intra intr-o mare belea"

Ziarul Gandul | 05 mai 2007

Liderul confederatiei sindicale Meridian crede ca in spatele transferurilor sunt afaceri imobiliare

Daca minerii din Bazinul Olteniei ameninta ca ies in strada daca guvernul trece companiile de pe lista ordonantei 101/2006 din subordinea Ministerului Economiei in subordinea AVAS, liderii confederatiei Meridian si-au incercat norocul in instanta. Au atacat ordonanta in contencios administrativ. La sfarsitul lui februarie au castigat procesul pe fond, la Curtea de Apel Bucuresti, si ieri au castigat recursul inaintat de AVAS la Curtea Suprema. AVAS a atacat plangerea sindicalistilor de la Meridian, invocand faptul ca sindicatele au alta menire decat sa puna bete in roate deciziilor guvernului: "Organizatiile sindicale pot intreprinde numai acele demersuri care sunt menite sa apere drepturile membrilor lor ce decurg din legislatia muncii", au considerat avocatii AVAS.

Judecatorii au respins acest punct de vedere.

Succesul sindicalistilor de la Meridian inseamna, deocamdata, doar drum liber catre Curtea Constitutionala, la care plangerea va ajunge, probabil, saptamana viitoare. Pana la solutionarea cauzei, Ion Popescu, liderul Meridian, considera ca ministrul Economiei, Varujan Vosganian, nu ar trebui sa realizeze transferul si cu atat mai putin privatizarea companiilor care, potrivit ordonantei, ar trebui sa intre in subordinea AVAS.
La minister insa, dimpotriva, transferul si privatizarea par sa se realizeze contracronometru. "La Minvest Deva au scos deja unele active la vanzare. Evident, nu minele, ca p-alea nu le cumpara nimeni, ci cladiri si terenuri. Eu il sfatuiesc pe ministru sa opreasca transferurile si mai ales vanzarile pana la pronuntarea Curtii Constitutionale, altfel o sa intre intr-o mare belea", spune Popescu. Daca, pana la gonirea ministrilor PD din Guvern, trecerea companiilor de la Ministerul Economiei la AVAS-ul condus de un liberal parea a fi doar o rafuiala politica, premierul vrand sa-l lase pe ministrul democrat Radu Berceanu fara obiectul muncii, acum sindicalistii vorbesc despre intentia guvernantilor de a vinde repede si pe nimic active atractive in special pentru piata imobiliara. Pe lista ordonantei figureaza, pe langa complexurile energetice Turceni, Craiova si Rovinari - adevarate comori pentru un cumparator care nu are de gand sa investeasca in adaptarea termocentralelor la normele de protectie a mediului -, si intreprinderi din industria de aparare si din productia de ape minerale.
(C.N.)

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design