Biroul Executiv al Uniunii Nationale a Sindicatelor TESA din Sanatate, reunit in Predeal, la data de 24 februarie 2019, a facut un apel ca sindicatele TESA din sanatate sa stranga randurile pentru ca vocea lor sa fie auzita si pentru ca nedreptatile din spitale sa inceteze. Presedintele Uniunii Nationale a Sindicatelor TESA din Sanatate, domnul Valentin Chifor l-a invitat pe Presedintele Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, domnul Ion Popescu si pe Secretarul General al Confederatiei, domnul Dumitru Fornea sa prezinte in cadrul Biroului Executiv al acestei organizatii, principalele linii de actiune pentru solutionarea revendicarilor personalului tehnic, economic si socio-administrativ din spitalele. Secretarului General al CSN MERIDIAN i-au fost prezentate nemultumirile personalului nemedical din spitale si revendicarile acestora asa cum au fost ele formulate de U.N.S. TESA din Sanatate. Prevederile legislative aflate in vigoare, nedreptatesc grav personalul TESA, muncitorii din spitale si o parte din personalul auxiliar, aceste categorii fiind excluse atat de la acordarea sporurilor, cat si de la majorarea salariilor la nivelul anului 2022, cum se acorda deja pentru medici si asistenti medicali.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

VALENTIN ALBESTEANU

“O vioara, un talent, o traditie…”

Confederatia   Sindicala   Natională  Meridian  va  invita    joi 27 iulie a.c.  ora  13,00  la evenimentul  de  lansare  a  CD-ului      “O vioara, un talent, o traditie ...” al tanarului violonist VALENTIN ALBESTEANU.

CD-ul este un produs al Casei de Discuri ELECTRECORD.

Lansarea va avea loc in Foaierul Salii de Concerte a Centrului National de Arta " Tinerimea Romana " situat in Bulevardul Schitu Magureanu nr. 4.

Valentin Albesteanu s-a nascut in Bucuresti la 18 august 1975. Numele de Albesteanu vine de la numele comunei Albesti, Judetul Ialomita, din care au plecat bunicii din partea tatalui. Familia cuprindea muzicanti renumiti in acea zona, bunicul fiind cobzar iar fratii violonisti. De aici, numele “neamul Albestenilor” s-a transformat in numele de scena, Albesteanu.

De mic Valentin Albesteanu a fost obisnuit cu mediul artistic: scena, teatru, orchestra, artisti, public, etc....tatal sau, Ion Albesteanu fiind dirijorul Orchestei de muzica populara a teatrului “ION VASILESCU” iar mama, Tita Stefan, solista aaceluiasi teatru. In familiile de muzicanti exista o traditie : baiatul trebuie sa urmeze studii muzicale. Tatal l-a indrumat catre studiul muzicii clasice. In paralel, acasa ii canta la vioara diferite piese de muzica populara pentru a-i dezvolta gustul pentru acest gen de muzica.

Valentin Albesteanu a urmat cursurile gradinitei muzicale (1981) apoi a studiat la Liceul de muzica “George Enescu” din Bucuresti (1982-1994), iar in 1994 a continuat cu studii superioare, devenind in anul 1999 licentiat al Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti, sectia instrumentala-vioara, clasa prof. Univ.Nicolae Bilciurescu. In perioada formarii sale muzicale a studiat si cu profesorii Octavian Savitchi si Neculai Nistor.

A fost colaborator la Orchesta de Camera a Radiodifuziunii in 1997, apoi membru fondator al Trio-ului “Scherzando” cu care a sustinut in anul 2002 concerte in Bucuresti, Sinaia-Muzeul Enescu, Galati-Muzeul Artei Vizuale, Slobozia-Centrul Cultural European “Ionel Perlea.

Aparitiile multiple in programele simfonice ale Orchestrei Universitatii de Muzica si recitalurile de vioara de la sala “Dalles”, Sala “Auditorium” a Palatului, Muzeul “George Enescu”, Centrul Cultural European “Ionel Perlea” sin Slobozia au fost tot atatea prilejuri de aprofundare a repertoriului muzicii universale.

Dupa disparitia tatalui sau care s-a produs in anul 1997, pastrand componenta tarafului “Ion Albesteanu”, a aparut la Televiziunea Romana cu aceasta formatie in calitate de solist si dirijor, in emisiunea “Tezaur Folcloric” si a participat la diferite festivaluri din tara,printre care, festivalul folcloric de la “Mamaia”(2003), Festivalul “Ioana Radu” de la Craiova (editiile 2003 si 2004).

Pe formula tarafului “Ion Albesteanu” s-a reinfiintat in anul 2001 orchestra “Doina Ilfovului” la initiativa lui Constantin Bebe Ivanovici,la acea data Presedinte al Consiliului Judetean Ilfov.

In calitate de dirijor si solist, a sustinut in anii 2003 si 2004 cu orchestra “Doina Ilfovului” si cu solisti de mare prestigiu, foarte multe spectacole in Bucuresti si in judetul Ilfov. In anul 2003, la Festivalul International de Folclor “Kartal” din Turcia, orchestra a obtinut premiul 1- iar Valentin Albesteanu a primit marele premiu al juriului.

In anul 2004 a dirijat orchestra “Doina Ilfovului” pe parcursul intregului Festival National de romante “Floare de tei”- Bragadiru-Ilfov, aflat atunci la a III editie.

A participat ca solist instrumentist la seara de folclor din cadrul Festivalului  “Cerbul de Aur”, editia 2003, alaturi de Orchesta “Lautarii din Chisinau” reunita cu formatia “Rapsodia Romana” si dirijata de Nicolae Botgros.

In anul 1999, la invitatia doamnei redactor Angela Marinescu a facut inregistrari cu orchestra de muzica populara a Radiodifuziunii Romane dirijata de maestrul Paraschiv Oprea, in calitate de solist.

Ani la rand a aparut in mai multe emisiuni si spectacole transmise la posturile de televiziune TVR 1, Antena 1 Slobozia, si in emisiuni difuzate de Radio Romania Actualitati, Radio Romania Tineret, Antena Satelor, Radio Campus Slobozia.

Marioara Murarescu

Doar,cine n-a avut bucuria sa se apropie la vreme de lumea cantecului popular este tentat sa creada ca azi, familiile de interpreti reprezinta doar o moda.Cred unii, atunci cand vad pe scena cantand  impreuna parinti si copii, ca e doar un moft, o gaselnita pentru a atrage succesul. Daca ar fi sa-i convingem ca nu-i asa, ar trebui sa ne amintim de tarafurile de odinioara, alcatuite din membrii aceleasi familii sau sa le spunem ca afost si mai exista inca sate in care ulite intregi sunt locuite de lautari din aceiasi familie. Despre aceasta lume aflam firesc din lucrarile specialistilor, dar mai ales din amintirile marilor lautari de odinioara.

Intre inregistrarile carora timpul le da valoare de document pastram la Televiziunea Romana in videoteca “Tezaur Folcloric” imagini cu Ion Albesteanu si Marin Cotoanta... intr-un cadru minunat la Muzeul Satului din Bucuresti depanand amintiri. Vorbeau despre cei de la care “au furat meserie”, despre cei pe care i-au admirat, despre urmasii lor.

Exista acolo in vorbele acelea, o speranta nepusa...Ion Albesteanu, instrumentist si dirijor, culegator de folclor si sustinator al formatiilor de tip traditional, lautar adevarat intre marii nostri lautari, stia ca arta se va continua. Stia ca baiatul lui si a Titei Stefan, Valentin, prin talentul mostenit,dar mai ales prin munca si prin serioase studii muzicale va reusi sa intre pe usa din fata in lumea artistica,stia ca va duce pe o alta treapta stradaniilor atator generatii de lautari.Stia Ion Albesteanu si poate acum, vede si se bucura.

In concerte si spectacole o aparitie selecta, un violonist de clasa, de mare sensibilitate ii continua arta ducand cu modestie si responsabilitate povara unui nume celebru.Dincolo de preocuparile sale concertistice, Valentin Albesteanu ne propune acum primul sau CD cuprinzand piese pe care odinioara le canta si tatal sau.Cu virtuozitatea pe care numai studiul si intelegerea profunda a discursului muzical le confera artistulul,Valentin da viata unor celebre piese de cafe-concert alaturi de cunoscute piese folclorice;inregistrarile dau acum masura unui destin artistic in plina ascensiune. Valentin prin talent si sensibilitate , prin seriozitate si truda, prin toate realizarile sale este acum o certitudine adaugand noi lumini celebrului nume: Albesteanu.

Angela Marinescu

Redactor-Redactia Folclor, Radiodifuziunea Romana

Ani in sir, o vioara mangaiata de sufletul de artist al lui Ion Albesteanu, ne-a facut sa radem, ne-a stors cate o lacrima, ne-a povestit despre traditia marilor lautari, despre cantecul rapsozilor, despre frumusetea cantecului. Cand cel care o insufletea a parasit aceasta lume, a ramas destinul ei si cantecul in grija fiului sau, Valentin, pe atunci student la Universitatea de Muzica-Bucuresti, azi solist-instrumentist.

Cine-l asculta pe Valentin cantand, realizeaza ca traditia nu s-a rupt,ea continua, caci fiul a preluat din repertoriul atat de bogat si viguros al tatalui sau, multe melodii carora le da in interpretare noi dimensiuni de frumusete, pastrandu-le pe coordonatele autenticitatii si ale valorii.

Cu corzile viorii si cu cele ale inimii, Valentin Albesteanu ne convinge de autenticitatea melosului romanesc,dar si de dragostea si respectul sau pentru traditia muzicala a acestui neam si pentru cei ce au pastrat-o.

Muzician talentat, Valentin Albesteanu abordeaza si piese din repertoriul de concert apartinand compozitorilor Sarasate, Kreisler sau Massenet, pe care le canta in stil clasic, fara infloriturile cu care le-au “impodobit” odinoara marii lautari pentru a uimi asistenta cu virtuozitatea lor si talentul lor creator,improvizator.

Acest compact disc constitue o placuta surpriza pentru orice ascultator caci, in toate melodiile, Valentin Albesteanu dovedeste maiestrie interpretativa dar si un suflet rascolit de vraja muzicii.

Si apoi, asa cum spunea George Enescu “ nu exista muzica grea si usoara...exista muzica buna”.

Prof. Univ. Dr. Gheorghe Oprea

Ilustra familie ALBESTEANU este reprezentata nu numai de genialul ION ci si de stralucitul tanar VALENTIN, la fel de virtuos, dar pe alte coordonate ale valorilor muzicale romanesti. In postura de excelent violonist si de dirijor se reflecta multipla formatie a unui artist inegalabil, care etaleaza deja exigentele unui auditoriu elevat, de elita si rafinament.

Ii doresc aceleasi succese pe masura frumoaselor noi realizar.

Prof.univ. Nicolae Bilciurescu

Universitatea Nationala de Muzica-Bucuresti

Provenit dintr-o familiede reputati muzicieni, pastratori ai autenticului nostru folclor, VALENTIN ALBESTEANU, absolvent al Universitati Nationale de Muzica-Bucuresti, face un important pas inainte, reusind sa ne restituie de o maniera convingatoare, atat piese din creatia populara cat si din repertoriul clasic.

Sunetul cald, expresiv,tehnica filigranata, disponibilitatile stilistice si rafinamentul interpretarii, constituie tot atatea argumente pentru a prevedea, odata cu aparitia acestui disc, rasaritul unei frumoase cariere.

Voicu Enachescu, dirijor

Director al Centrului National de Arta “Tinerimea Romana”

Valentin Albesteanu, un tanar violonist cu serioase studii muzicale, licentiat al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, ne propune o selectie foarte interesanta si bine alcatuita a unor piese cunoscute din literatura pentru vioara asupra carora isi pun amprenta atat harul sau incontestabil, cat si parfumul inconfundabil al acestei muzici rascolitoare.

Alaturarea unor cunoscute creatii apartinand lui Fritz Kreisler, Vittorio Monti, J. Massenet, Pablo de Sarasate, cu adevarate bijuteri ale folclorului romanesc, ne demonstreaza,fara nici un dubiu, ca Valentin Albesteanu este stapan pe instrumentul pe care il iubeste si transmite celor care il asculta emotii artistice deosebite.Descendent dintr-o familie de muzicanti (Ion Albesteanu –tatal sau-fiind unul dintre cei mai cunoscuti rapsozi ai neamului nostru, iar mama-Tita Stefan-o indragita interpreta de muzica populara) Valentin Albesteanu cultiva traditia acestei familii aducand in versiunile interpretative pe care ni le propune, pe langa talent si sensibilitate, o abordare personala, poate mai elaborata, a unui material cunoscut de atatea generatii.

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design