Biroul Executiv al Uniunii Nationale a Sindicatelor TESA din Sanatate, reunit in Predeal, la data de 24 februarie 2019, a facut un apel ca sindicatele TESA din sanatate sa stranga randurile pentru ca vocea lor sa fie auzita si pentru ca nedreptatile din spitale sa inceteze. Presedintele Uniunii Nationale a Sindicatelor TESA din Sanatate, domnul Valentin Chifor l-a invitat pe Presedintele Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, domnul Ion Popescu si pe Secretarul General al Confederatiei, domnul Dumitru Fornea sa prezinte in cadrul Biroului Executiv al acestei organizatii, principalele linii de actiune pentru solutionarea revendicarilor personalului tehnic, economic si socio-administrativ din spitalele. Secretarului General al CSN MERIDIAN i-au fost prezentate nemultumirile personalului nemedical din spitale si revendicarile acestora asa cum au fost ele formulate de U.N.S. TESA din Sanatate. Prevederile legislative aflate in vigoare, nedreptatesc grav personalul TESA, muncitorii din spitale si o parte din personalul auxiliar, aceste categorii fiind excluse atat de la acordarea sporurilor, cat si de la majorarea salariilor la nivelul anului 2022, cum se acorda deja pentru medici si asistenti medicali.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

In perioada 27 – 28 august 2007, o delegatie a Confederatiei Europene a Sindicatelor Independente, reprezentata prin domnul Valerio Salvatore, Presedinte si domnul Helmut Müllers, Secretar General s-a intalnit la sediul CSN MERIDIAN din strada D.I Mendeleev cu reprezentani ai organizatiei noastre. La discutiile care s-au desfasurat pe parcursul acestor doua zile din partea confederatiei noastre au participat : domnul Ion Popescu, Presedintele CSN MERIDIAN,  domnul Ion Albu, Secretar General, domnul Marian Stoicescu, Presedinte Executiv al CSN MERIDIAN si presedinte al Federatiei Sindicatelor din Silvicultura CONSILVA, doamna Amalia Nistor, Secretar Confederal al CSN MERIDIAN si domnul Fornea Dumitru, Directorul Departamentlui de Relatii Internationale si reprezentant al confederatiei in Comitetul Economic si Social European. 

Vizita s-a desfasurat in contextul in care Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN este incepand cu 1 ianuarie 2007, organizatie membra cu drepturi depline a Confederatiei Europene a Sindicatelor Independente.

Principalele subiecte abordate au fost:

  • Strategia CESI pe termen scurt si mediul si prioritatile acestei confederatii in abordarea relatiei cu organizatia noastra. Asteptarile CSN MERIDIAN in relatia cu CESI.
  • Modalitatile de promovare a pluralismului sindical in Europa contextul in care la nivel international avem doar o singura confederatie sindicala importanta. CESI considera ca ar trebui evitata situatia ca in Europa sa existe doar o singura organizatie sindicala care sa fie considerata de institutiile Uniunii Europene ca fiind reprezentativa trans-sectorial.
  • CSN MERIDIAN doreste sa se implice impreuna cu Confederatia Europeana a Sindicatelor Independente in elborarea unor proiecte de formare profesionala la care sa participle membri de sindicat ai organizatiei noastre cat si cei ai celorlalte confederatii care sunt afiliate la CESI.
  • Extinderea reprezentativitatii CESI in Europa prin consolidarea organizatiilor sindicale nationale independente din tarile Europei Centrale si de Est. La 1 septembrie 2007, prin aderarea CSN MERIDIAN din Romania si a Promyana din Bulgaria, s-a facut deja un pas important in acest sens.
  • Stadiul relatiilor sindicale intre CESI si Confederatia Europeana a Sindicatelor, respectiv Confederatia Internationala a Sindicatelor.
  • Aspecte organizatorice legate de viitorul Congres CESI, la care CSN MERIDIAN va trebui sa-si trimita un numar de delegati, precum si unele probleme legate de desfasurarea seminarului organizat de CESI la Bruxelles in perioada 12 – 14 septembrie 2007.

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design