Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN in parteneriat cu Comisia Consultativa pentru Mutatii Industriale din Comitetul Economic si Social European, Universitatea din Petrosani, Comisia Europeana, Guvernul Romaniei, Televiziunea Romana, Romania TV si Sindicatul MUNTELE, a organizat, joi, 13 septembrie 2018, la Petrosani, judetul Hunedoara, in Aula Universitatii din Petrosani, o Conferinta la nivel inalt cu tema: ”Regiunile carbonifere din Romania in tranzitia energetica”. Conferinta la nivel inalt de la Petrosani a reunit in mijlocul comunitatii miniere din Valea Jiului peste 300 de participanti din tara si din strainatate: salariati ai unitatilor miniere din cadrul Compexului Energetic Hunedoara (CEH), reprezentanti ai Comisiei Europene si ai Comitetului Economic si Social European, reprezentanti ai Guvernului Romaniei si ai autoritatilor locale, membri ai Parlamentului Romaniei, reprezentanti ai conducerii CEH, lideri sindicali din cadrul Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, precum si personalitati marcante ale comunitatilor miniere din Europa. Prezenti la conferinta, Comisarul European pentru Politica Regionala - doamna Corina Cretu si Ministrul Fondurilor Europene - doamna Rovana Plumb au promis asistenta fianciara pentru sprijinirea unei tranzitii energetice juste in Valea Jiului.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

In perioada 27 – 28 august 2007, o delegatie a Confederatiei Europene a Sindicatelor Independente, reprezentata prin domnul Valerio Salvatore, Presedinte si domnul Helmut Müllers, Secretar General s-a intalnit la sediul CSN MERIDIAN din strada D.I Mendeleev cu reprezentani ai organizatiei noastre. La discutiile care s-au desfasurat pe parcursul acestor doua zile din partea confederatiei noastre au participat : domnul Ion Popescu, Presedintele CSN MERIDIAN,  domnul Ion Albu, Secretar General, domnul Marian Stoicescu, Presedinte Executiv al CSN MERIDIAN si presedinte al Federatiei Sindicatelor din Silvicultura CONSILVA, doamna Amalia Nistor, Secretar Confederal al CSN MERIDIAN si domnul Fornea Dumitru, Directorul Departamentlui de Relatii Internationale si reprezentant al confederatiei in Comitetul Economic si Social European. 

Vizita s-a desfasurat in contextul in care Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN este incepand cu 1 ianuarie 2007, organizatie membra cu drepturi depline a Confederatiei Europene a Sindicatelor Independente.

Principalele subiecte abordate au fost:

  • Strategia CESI pe termen scurt si mediul si prioritatile acestei confederatii in abordarea relatiei cu organizatia noastra. Asteptarile CSN MERIDIAN in relatia cu CESI.
  • Modalitatile de promovare a pluralismului sindical in Europa contextul in care la nivel international avem doar o singura confederatie sindicala importanta. CESI considera ca ar trebui evitata situatia ca in Europa sa existe doar o singura organizatie sindicala care sa fie considerata de institutiile Uniunii Europene ca fiind reprezentativa trans-sectorial.
  • CSN MERIDIAN doreste sa se implice impreuna cu Confederatia Europeana a Sindicatelor Independente in elborarea unor proiecte de formare profesionala la care sa participle membri de sindicat ai organizatiei noastre cat si cei ai celorlalte confederatii care sunt afiliate la CESI.
  • Extinderea reprezentativitatii CESI in Europa prin consolidarea organizatiilor sindicale nationale independente din tarile Europei Centrale si de Est. La 1 septembrie 2007, prin aderarea CSN MERIDIAN din Romania si a Promyana din Bulgaria, s-a facut deja un pas important in acest sens.
  • Stadiul relatiilor sindicale intre CESI si Confederatia Europeana a Sindicatelor, respectiv Confederatia Internationala a Sindicatelor.
  • Aspecte organizatorice legate de viitorul Congres CESI, la care CSN MERIDIAN va trebui sa-si trimita un numar de delegati, precum si unele probleme legate de desfasurarea seminarului organizat de CESI la Bruxelles in perioada 12 – 14 septembrie 2007.

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design