Biroul Executiv al Uniunii Nationale a Sindicatelor TESA din Sanatate, reunit in Predeal, la data de 24 februarie 2019, a facut un apel ca sindicatele TESA din sanatate sa stranga randurile pentru ca vocea lor sa fie auzita si pentru ca nedreptatile din spitale sa inceteze. Presedintele Uniunii Nationale a Sindicatelor TESA din Sanatate, domnul Valentin Chifor l-a invitat pe Presedintele Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, domnul Ion Popescu si pe Secretarul General al Confederatiei, domnul Dumitru Fornea sa prezinte in cadrul Biroului Executiv al acestei organizatii, principalele linii de actiune pentru solutionarea revendicarilor personalului tehnic, economic si socio-administrativ din spitalele. Secretarului General al CSN MERIDIAN i-au fost prezentate nemultumirile personalului nemedical din spitale si revendicarile acestora asa cum au fost ele formulate de U.N.S. TESA din Sanatate. Prevederile legislative aflate in vigoare, nedreptatesc grav personalul TESA, muncitorii din spitale si o parte din personalul auxiliar, aceste categorii fiind excluse atat de la acordarea sporurilor, cat si de la majorarea salariilor la nivelul anului 2022, cum se acorda deja pentru medici si asistenti medicali.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

UNIUNEA EUROPEANA A GREFIERILOR

EUROPÄISCHE UNION DER RECHTSPFLEGER

UNION EUROPEENNE DES GREFFIERS

EUROPEAN UNION OF RECHTSPFLEGER

PRESEDINTELE


Pentru textul original in limba engleza va rugam faceti < click aici >


Domnului  

Tudor-Alexandru Chiuariu

Ministrul Justitiei

Str. Apolodor 17, sector 5, 050741

Bucuresti, Romania

Stimate Domnule Ministru,  

La data de 31 august 2007, in Stockholm,  in cadrul Congresul Uniunii Europene a Grefierilor ( E.U.R.) am fost ales Presedinte al E.U.R.

In calitatea mea de presedinte al acestei organizatii, as dori sa va cer sa avem un schimb de idei asupra justitiei in Europa si asupra institutiei grefierului in Europa. Uniunea Europeana a Grefierilor este o organizatie europeana constituita din asociatii si sindicate ale grefierilor. Din Romania, avem ca membru Federatia Nationala Sindicala JUSTITIA al carei Presedinte este domnul Ion Popescu.

Sarcina noastra principala este sa sprijinim eforturile de armonizare a sistemelor de drept din Uniunea Europeana si sa construim institutia Grefierului European care ar trebui sa aiba un rol foarte important in a face mai eficienta aplicarea legilor si a procedurilor judiciare. Acest fapt ar veni in ajutorul cetatenilor din toate statele Uniunii Europene care-si cer drepturile lor in justitie.

Pentru multe tari este foarte dificil sa se faca fata volumului mare de proceduri judiciare derulate in cadrul instantelor de judecata. Din acest motiv, in Germania, o alta cariera judiciara a fost creata: Rechtspfleger-ul. Astfel, o serie de proceduri care erau in competenta exclusiva a magistratilor au fost transferate Rechtspfleger-ul, o noua institutie de jurisdictie.

Rechtspfleger-ul, este competent de exemplu, in cazul procedurilor de legalizare a unui testament, in procedurile ce privesc tutela si cele legate de ingrijirea unei persoane, in operatiunile de cadastru si de registru comercial, in procedurile ce privesc aplicarea masurilor necesare in caz de faliment, etc. Astfel, judecatorii pot fi descarcati de aceste sarcini si se pot concentra aspupra proceselor civile si penale. Din cele prezentate, rezulta ca Rechtspfleger-ul este foarte util pentru sistemul juridic.

Cancelarul Republicii Federale Germania, Dna. Merkel si Ministrul Justitiei, domnul Zypries sunt de acord sa sprijine proiectul nostru de a crea o institutie a Grefierului European care sa aiba o pozitie independenta in cadrul jurisdiciilor.

As fi foarte bucuros sa am posibilitatea sa va intalnesc pentru a avea un schimb de idei cu dumneavoastra.

Al dumneavoastra,  

Thomas Kappl

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design