Rolul personalului auxiliar din Justitie a fost subliniat in cadrul intalnirii CSN MERIDIAN cu reprezentantii Comisiei de la Venetia, Bucuresti 12 iunie 2018. Comisia de la Venetia a efectuat o vizita la Bucuresti, in perioada 11-12 iunie 2018, in contextul dezbaterilor pe legile Justitiei. Ultima intalnire a delegatiei programata pentru marti, 12 iunie 2018, intre 16:30 - 18:30 si a fost dedicata consultarii reprezentantilor organizatiilor societatii civile. Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN a solicitat sa participe la aceste consultari care s-au desfasurat la Hotelul Capitol din Bucuresti.Inscrierea zacamantului de aur si de argint de la Rosia Montana in UNESCO afecteaza interesele economice si strategice ale Romaniei. Bucuresti, 11 iunie 2018
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

Cele cinci confederatii sindicale reprezentative la nivel national: CSN MERIDIAN, CNSLR FRATIA, CNS " Cartel Alfa", BNS si CSDR, au organizat, vineri, 30 noiembrie 2007, la sediul Consiliului Economic si Social o conferinta de presa in care au fost anuntate a fi abordate urmatoarele teme:

  • Modificarea Legii contractelor colective de munca si lipsa dialogului social
  • Blocajul la negocierea salariului minim pe economie

Cu ocazia acestui eveniment cele cinci confederatii au lansat urmatorul COMUNICAT:


Confederatiile sindicale semnatare isi exprima dezacordul ferm fata de propunerea de modificare a Legii 130/1996, republicata, privind contractele colective de munca. Prin aceasta modificare se doreste de fapt anularea in tot sistemul bugetar a drepturilor castigate in timp prin contracte si prin hotarari judecatoresti. Prin eliminarea “salariilor, sporurilor, indemnizatiilor, premiilor si a altor drepturi de personal” ca obiect al negocierii, Guvernul doreste practic sa anuleze dreptul de negociere al sindicatelor, desfiintand un drept fundamental si un principiu de baza al unei societati democratice.

In ceea ce priveste salariul minim pe economie, care se afla in blocaj total de mai bine de o luna, confederatiile semnatare constata dezinteresul Guvernului in ajungerea la o solutie.La solicitarea partii sindicale (transmisa ... ) de a stabili o intalnire pentru discutarea problemei salariului minim – un subiect de importanta nationala si cat se poate de urgent – Primul ministru nu a gasit loc in agenda sa pentru o astfel de intrevedere. 

De asemenea, Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei a refuzat sa isi indeplineasca obligatia prevazuta de lege de a concilia intre cele doua parti, patronate si sindicate, care se afla in dezacord privind negocierea Actului Aditional la Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National 2007-2010.

Avand in vedere acestea, confederatiile sindicale au hotarat sa recurga la mijloacele legale de lupta sindicala nationala in vederea sustinerii revendicarii legitime a lucratorilor romani: aceea de a beneficia de un salariu minim decent, care sa reflecte realitatile economice si sociale; un salariu minim, daca nu european, cel putin in curs si cu sanse de a deveni european. 

In cursul saptamanii viitoare structurile decizionale ale fiecarei confederatii sindicale vor hotari actiunile legate de protest si lupta sindicala ce vor urma.


Pentru a citi in original: Comunicatul de Presa, Adresa celor cinci confederatii catre sindicatele membre privind inregistrarea conflictului de interes la nivelul unitatii conform art. 11din Legea 168/1999 si Modelul de instiintare, va rugam faceti < click aici > .

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design