Sute de silvicultori din tara si din strainatate au participat la Manifestarile internationale ale Silvicultorilor. Eforie Nord, 14-15 septembrie 2017. Federatia Sindicatelor din Silvicultura SILVA a organizat in perioada 14-15 Septembrie 2017, la Eforie Nord, la care au participat peste 400 de silvicultori din tara si din strainatate. Activitatile au demarat, joi, 14 septembrie 2017, cu o ceremonie de deschidere, un Simpozion international cu tema: „Strategii si Politici Forestiere in tari europene”, precum si cu primele partide in cadrul Competitiei sportive internationale „Cupa Federatiei Silva”. Simpozionul a creat conditiile pentru a prezenta principalele realizari si preocupari ale ale lucratorilor din silvicultura. In cadrul dezbaterilor moderate de domnul Silviu Geana, Presedintele Federatiei Silva, au intervenit, directorul general al Regiei Nationale a Padurilor Romsilva, silvicultori din tara si din strainatate (Republica Moldova, Turcia, Ucraina, Ungaria), reprezentanti ai Confederatiei Consilva, ai Federatiei pentru Apararea Padurilor, ai Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN si ai Societatii Progresul Silvic.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

Vineri, 11 ianuarie 2008, la sediul Ministerului Justitiei, s-a desfasurat intalnirea de lucru intre dl. Gheorghe Mocuta, Secretar de Stat in acest minister si reprezentantii Biroului Permanent al Federatiei Nationale Sindicale JUSTITIA, ocazie cu care au s-au discutat urmatoarele chestiuni:

  1. Cu privire la situatia platilor aferente restantelor salariale ale personalului auxiliar de specialitate si conex din cadrul instantelor judecatoresti, asa cum au rezultat aceste restante, in baza hotararilor judecatoresti ce includ restantele aferente perioadei 2001- 2007. Potrivit celor aratate de dl. Secretar de Stat, Ministerul Justitiei s-a adresat in mod repetat Ministerului Economiei si Finantelor, in sensul deblocarii de catre aceasta institutie a sumelor necesare pentru acoperirea platii drepturilor salariale restante; s-au prezentat adresele Ministerului Justitiei expediate catre Ministerul Economiei si Finantelor prin care se solicita alocarea resurselor financiare necesare.

  1. Referitor la situatia platilor drepturilor salariale aferente lunii decembrie 2007, respectiv prima anuala aferenta aceluiasi an, din discutii a rezultat ca sumele necesare platii acestor drepturi au fost deblocate.

  1. Reprezentantii Biroului Permanent al Federatiei Nationale Sindicale JUSTITIA au readus in atentia Ministerului Justitiei demersul de modificare al cadrului normativ in vigoare, in acord cu reglementarile europene similare, in sensul ca taxele judiciare incasate in sistemul de justitie sa fie directionate la dispozitia Ministerului Justitiei, astfel incat, pe viitor sa existe sursele bugetare necesare acoperirii fondurilor salariale si optimizarii activitatii instantelor si institutiilor conexe.


 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design