Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN in parteneriat cu Comisia Consultativa pentru Mutatii Industriale din Comitetul Economic si Social European, Universitatea din Petrosani, Comisia Europeana, Guvernul Romaniei, Televiziunea Romana, Romania TV si Sindicatul MUNTELE, a organizat, joi, 13 septembrie 2018, la Petrosani, judetul Hunedoara, in Aula Universitatii din Petrosani, o Conferinta la nivel inalt cu tema: ”Regiunile carbonifere din Romania in tranzitia energetica”. Conferinta la nivel inalt de la Petrosani a reunit in mijlocul comunitatii miniere din Valea Jiului peste 300 de participanti din tara si din strainatate: salariati ai unitatilor miniere din cadrul Compexului Energetic Hunedoara (CEH), reprezentanti ai Comisiei Europene si ai Comitetului Economic si Social European, reprezentanti ai Guvernului Romaniei si ai autoritatilor locale, membri ai Parlamentului Romaniei, reprezentanti ai conducerii CEH, lideri sindicali din cadrul Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, precum si personalitati marcante ale comunitatilor miniere din Europa. Prezenti la conferinta, Comisarul European pentru Politica Regionala - doamna Corina Cretu si Ministrul Fondurilor Europene - doamna Rovana Plumb au promis asistenta fianciara pentru sprijinirea unei tranzitii energetice juste in Valea Jiului.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

Vineri, 11 ianuarie 2008, la sediul Ministerului Justitiei, s-a desfasurat intalnirea de lucru intre dl. Gheorghe Mocuta, Secretar de Stat in acest minister si reprezentantii Biroului Permanent al Federatiei Nationale Sindicale JUSTITIA, ocazie cu care au s-au discutat urmatoarele chestiuni:

  1. Cu privire la situatia platilor aferente restantelor salariale ale personalului auxiliar de specialitate si conex din cadrul instantelor judecatoresti, asa cum au rezultat aceste restante, in baza hotararilor judecatoresti ce includ restantele aferente perioadei 2001- 2007. Potrivit celor aratate de dl. Secretar de Stat, Ministerul Justitiei s-a adresat in mod repetat Ministerului Economiei si Finantelor, in sensul deblocarii de catre aceasta institutie a sumelor necesare pentru acoperirea platii drepturilor salariale restante; s-au prezentat adresele Ministerului Justitiei expediate catre Ministerul Economiei si Finantelor prin care se solicita alocarea resurselor financiare necesare.

  1. Referitor la situatia platilor drepturilor salariale aferente lunii decembrie 2007, respectiv prima anuala aferenta aceluiasi an, din discutii a rezultat ca sumele necesare platii acestor drepturi au fost deblocate.

  1. Reprezentantii Biroului Permanent al Federatiei Nationale Sindicale JUSTITIA au readus in atentia Ministerului Justitiei demersul de modificare al cadrului normativ in vigoare, in acord cu reglementarile europene similare, in sensul ca taxele judiciare incasate in sistemul de justitie sa fie directionate la dispozitia Ministerului Justitiei, astfel incat, pe viitor sa existe sursele bugetare necesare acoperirii fondurilor salariale si optimizarii activitatii instantelor si institutiilor conexe.


 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design