Marti, 20 februarie 2018, intalnire la sediul CSN MERIDIAN începand cu ora 8.00 intre domnul Lucian Sova, Ministrul Transporturilor si reprezentanti ai sindicatelor din transporturi afiliate la CSN MERIDIAN.* Federatia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din Romania (FSTFR) impreuna cu Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN (CSN MERIDIAN) au organizat in Bucuresti, vineri, 16 februarie 2018, actiuni sindicale comemorative si de protest pentru a trage “sirena” disperarii si a nemultumirii cu privire la situatia grava cu care se confrunta companiile feroviare de stat, in prezenta Ministrului Transporturilor si a conducerii acestor companii. Actiunile sindicale s-au desfasurat in contextul comemorarii a 85 de ani de la inabusirea violenta a Grevei ceferistilor din 16 februarie 2018 (cand 7 muncitori au fost impuscati si peste 40 au fost raniti pentru ca si-au cerut sa le fie respectate drepturile cetatenesti), dar si in contextul masurilor anuntate de suspendarea a peste 100 de trenuri de catre SNTFC CFR Calatori SA.Pentru prima data dupa 29 de ani de la evenimentele din 1989, sindicatele feroviare prin FSTFR si CSN MERIDIAN s-au reunit pentru a marca prin recunostinta lor, doua momente simbol ale istoriei Romaniei si ale luptei sindicale: Centenarul Marii Uniri si inabusirea violenta a Grevei ceferistilor de la Atelierele Grivita.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

Vineri, 11 ianuarie 2008, la sediul Ministerului Justitiei, s-a desfasurat intalnirea de lucru intre dl. Gheorghe Mocuta, Secretar de Stat in acest minister si reprezentantii Biroului Permanent al Federatiei Nationale Sindicale JUSTITIA, ocazie cu care au s-au discutat urmatoarele chestiuni:

  1. Cu privire la situatia platilor aferente restantelor salariale ale personalului auxiliar de specialitate si conex din cadrul instantelor judecatoresti, asa cum au rezultat aceste restante, in baza hotararilor judecatoresti ce includ restantele aferente perioadei 2001- 2007. Potrivit celor aratate de dl. Secretar de Stat, Ministerul Justitiei s-a adresat in mod repetat Ministerului Economiei si Finantelor, in sensul deblocarii de catre aceasta institutie a sumelor necesare pentru acoperirea platii drepturilor salariale restante; s-au prezentat adresele Ministerului Justitiei expediate catre Ministerul Economiei si Finantelor prin care se solicita alocarea resurselor financiare necesare.

  1. Referitor la situatia platilor drepturilor salariale aferente lunii decembrie 2007, respectiv prima anuala aferenta aceluiasi an, din discutii a rezultat ca sumele necesare platii acestor drepturi au fost deblocate.

  1. Reprezentantii Biroului Permanent al Federatiei Nationale Sindicale JUSTITIA au readus in atentia Ministerului Justitiei demersul de modificare al cadrului normativ in vigoare, in acord cu reglementarile europene similare, in sensul ca taxele judiciare incasate in sistemul de justitie sa fie directionate la dispozitia Ministerului Justitiei, astfel incat, pe viitor sa existe sursele bugetare necesare acoperirii fondurilor salariale si optimizarii activitatii instantelor si institutiilor conexe.


 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design