Presedintele Federatiei Sindicatelor din Silvicultura SILVA, domnul Silviu Geana a avut la data de 9 mai 2018, o intalnire de lucru cu Presedintele Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, domnul Ion Popescu, in cadrul careia conducerea confederatiei a fost informata cu privire la demersurile initiate de catre silvicultori pentru modificarea Legii nr. 46/2008 Codul Silvic.Domnul Presedinte Silviu Geana a prezentat continutul si obiectivele Memoriului care a fost transmis Premierului Romaniei, Ministrului Apelor si Padurilor si comisiei de specialitate din cadrul Parlamentului Romaniei. Prin acest document adresat factorilor de decizie in puterea carora sta modificarea Legii nr. 46 din 2008 Codul Silvic, se trage un semnal de alarma in vederea evitarii unui blocaj iminent al activitatii in sectorul silvic.*Ministrul Culturii si Identitatii Nationale, George Ivascu, a avut vineri, 4 mai 2018, o intalnire cu presedintele CSN Meridian, Ion Popescu, Leonard Paduret, presedintele Federatiei Cultura si Mass-Media FAIR MediaSind si Cristi Godinac, presedinte executiv al FAIR MediaSind.*Presedintele Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, domnul Ion Popescu s-a intalnit la data de 2 mai 2018, cu Presedintele Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor ”Pro Lex” pentru a discuta principalele probleme cu care se confrunta politistii locali din Romania.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

Vineri, 11 ianuarie 2008, la sediul Ministerului Justitiei, s-a desfasurat intalnirea de lucru intre dl. Gheorghe Mocuta, Secretar de Stat in acest minister si reprezentantii Biroului Permanent al Federatiei Nationale Sindicale JUSTITIA, ocazie cu care au s-au discutat urmatoarele chestiuni:

  1. Cu privire la situatia platilor aferente restantelor salariale ale personalului auxiliar de specialitate si conex din cadrul instantelor judecatoresti, asa cum au rezultat aceste restante, in baza hotararilor judecatoresti ce includ restantele aferente perioadei 2001- 2007. Potrivit celor aratate de dl. Secretar de Stat, Ministerul Justitiei s-a adresat in mod repetat Ministerului Economiei si Finantelor, in sensul deblocarii de catre aceasta institutie a sumelor necesare pentru acoperirea platii drepturilor salariale restante; s-au prezentat adresele Ministerului Justitiei expediate catre Ministerul Economiei si Finantelor prin care se solicita alocarea resurselor financiare necesare.

  1. Referitor la situatia platilor drepturilor salariale aferente lunii decembrie 2007, respectiv prima anuala aferenta aceluiasi an, din discutii a rezultat ca sumele necesare platii acestor drepturi au fost deblocate.

  1. Reprezentantii Biroului Permanent al Federatiei Nationale Sindicale JUSTITIA au readus in atentia Ministerului Justitiei demersul de modificare al cadrului normativ in vigoare, in acord cu reglementarile europene similare, in sensul ca taxele judiciare incasate in sistemul de justitie sa fie directionate la dispozitia Ministerului Justitiei, astfel incat, pe viitor sa existe sursele bugetare necesare acoperirii fondurilor salariale si optimizarii activitatii instantelor si institutiilor conexe.


 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design