Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN in parteneriat cu Comisia Consultativa pentru Mutatii Industriale din Comitetul Economic si Social European, Universitatea din Petrosani, Comisia Europeana, Guvernul Romaniei, Televiziunea Romana, Romania TV si Sindicatul MUNTELE, a organizat, joi, 13 septembrie 2018, la Petrosani, judetul Hunedoara, in Aula Universitatii din Petrosani, o Conferinta la nivel inalt cu tema: ”Regiunile carbonifere din Romania in tranzitia energetica”. Conferinta la nivel inalt de la Petrosani a reunit in mijlocul comunitatii miniere din Valea Jiului peste 300 de participanti din tara si din strainatate: salariati ai unitatilor miniere din cadrul Compexului Energetic Hunedoara (CEH), reprezentanti ai Comisiei Europene si ai Comitetului Economic si Social European, reprezentanti ai Guvernului Romaniei si ai autoritatilor locale, membri ai Parlamentului Romaniei, reprezentanti ai conducerii CEH, lideri sindicali din cadrul Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, precum si personalitati marcante ale comunitatilor miniere din Europa. Prezenti la conferinta, Comisarul European pentru Politica Regionala - doamna Corina Cretu si Ministrul Fondurilor Europene - doamna Rovana Plumb au promis asistenta fianciara pentru sprijinirea unei tranzitii energetice juste in Valea Jiului.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor PRO LEX s-a afiliat la Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN.

Aparut in anul 2005, la initiativa unor functionari cu o conduita ireprosabila, Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor PRO LEX a cunoscut o accesiune care i-a atras deopotriva admiratia si invidia. Admiratia pentru felul in care se poate organiza un sindicat intr-un timp atat de scurt si in vremuri atat de tulburi, invidie din partea altor organizatii de acest fel.

In drumul sau PRO LEX-ului nu i-au lipsit felurite piedici. Nu a fost vaduvit nici de poticnenile inerente unui atare dificil inceput. PRO LEX este o organizatie speciala si are in continuare de luptat pe taramul mentalitatilor retrograde ale managerilor din institutii importante ale statului, unde isi desfasoara activitatea membrii sai.

Dincolo de toate insa, progresand in fiecare zi si venind ca o incununare a eforturilor conducerii sindicatului, de la 1 ianuarie 2007, PRO LEX a devenit membru al Consiliului European al Sindicatelor de Politie, o organizatie neguvernamentala cu statut consultativ pe langa Consiliul Europei, fapt ce face ca CSN MERIDIAN, pe langa Federatia Nationala Sindicala JUSTITIA care este afiliata la Uniunea Europeana a Grefierilor, sa aiba acum o a doua organizatie sindicala membra, reprezentata in acest organism.

Dupa o munca de pionierat, dupa o activitate in premiera in Romania, desfasurata pe un teren nedestelenit, pana in acest moment, PRO LEX si-a consolidat pozitia de lider al organizatiilor sindicale in domeniu, conferind siguranta membrilor, fiind un partener credibil de negocieri, dovedind deschidere si adoptand o atitudine curajoasa, lipsita de echivoc si compromis.

Pana in septembrie 2008, in numai trei ani de la infiintare, in Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor PRO LEX s-au inscris peste 15 000 de functionari publici cu statut special, dar si personal contractual din Ministerul Internelor si Reformei Administrative ( peste 12 600 de membri ) si Autoritatea Nationala a Vamilor ( 400 de membri ), dar si politisti comunitari ( peste 2000 de membri in toata tara ).

Toti acesti noi colegi ai nostri au ales sa fie PRO LEX !

Denumirea nu a fost aleasa in mod inatmplator, ea desemnand optiunea ferma a fondatorilor organizatiei sindicale pentru respectarea legii, in litera si spiritul ei.

Brandul PRO LEX

PRO LEX se ocupa, in principal, de problemele profesionale ale membrilor, dar nu exclude nici obtinerea de avantaje conexe capabile sa proiecteze o imagine favorabila in ceea ce priveste seriozitatea si puterea organizatiei, si a numarului membrilor sai. In acest sens, conducerea sindicatului a reusit sa obtina oferte avantajoase pentru membri in ceea ce priveste abonamentele telefonice, asigurari, discont-uri la diferite produse si servicii. In acelasi timp, organizatia este implicata in proiecte precum construirea unui hotel sau gestionarea construirii unui cartier rezidential iar pentru imbunatatirea confortului echipamentului profesional, sindicatul a creat o alternativa la pantofii oferiti de minister.

Organizatia sindicala editeaza Revista PRO LEX, care este o publicatie de specialitate, tiparita in 12 000 de exemplare si se distribuie gratuit la toate inspectoratele judetene de politie, politiilor municipale, posturilor de politie din comune, punctelor de trecere a frontierei, birourilor vamale, structurilor si directiilor din Ministerul Internelor si Reformei Administrative, Guvern si partide politice.

Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor PRO LEX, administreaza cinci pagini de internet, pe care va invitam sa le vizitati:

www.prolex.ro

www.revista.prolex.ro

www.instanta.prolex.ro

www.evenimente.prolex.ro 

www.turism.prolex.ro

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design