Sute de silvicultori din tara si din strainatate au participat la Manifestarile internationale ale Silvicultorilor. Eforie Nord, 14-15 septembrie 2017. Federatia Sindicatelor din Silvicultura SILVA a organizat in perioada 14-15 Septembrie 2017, la Eforie Nord, la care au participat peste 400 de silvicultori din tara si din strainatate. Activitatile au demarat, joi, 14 septembrie 2017, cu o ceremonie de deschidere, un Simpozion international cu tema: „Strategii si Politici Forestiere in tari europene”, precum si cu primele partide in cadrul Competitiei sportive internationale „Cupa Federatiei Silva”. Simpozionul a creat conditiile pentru a prezenta principalele realizari si preocupari ale ale lucratorilor din silvicultura. In cadrul dezbaterilor moderate de domnul Silviu Geana, Presedintele Federatiei Silva, au intervenit, directorul general al Regiei Nationale a Padurilor Romsilva, silvicultori din tara si din strainatate (Republica Moldova, Turcia, Ucraina, Ungaria), reprezentanti ai Confederatiei Consilva, ai Federatiei pentru Apararea Padurilor, ai Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN si ai Societatii Progresul Silvic.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

Secretarul General al CSN MERIDIAN, dl. Ion Albu a participat in perioada 16-17 octombrie la seminarul: „ Formarea profesionala in Romania si Austria. Sistemele de educatie si cerinta pietei fortei de munca”, organizat la Viena, Austria in parteneriat, de Ministerul Federal al Economiei si Muncii din Austria, Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse din Romania si Institutul pentru cercetari sociale L and R Research din Viena. Mentionam ca in vara 2008, intre cele doua institutii guvernamentale, s-a semnat un Protocol de Colaborare.

Evenimentul  este rezultatul parteneriatului mai sus mentionat si a facut parte dintr-o serie de conferinte si  seminarii pe tema ocuparii fortei de munca, care au avut loc deja, sau care sunt in curs de organizare. Prima conferinta romano-austriaca in domeniul fortei de munca cu tema: „ Provocarile politicii active privind piata muncii ”  a fost organizata in Romania la data de 26 iunie 2008, al doilea eveniment este acesta care s-a desfasurat in capitala Austriei, iar urmatorul va fi un seminar cu tema: „ Balanata de interese a partenerilor sociali ” care se va desfasura in perioada 20-21 noiembrie 2008 la Bucuresti.

In randurile ce urmeaza va prezentam cateva date despre seminarul : „Formarea profesionala in Romania si Austria. Sistemele de educatie si cerinta pietei fortei de munca” si un sumar cu principalele documente pe baza carora s-au purtat discutii.

Programul seminarului - va rugam faceti < click aici >

Data Seminarului:  16-17 Octombrie 2008,

Locul Seminarului:  Austria,Viena, Galaxy Tower, Praterstrasse 31

Participanti:  cca. 25 specialisti din Austria si Romania. Pentru lista participantilor faceti < click aici >

Limbile folosite: germana si romana, traducere simultana

Organizatori:  L&R Cercetari sociale, Ministerul Federal al Economiei si Muncii (BMWA) Austria si (MMFES) Romania

Cuprins:

  • Situatia celor ce intra pe piata muncii in Romania si Austria (Pentru a accesa documentul: Situatia noilor angajati in Austria va rugam faceti < click aici > )
  • Scoli pentru pregatire profesionala in Romania si Austria ( Cooperarea intre Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca si intreprinderi in ceea ce priveste calificarea . Pentru prezentare faceti < click aici > )
  • Sistemul „dual” in cadrul pregatirii profesionale in Austria ( Sistemul de instruire profesionala in intreprinderi si in scoli in Austria. Pentru prezentare faceti < click aici > )
  • Cerinta de calificare a pietei muncii si strategiile de conformitate in pregatirea scolara ( Calificarea si recalificarea profesionala - cerinta de calificare a economiei . Pentru prezentare faceti < click aici > )

Obiectivele:  

  • Schimb de experienta pe probleme ce privesc educatia si formarea profesionala
  • Discutie despre posibilitatile colaborării mai bune intre intreprinderile si institutiile de formare profensionala – un raspuns mai bun la cerinta de calificare a pietei muncii
 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design