Marti, 20 februarie 2018, intalnire la sediul CSN MERIDIAN începand cu ora 8.00 intre domnul Lucian Sova, Ministrul Transporturilor si reprezentanti ai sindicatelor din transporturi afiliate la CSN MERIDIAN.* Federatia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din Romania (FSTFR) impreuna cu Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN (CSN MERIDIAN) au organizat in Bucuresti, vineri, 16 februarie 2018, actiuni sindicale comemorative si de protest pentru a trage “sirena” disperarii si a nemultumirii cu privire la situatia grava cu care se confrunta companiile feroviare de stat, in prezenta Ministrului Transporturilor si a conducerii acestor companii. Actiunile sindicale s-au desfasurat in contextul comemorarii a 85 de ani de la inabusirea violenta a Grevei ceferistilor din 16 februarie 2018 (cand 7 muncitori au fost impuscati si peste 40 au fost raniti pentru ca si-au cerut sa le fie respectate drepturile cetatenesti), dar si in contextul masurilor anuntate de suspendarea a peste 100 de trenuri de catre SNTFC CFR Calatori SA.Pentru prima data dupa 29 de ani de la evenimentele din 1989, sindicatele feroviare prin FSTFR si CSN MERIDIAN s-au reunit pentru a marca prin recunostinta lor, doua momente simbol ale istoriei Romaniei si ale luptei sindicale: Centenarul Marii Uniri si inabusirea violenta a Grevei ceferistilor de la Atelierele Grivita.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

Secretarul General al CSN MERIDIAN, dl. Ion Albu a participat in perioada 16-17 octombrie la seminarul: „ Formarea profesionala in Romania si Austria. Sistemele de educatie si cerinta pietei fortei de munca”, organizat la Viena, Austria in parteneriat, de Ministerul Federal al Economiei si Muncii din Austria, Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse din Romania si Institutul pentru cercetari sociale L and R Research din Viena. Mentionam ca in vara 2008, intre cele doua institutii guvernamentale, s-a semnat un Protocol de Colaborare.

Evenimentul  este rezultatul parteneriatului mai sus mentionat si a facut parte dintr-o serie de conferinte si  seminarii pe tema ocuparii fortei de munca, care au avut loc deja, sau care sunt in curs de organizare. Prima conferinta romano-austriaca in domeniul fortei de munca cu tema: „ Provocarile politicii active privind piata muncii ”  a fost organizata in Romania la data de 26 iunie 2008, al doilea eveniment este acesta care s-a desfasurat in capitala Austriei, iar urmatorul va fi un seminar cu tema: „ Balanata de interese a partenerilor sociali ” care se va desfasura in perioada 20-21 noiembrie 2008 la Bucuresti.

In randurile ce urmeaza va prezentam cateva date despre seminarul : „Formarea profesionala in Romania si Austria. Sistemele de educatie si cerinta pietei fortei de munca” si un sumar cu principalele documente pe baza carora s-au purtat discutii.

Programul seminarului - va rugam faceti < click aici >

Data Seminarului:  16-17 Octombrie 2008,

Locul Seminarului:  Austria,Viena, Galaxy Tower, Praterstrasse 31

Participanti:  cca. 25 specialisti din Austria si Romania. Pentru lista participantilor faceti < click aici >

Limbile folosite: germana si romana, traducere simultana

Organizatori:  L&R Cercetari sociale, Ministerul Federal al Economiei si Muncii (BMWA) Austria si (MMFES) Romania

Cuprins:

  • Situatia celor ce intra pe piata muncii in Romania si Austria (Pentru a accesa documentul: Situatia noilor angajati in Austria va rugam faceti < click aici > )
  • Scoli pentru pregatire profesionala in Romania si Austria ( Cooperarea intre Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca si intreprinderi in ceea ce priveste calificarea . Pentru prezentare faceti < click aici > )
  • Sistemul „dual” in cadrul pregatirii profesionale in Austria ( Sistemul de instruire profesionala in intreprinderi si in scoli in Austria. Pentru prezentare faceti < click aici > )
  • Cerinta de calificare a pietei muncii si strategiile de conformitate in pregatirea scolara ( Calificarea si recalificarea profesionala - cerinta de calificare a economiei . Pentru prezentare faceti < click aici > )

Obiectivele:  

  • Schimb de experienta pe probleme ce privesc educatia si formarea profesionala
  • Discutie despre posibilitatile colaborării mai bune intre intreprinderile si institutiile de formare profensionala – un raspuns mai bun la cerinta de calificare a pietei muncii
 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design