Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN in parteneriat cu Comisia Consultativa pentru Mutatii Industriale din Comitetul Economic si Social European, Universitatea din Petrosani, Comisia Europeana, Guvernul Romaniei, Televiziunea Romana, Romania TV si Sindicatul MUNTELE, a organizat, joi, 13 septembrie 2018, la Petrosani, judetul Hunedoara, in Aula Universitatii din Petrosani, o Conferinta la nivel inalt cu tema: ”Regiunile carbonifere din Romania in tranzitia energetica”. Conferinta la nivel inalt de la Petrosani a reunit in mijlocul comunitatii miniere din Valea Jiului peste 300 de participanti din tara si din strainatate: salariati ai unitatilor miniere din cadrul Compexului Energetic Hunedoara (CEH), reprezentanti ai Comisiei Europene si ai Comitetului Economic si Social European, reprezentanti ai Guvernului Romaniei si ai autoritatilor locale, membri ai Parlamentului Romaniei, reprezentanti ai conducerii CEH, lideri sindicali din cadrul Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, precum si personalitati marcante ale comunitatilor miniere din Europa. Prezenti la conferinta, Comisarul European pentru Politica Regionala - doamna Corina Cretu si Ministrul Fondurilor Europene - doamna Rovana Plumb au promis asistenta fianciara pentru sprijinirea unei tranzitii energetice juste in Valea Jiului.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

Secretarul General al CSN MERIDIAN, dl. Ion Albu a participat in perioada 16-17 octombrie la seminarul: „ Formarea profesionala in Romania si Austria. Sistemele de educatie si cerinta pietei fortei de munca”, organizat la Viena, Austria in parteneriat, de Ministerul Federal al Economiei si Muncii din Austria, Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse din Romania si Institutul pentru cercetari sociale L and R Research din Viena. Mentionam ca in vara 2008, intre cele doua institutii guvernamentale, s-a semnat un Protocol de Colaborare.

Evenimentul  este rezultatul parteneriatului mai sus mentionat si a facut parte dintr-o serie de conferinte si  seminarii pe tema ocuparii fortei de munca, care au avut loc deja, sau care sunt in curs de organizare. Prima conferinta romano-austriaca in domeniul fortei de munca cu tema: „ Provocarile politicii active privind piata muncii ”  a fost organizata in Romania la data de 26 iunie 2008, al doilea eveniment este acesta care s-a desfasurat in capitala Austriei, iar urmatorul va fi un seminar cu tema: „ Balanata de interese a partenerilor sociali ” care se va desfasura in perioada 20-21 noiembrie 2008 la Bucuresti.

In randurile ce urmeaza va prezentam cateva date despre seminarul : „Formarea profesionala in Romania si Austria. Sistemele de educatie si cerinta pietei fortei de munca” si un sumar cu principalele documente pe baza carora s-au purtat discutii.

Programul seminarului - va rugam faceti < click aici >

Data Seminarului:  16-17 Octombrie 2008,

Locul Seminarului:  Austria,Viena, Galaxy Tower, Praterstrasse 31

Participanti:  cca. 25 specialisti din Austria si Romania. Pentru lista participantilor faceti < click aici >

Limbile folosite: germana si romana, traducere simultana

Organizatori:  L&R Cercetari sociale, Ministerul Federal al Economiei si Muncii (BMWA) Austria si (MMFES) Romania

Cuprins:

  • Situatia celor ce intra pe piata muncii in Romania si Austria (Pentru a accesa documentul: Situatia noilor angajati in Austria va rugam faceti < click aici > )
  • Scoli pentru pregatire profesionala in Romania si Austria ( Cooperarea intre Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca si intreprinderi in ceea ce priveste calificarea . Pentru prezentare faceti < click aici > )
  • Sistemul „dual” in cadrul pregatirii profesionale in Austria ( Sistemul de instruire profesionala in intreprinderi si in scoli in Austria. Pentru prezentare faceti < click aici > )
  • Cerinta de calificare a pietei muncii si strategiile de conformitate in pregatirea scolara ( Calificarea si recalificarea profesionala - cerinta de calificare a economiei . Pentru prezentare faceti < click aici > )

Obiectivele:  

  • Schimb de experienta pe probleme ce privesc educatia si formarea profesionala
  • Discutie despre posibilitatile colaborării mai bune intre intreprinderile si institutiile de formare profensionala – un raspuns mai bun la cerinta de calificare a pietei muncii
 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design