Marti, 20 februarie 2018, intalnire la sediul CSN MERIDIAN începand cu ora 8.00 intre domnul Lucian Sova, Ministrul Transporturilor si reprezentanti ai sindicatelor din transporturi afiliate la CSN MERIDIAN.* Federatia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din Romania (FSTFR) impreuna cu Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN (CSN MERIDIAN) au organizat in Bucuresti, vineri, 16 februarie 2018, actiuni sindicale comemorative si de protest pentru a trage “sirena” disperarii si a nemultumirii cu privire la situatia grava cu care se confrunta companiile feroviare de stat, in prezenta Ministrului Transporturilor si a conducerii acestor companii. Actiunile sindicale s-au desfasurat in contextul comemorarii a 85 de ani de la inabusirea violenta a Grevei ceferistilor din 16 februarie 2018 (cand 7 muncitori au fost impuscati si peste 40 au fost raniti pentru ca si-au cerut sa le fie respectate drepturile cetatenesti), dar si in contextul masurilor anuntate de suspendarea a peste 100 de trenuri de catre SNTFC CFR Calatori SA.Pentru prima data dupa 29 de ani de la evenimentele din 1989, sindicatele feroviare prin FSTFR si CSN MERIDIAN s-au reunit pentru a marca prin recunostinta lor, doua momente simbol ale istoriei Romaniei si ale luptei sindicale: Centenarul Marii Uniri si inabusirea violenta a Grevei ceferistilor de la Atelierele Grivita.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

Confederatia Sindicala Nationala Meridian a intreprins o serie de demersuri la nivel european raportate la implementarea aquis-ului comunitar, directive si recomandari pe probleme sectoriale.

In conformitate cu Recomandarea nr. R (86) 12 a Comitetului Ministrilor al Consiliului Europei, prin care se urmareste o imbunatatire a eficientei instantelor judecatoresti din statele membre, Uniunea Europeana a Grefierilor (European Union of Rechtspfleger – E.U.R.) a elaborat proiectul de „Carte Verde” pentru un grefier european.

In acest context, Confederatia Sindicala Nationala Meridian a sustinut participarea Federatiei Nationale Sindicale Justitia in grupul de lucru de elaborare a proiectului de „Carte Verde”.               

Urmare a acestui demers, Federatia Nationala Sindicala Justitia, in calitatea sa de organizatie sindicala afiliata la Confederatia Sindicala Nationala Meridian si Uniunea Europeana a Grefierilor, face parte, alaturi de membri E.U.R. din Belgia, Danemarca, Germania, Franta, Austria, din grupul de lucru constituit pentru elaborarea proiectului Cartii Verzi a grefierului european.               

Avand in vedere faptul ca Uniunea Europeana a Grefierilor solicita statelor membre ale Uniunii Europene propuneri de imbunatatire a proiectului, Confederatia Sindicala Nationala Meridian alaturi de Federatia Nationala Sindicala Justitia, a initiat o intalnire a factorilor de decizie din sistemul de justitie cu reprezentantii personalului auxiliar de specialitate.           

In acest sens, in urma demersurilor realizate, Confederatia Sindicala Nationala Meridian a obtinut acceptul Ministrului Justitiei, Domnul Catalin Marian Predoiu, de a participa la reuniunea din 04.11.2008 unde sunt invitati Prim Grefierii din cadrul Curtilor de Apel si Tribunalelor Judetene, precum si reprezentantii sindicatelor din cadrul Federatiei Nationale Sindicale Justitia.            

Federatia Nationala Sindicala Justitia este mandatata de catre EUR sa va prezinte proiectul Cartii Verzi privind grefierul european si in acest sens va transmitem invitatia de a participa la lucrarile acestei reuniuni, pentru a va exprima propunerile si observatiile asupra acestui proiect.            

Lucrarile se vor desfasura in data de 04.11.2008, ora 9,00, la sediul Confederatiei Sindicale Nationale Meridian, Sala de Consiliu, Bucuresti,  str. D.I. Mendeleev, nr. 36-38, sector 1.

Documente:

Va rugam sa confirmati participarea dumneavoastra la adresa de email: csnmeridian@csnmeridian.ro sau la tel/fax: 021 212 56 23/021 316 80 17. Pentru relatii suplimentare, persoana de contact desemnata este doamna Amalia Nistor.

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design