Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN in parteneriat cu Comisia Consultativa pentru Mutatii Industriale din Comitetul Economic si Social European, Universitatea din Petrosani, Comisia Europeana, Guvernul Romaniei, Televiziunea Romana, Romania TV si Sindicatul MUNTELE, a organizat, joi, 13 septembrie 2018, la Petrosani, judetul Hunedoara, in Aula Universitatii din Petrosani, o Conferinta la nivel inalt cu tema: ”Regiunile carbonifere din Romania in tranzitia energetica”. Conferinta la nivel inalt de la Petrosani a reunit in mijlocul comunitatii miniere din Valea Jiului peste 300 de participanti din tara si din strainatate: salariati ai unitatilor miniere din cadrul Compexului Energetic Hunedoara (CEH), reprezentanti ai Comisiei Europene si ai Comitetului Economic si Social European, reprezentanti ai Guvernului Romaniei si ai autoritatilor locale, membri ai Parlamentului Romaniei, reprezentanti ai conducerii CEH, lideri sindicali din cadrul Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, precum si personalitati marcante ale comunitatilor miniere din Europa. Prezenti la conferinta, Comisarul European pentru Politica Regionala - doamna Corina Cretu si Ministrul Fondurilor Europene - doamna Rovana Plumb au promis asistenta fianciara pentru sprijinirea unei tranzitii energetice juste in Valea Jiului.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

Confederatia Sindicala Nationala Meridian a intreprins o serie de demersuri la nivel european raportate la implementarea aquis-ului comunitar, directive si recomandari pe probleme sectoriale.

In conformitate cu Recomandarea nr. R (86) 12 a Comitetului Ministrilor al Consiliului Europei, prin care se urmareste o imbunatatire a eficientei instantelor judecatoresti din statele membre, Uniunea Europeana a Grefierilor (European Union of Rechtspfleger – E.U.R.) a elaborat proiectul de „Carte Verde” pentru un grefier european.

In acest context, Confederatia Sindicala Nationala Meridian a sustinut participarea Federatiei Nationale Sindicale Justitia in grupul de lucru de elaborare a proiectului de „Carte Verde”.               

Urmare a acestui demers, Federatia Nationala Sindicala Justitia, in calitatea sa de organizatie sindicala afiliata la Confederatia Sindicala Nationala Meridian si Uniunea Europeana a Grefierilor, face parte, alaturi de membri E.U.R. din Belgia, Danemarca, Germania, Franta, Austria, din grupul de lucru constituit pentru elaborarea proiectului Cartii Verzi a grefierului european.               

Avand in vedere faptul ca Uniunea Europeana a Grefierilor solicita statelor membre ale Uniunii Europene propuneri de imbunatatire a proiectului, Confederatia Sindicala Nationala Meridian alaturi de Federatia Nationala Sindicala Justitia, a initiat o intalnire a factorilor de decizie din sistemul de justitie cu reprezentantii personalului auxiliar de specialitate.           

In acest sens, in urma demersurilor realizate, Confederatia Sindicala Nationala Meridian a obtinut acceptul Ministrului Justitiei, Domnul Catalin Marian Predoiu, de a participa la reuniunea din 04.11.2008 unde sunt invitati Prim Grefierii din cadrul Curtilor de Apel si Tribunalelor Judetene, precum si reprezentantii sindicatelor din cadrul Federatiei Nationale Sindicale Justitia.            

Federatia Nationala Sindicala Justitia este mandatata de catre EUR sa va prezinte proiectul Cartii Verzi privind grefierul european si in acest sens va transmitem invitatia de a participa la lucrarile acestei reuniuni, pentru a va exprima propunerile si observatiile asupra acestui proiect.            

Lucrarile se vor desfasura in data de 04.11.2008, ora 9,00, la sediul Confederatiei Sindicale Nationale Meridian, Sala de Consiliu, Bucuresti,  str. D.I. Mendeleev, nr. 36-38, sector 1.

Documente:

Va rugam sa confirmati participarea dumneavoastra la adresa de email: csnmeridian@csnmeridian.ro sau la tel/fax: 021 212 56 23/021 316 80 17. Pentru relatii suplimentare, persoana de contact desemnata este doamna Amalia Nistor.

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design