Presedintele Federatiei Sindicatelor din Silvicultura SILVA, domnul Silviu Geana a avut la data de 9 mai 2018, o intalnire de lucru cu Presedintele Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, domnul Ion Popescu, in cadrul careia conducerea confederatiei a fost informata cu privire la demersurile initiate de catre silvicultori pentru modificarea Legii nr. 46/2008 Codul Silvic.Domnul Presedinte Silviu Geana a prezentat continutul si obiectivele Memoriului care a fost transmis Premierului Romaniei, Ministrului Apelor si Padurilor si comisiei de specialitate din cadrul Parlamentului Romaniei. Prin acest document adresat factorilor de decizie in puterea carora sta modificarea Legii nr. 46 din 2008 Codul Silvic, se trage un semnal de alarma in vederea evitarii unui blocaj iminent al activitatii in sectorul silvic.*Ministrul Culturii si Identitatii Nationale, George Ivascu, a avut vineri, 4 mai 2018, o intalnire cu presedintele CSN Meridian, Ion Popescu, Leonard Paduret, presedintele Federatiei Cultura si Mass-Media FAIR MediaSind si Cristi Godinac, presedinte executiv al FAIR MediaSind.*Presedintele Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, domnul Ion Popescu s-a intalnit la data de 2 mai 2018, cu Presedintele Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor ”Pro Lex” pentru a discuta principalele probleme cu care se confrunta politistii locali din Romania.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

SAPTAMANA EUROPEANA PENTRU SECURITATE SI SANATATE IN MUNCA 2008

IMPREUNA PENTRU LOCURI DE MUNCA SIGURE SI SANATOASE

Conferinta 11 decembrie 2008 Hotel Novotel

Pentru programul conferintei faceti <click aiaci>

Conferinta a marcat incheierea Saptamanii Europene pentru Securitate si Sanatate in Munca 2008 - „ Locuri de Munca Sigure si Sanatoase. Bine pentru tine. Bine pentru afacere”, focalizata pe evaluarea riscurilor la locurile de munca.

Evaluarea riscurilor constituie fundamentul demersului european in domeniul securitatii si sanatatii in munca. Daca procesul evaluarii riscurilor nu este bine realizat, este puţin probabil sa se aplice masurile de prevenire corespunzatoare.

Principalul scop al conferintei a fost promovarea unei abordari integrate in ceea ce priveste evaluarea riscurilor, care sa ţina cont de diferitele etape ale acestui proces, de nevoile specifice ale fiecsrui angajator, de schimbarile din lumea muncii, precum si de o abordare participativa care sa implice toate partile interesate de la locul de munca. Conferinta s-a concentrat pe comunicarea principiilor generale ale evaluarii integrate a riscurilor, pe importanta evaluarii riscurilor in realizarea unei preveniri eficace si pe diseminarea bunelor practici, oferind posibilitatea dezbaterii problemelor actuale legate de gestiunea riscurilor la locurile de munca.

La aceasta Conferinta, din partea Confederatiei Sindicale Nationale Meridian a participat o delegatie formata din 7 persoane, tema abordata fiind de un interes general pentru toti membri nostri.

Delegatia CSN MERIDIAN care a participat la acest eveniment:

 • Lumanare Nicoleta, Secretariatul CSN MERIDIAN
 • Lavrente Ion, CSN MERIDIAN
 • Maxim Lucian Mihai, Federatia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari
 • Duta Didi, Federatia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari
 • Valnei Florin, Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor “ PROLEX “
 • Barascu Iulian, Federatia Sindicatelor Unite TvR

Prezidiul a fost format din:

 • Denisa Oana Patrascu, Secretar de Stat, Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse
 • Andrew Smith, Director Departament Comunicare si Promovare,  Agentia Europeana pentru Securitate si Sanatate in Munca, Bilbao, Spania
 • Mariana Basuc, Inspector General de Stat, Inspectia Muncii
 • Mihai Costescu, Director General, Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Protectia Muncii “Alexandru Darbont ”
 • Adrian Izvoranu, Director General, Confederatia Patronatelor Industriei, Serviciilor si Comertului din Romania
 • Cornel Constatinoaia, Secretar confederal, Confederatia Nationala a Sindicatelor Libere din Romania CNSLR Fratia

Urmatoarele prezentari au fost sustinute:

Saptamana Europeana 2008 este o campanie de informare cu scopul sensibilizarii privind importanta Evaluarii Riscurilor si crearii unor locuri de munca mai sigure, mai sanatoase si mai productive in Europa.

Saptamana Europeana face parte din campania “ Locuri de munca sanatoase: Bine pentru tine. Bine pentru afacere. O Campanie europeana privind evaluarea riscurilor ”, care se desfasoara pe o perioada de doi ani (2008/2009) si este sustinuta de presedintiile UE, Parlamentul European, Comisia Europeana si partenerii sociali europeni. Aceasta initiativa anuala a devnit unul din cele mai importante evenimente ale Europei in domeniul securitatii si sanatatii in munca.

Principalele obiective ale Saptamanii Europene sunt:

 • cresterea gradului de constientizare privind riscurile la locurile de munca,
 • promovarea activitatii destinate reducerii acestora,
 • promovarea solutiilor de buna practica.

Saptamana Europeana 2008 se desfasoara sub coordonarea Agentiei Europene pentru

Securitate si Sanatate in Munca, organizatie a Uniunii Europene responsabila cu informarea in domeniul securitatii si sanatatii in munca.

http://osha.europa.eu

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design