Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN in parteneriat cu Comisia Consultativa pentru Mutatii Industriale din Comitetul Economic si Social European, Universitatea din Petrosani, Comisia Europeana, Guvernul Romaniei, Televiziunea Romana, Romania TV si Sindicatul MUNTELE, a organizat, joi, 13 septembrie 2018, la Petrosani, judetul Hunedoara, in Aula Universitatii din Petrosani, o Conferinta la nivel inalt cu tema: ”Regiunile carbonifere din Romania in tranzitia energetica”. Conferinta la nivel inalt de la Petrosani a reunit in mijlocul comunitatii miniere din Valea Jiului peste 300 de participanti din tara si din strainatate: salariati ai unitatilor miniere din cadrul Compexului Energetic Hunedoara (CEH), reprezentanti ai Comisiei Europene si ai Comitetului Economic si Social European, reprezentanti ai Guvernului Romaniei si ai autoritatilor locale, membri ai Parlamentului Romaniei, reprezentanti ai conducerii CEH, lideri sindicali din cadrul Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, precum si personalitati marcante ale comunitatilor miniere din Europa. Prezenti la conferinta, Comisarul European pentru Politica Regionala - doamna Corina Cretu si Ministrul Fondurilor Europene - doamna Rovana Plumb au promis asistenta fianciara pentru sprijinirea unei tranzitii energetice juste in Valea Jiului.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

SAPTAMANA EUROPEANA PENTRU SECURITATE SI SANATATE IN MUNCA 2008

IMPREUNA PENTRU LOCURI DE MUNCA SIGURE SI SANATOASE

Conferinta 11 decembrie 2008 Hotel Novotel

Pentru programul conferintei faceti <click aiaci>

Conferinta a marcat incheierea Saptamanii Europene pentru Securitate si Sanatate in Munca 2008 - „ Locuri de Munca Sigure si Sanatoase. Bine pentru tine. Bine pentru afacere”, focalizata pe evaluarea riscurilor la locurile de munca.

Evaluarea riscurilor constituie fundamentul demersului european in domeniul securitatii si sanatatii in munca. Daca procesul evaluarii riscurilor nu este bine realizat, este puţin probabil sa se aplice masurile de prevenire corespunzatoare.

Principalul scop al conferintei a fost promovarea unei abordari integrate in ceea ce priveste evaluarea riscurilor, care sa ţina cont de diferitele etape ale acestui proces, de nevoile specifice ale fiecsrui angajator, de schimbarile din lumea muncii, precum si de o abordare participativa care sa implice toate partile interesate de la locul de munca. Conferinta s-a concentrat pe comunicarea principiilor generale ale evaluarii integrate a riscurilor, pe importanta evaluarii riscurilor in realizarea unei preveniri eficace si pe diseminarea bunelor practici, oferind posibilitatea dezbaterii problemelor actuale legate de gestiunea riscurilor la locurile de munca.

La aceasta Conferinta, din partea Confederatiei Sindicale Nationale Meridian a participat o delegatie formata din 7 persoane, tema abordata fiind de un interes general pentru toti membri nostri.

Delegatia CSN MERIDIAN care a participat la acest eveniment:

 • Lumanare Nicoleta, Secretariatul CSN MERIDIAN
 • Lavrente Ion, CSN MERIDIAN
 • Maxim Lucian Mihai, Federatia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari
 • Duta Didi, Federatia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari
 • Valnei Florin, Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor “ PROLEX “
 • Barascu Iulian, Federatia Sindicatelor Unite TvR

Prezidiul a fost format din:

 • Denisa Oana Patrascu, Secretar de Stat, Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse
 • Andrew Smith, Director Departament Comunicare si Promovare,  Agentia Europeana pentru Securitate si Sanatate in Munca, Bilbao, Spania
 • Mariana Basuc, Inspector General de Stat, Inspectia Muncii
 • Mihai Costescu, Director General, Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Protectia Muncii “Alexandru Darbont ”
 • Adrian Izvoranu, Director General, Confederatia Patronatelor Industriei, Serviciilor si Comertului din Romania
 • Cornel Constatinoaia, Secretar confederal, Confederatia Nationala a Sindicatelor Libere din Romania CNSLR Fratia

Urmatoarele prezentari au fost sustinute:

Saptamana Europeana 2008 este o campanie de informare cu scopul sensibilizarii privind importanta Evaluarii Riscurilor si crearii unor locuri de munca mai sigure, mai sanatoase si mai productive in Europa.

Saptamana Europeana face parte din campania “ Locuri de munca sanatoase: Bine pentru tine. Bine pentru afacere. O Campanie europeana privind evaluarea riscurilor ”, care se desfasoara pe o perioada de doi ani (2008/2009) si este sustinuta de presedintiile UE, Parlamentul European, Comisia Europeana si partenerii sociali europeni. Aceasta initiativa anuala a devnit unul din cele mai importante evenimente ale Europei in domeniul securitatii si sanatatii in munca.

Principalele obiective ale Saptamanii Europene sunt:

 • cresterea gradului de constientizare privind riscurile la locurile de munca,
 • promovarea activitatii destinate reducerii acestora,
 • promovarea solutiilor de buna practica.

Saptamana Europeana 2008 se desfasoara sub coordonarea Agentiei Europene pentru

Securitate si Sanatate in Munca, organizatie a Uniunii Europene responsabila cu informarea in domeniul securitatii si sanatatii in munca.

http://osha.europa.eu

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design