Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN in parteneriat cu Comisia Consultativa pentru Mutatii Industriale din Comitetul Economic si Social European, Universitatea din Petrosani, Comisia Europeana, Guvernul Romaniei, Televiziunea Romana, Romania TV si Sindicatul MUNTELE, a organizat, joi, 13 septembrie 2018, la Petrosani, judetul Hunedoara, in Aula Universitatii din Petrosani, o Conferinta la nivel inalt cu tema: ”Regiunile carbonifere din Romania in tranzitia energetica”. Conferinta la nivel inalt de la Petrosani a reunit in mijlocul comunitatii miniere din Valea Jiului peste 300 de participanti din tara si din strainatate: salariati ai unitatilor miniere din cadrul Compexului Energetic Hunedoara (CEH), reprezentanti ai Comisiei Europene si ai Comitetului Economic si Social European, reprezentanti ai Guvernului Romaniei si ai autoritatilor locale, membri ai Parlamentului Romaniei, reprezentanti ai conducerii CEH, lideri sindicali din cadrul Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, precum si personalitati marcante ale comunitatilor miniere din Europa. Prezenti la conferinta, Comisarul European pentru Politica Regionala - doamna Corina Cretu si Ministrul Fondurilor Europene - doamna Rovana Plumb au promis asistenta fianciara pentru sprijinirea unei tranzitii energetice juste in Valea Jiului.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

Confederatia Sindicala Nationala Meridian,  in urma analizei proiectului de buget pentru anul 2009 prezentat de Guvernul Romaniei, isi exprima nemultumirea fata de modul in care se reflecta in buget situatia economiei in conditii de criza.

Observatiile se refera in principal la:

  • Tinand seama de efectele crizei in intreaga activitate economica, nivelul veniturilor prevazute in buget nu au fundament socio-economic datorita scaderii continue a productiei, profitului, disponibilizarii fortei de munca, scaderii nivelului de consum, care conduc la reducerea incasarilor la buget din impozite si TVA.
  • Cheltuielile prevazute ordonatorilor principali de credite, se mentin la un nivel ridicat in special la Capitolul bunuri si servicii. Deasemenea, chltuielile de personal in administratia publica centrala precum si cele ale Parlamentului Romaniei au cresteri fata de anii precedenti (Cancelaria Prezidentiala, Secretariatul General al Guvernului, Senat, Camera Deputatilor si altii).
  • Cheltuielile de investitii alocate unor ministere nu sustin activitatea generatoare de plusvaloare (Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Turismului si altele). Consideram necesara orientare unei parti importante din investitii pentru stimularea activitatii de productie inclusiv prin crearea unui parteneriat public-privat in cat mai multe domenii.
  •  Cresterea contributiei la fondul de asigurari sociale atat din partea angajatilor cat si a angajatorilor, precum si cresterea inflatiei va afecta puterea de cumparare a populatiei in conditiile in care salariile nu se maresc.

Consideram ca analizele si masurile anticriza stabilite in cadrul grupurilor de lucru nu se reflecta in propunerile de buget, acestea fiind ignorate.

Solicitam Guvernului Romaniei sa prezinte elementele de fundamentarea a veniturilor si cheltuielilor din proiectului de buget pentru anul 2009.

Biroul Executiv al CSN Meridian a mandatat pe Domnul Albu Ion Secretarul General pentru a sustine punctul de vedere al confederatiei.

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design