*Cu prilejul Sarbatorilor de iarna, Confederatia Sindicala Nationala Meridian va ureaza un Craciun Fericit si un An Nou plin de realizari! LA MULT ANI!*Salariatii din Administratia Nationala APELE ROMANE au ajuns la capatul rabdarii. Miercuri, 20 decembrie 2017 s-a declansat o manifestare sindicala spontana a salariatilor de la Sistemul de Gospodarirea Apelor Vrancea, subunitate a Administratiei Bazinale de Apa Siret din cadrul Administratiei Nationale Apele Romane, pe fondul nemultumirilor generate de neaplicarea prevederilor din Legea nr.153 din 2017 cu privire la reancadrarea pe trepte,grade si gradatii salariale. La manifestare au participat salariatii fara studii superioare, ale caror salarii sunt mult sub nivelul prevazut de legea salarizarii nr.153 din 2017.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

Confederatia Sindicala Nationala Meridian,  in urma analizei proiectului de buget pentru anul 2009 prezentat de Guvernul Romaniei, isi exprima nemultumirea fata de modul in care se reflecta in buget situatia economiei in conditii de criza.

Observatiile se refera in principal la:

  • Tinand seama de efectele crizei in intreaga activitate economica, nivelul veniturilor prevazute in buget nu au fundament socio-economic datorita scaderii continue a productiei, profitului, disponibilizarii fortei de munca, scaderii nivelului de consum, care conduc la reducerea incasarilor la buget din impozite si TVA.
  • Cheltuielile prevazute ordonatorilor principali de credite, se mentin la un nivel ridicat in special la Capitolul bunuri si servicii. Deasemenea, chltuielile de personal in administratia publica centrala precum si cele ale Parlamentului Romaniei au cresteri fata de anii precedenti (Cancelaria Prezidentiala, Secretariatul General al Guvernului, Senat, Camera Deputatilor si altii).
  • Cheltuielile de investitii alocate unor ministere nu sustin activitatea generatoare de plusvaloare (Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Turismului si altele). Consideram necesara orientare unei parti importante din investitii pentru stimularea activitatii de productie inclusiv prin crearea unui parteneriat public-privat in cat mai multe domenii.
  •  Cresterea contributiei la fondul de asigurari sociale atat din partea angajatilor cat si a angajatorilor, precum si cresterea inflatiei va afecta puterea de cumparare a populatiei in conditiile in care salariile nu se maresc.

Consideram ca analizele si masurile anticriza stabilite in cadrul grupurilor de lucru nu se reflecta in propunerile de buget, acestea fiind ignorate.

Solicitam Guvernului Romaniei sa prezinte elementele de fundamentarea a veniturilor si cheltuielilor din proiectului de buget pentru anul 2009.

Biroul Executiv al CSN Meridian a mandatat pe Domnul Albu Ion Secretarul General pentru a sustine punctul de vedere al confederatiei.

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design