Sute de silvicultori din tara si din strainatate au participat la Manifestarile internationale ale Silvicultorilor. Eforie Nord, 14-15 septembrie 2017. Federatia Sindicatelor din Silvicultura SILVA a organizat in perioada 14-15 Septembrie 2017, la Eforie Nord, la care au participat peste 400 de silvicultori din tara si din strainatate. Activitatile au demarat, joi, 14 septembrie 2017, cu o ceremonie de deschidere, un Simpozion international cu tema: „Strategii si Politici Forestiere in tari europene”, precum si cu primele partide in cadrul Competitiei sportive internationale „Cupa Federatiei Silva”. Simpozionul a creat conditiile pentru a prezenta principalele realizari si preocupari ale ale lucratorilor din silvicultura. In cadrul dezbaterilor moderate de domnul Silviu Geana, Presedintele Federatiei Silva, au intervenit, directorul general al Regiei Nationale a Padurilor Romsilva, silvicultori din tara si din strainatate (Republica Moldova, Turcia, Ucraina, Ungaria), reprezentanti ai Confederatiei Consilva, ai Federatiei pentru Apararea Padurilor, ai Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN si ai Societatii Progresul Silvic.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

Bruxelles, 26 februarie 2009

Membrii romani si italieni ai Comitetului Economic si Social European,

avand in vedere deteriorarea situatiei cetatenilor romani la nivelul perceptiei în mass media, dar si la nivelul mai larg al dezbaterii publice,

precum si faptul ca cele cateva cazuri izolate de acte criminale infaptuite de cativa indivizi riscă sa stigmatizeze intreaga comunitate romaneasca aflata la muncă in Italia,

solicita autoritatilor nationale romane si italiene, precum si Comisiei Europene

sa ajute la rezolvarea acestei situatii critice printr-o colaborare sincera si activa, in spiritul unui dialog autentic si al comunicării, cu respectarea totala a normelor si practicilor europene, 

sa insiste asupra garantarii suprematiei statului de drept si a prezumtiei de nevinovatie pana la proba contrarie, cu respectarea responsabilitatilor organismelor si autoritatilor fiecărui stat. 

Semnatarii acestui apel 

apreciaza cooperarea existenta intre organele de politie si de securitate din cele două state si solicita ca aceasta cooperare sa se dezvolte in continuare, prin intensificarea luptei impotriva crimei si urmarirea penala a criminalilor, ca instrumente esentiale in vederea sporirii increderii dintre cele două comunitati si state.

Plecand de la simpla realitate ca atat cetatenii romani, cat si cei italieni, sunt cetateni europeni cu drepturi egale, semnatarii solicită tuturor partilor implicate sa evite sa emita declaratii sau sa intreprinda actiuni care ar putea provoca cresterea tensiunilor dintre cele doua comunitati.

De asemenea, solicita institutiilor UE sa demonstreze ca, chiar in perioada acestei crize economice, acestea sunt capabile sa asigure functionarea cadrului legislativ european.

Sursa: f_ces1771/2009   EN - ACUCU/at
 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design