*Cu prilejul Sarbatorilor de iarna, Confederatia Sindicala Nationala Meridian va ureaza un Craciun Fericit si un An Nou plin de realizari! LA MULT ANI!*Salariatii din Administratia Nationala APELE ROMANE au ajuns la capatul rabdarii. Miercuri, 20 decembrie 2017 s-a declansat o manifestare sindicala spontana a salariatilor de la Sistemul de Gospodarirea Apelor Vrancea, subunitate a Administratiei Bazinale de Apa Siret din cadrul Administratiei Nationale Apele Romane, pe fondul nemultumirilor generate de neaplicarea prevederilor din Legea nr.153 din 2017 cu privire la reancadrarea pe trepte,grade si gradatii salariale. La manifestare au participat salariatii fara studii superioare, ale caror salarii sunt mult sub nivelul prevazut de legea salarizarii nr.153 din 2017.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

Bruxelles, 26 februarie 2009

Membrii romani si italieni ai Comitetului Economic si Social European,

avand in vedere deteriorarea situatiei cetatenilor romani la nivelul perceptiei în mass media, dar si la nivelul mai larg al dezbaterii publice,

precum si faptul ca cele cateva cazuri izolate de acte criminale infaptuite de cativa indivizi riscă sa stigmatizeze intreaga comunitate romaneasca aflata la muncă in Italia,

solicita autoritatilor nationale romane si italiene, precum si Comisiei Europene

sa ajute la rezolvarea acestei situatii critice printr-o colaborare sincera si activa, in spiritul unui dialog autentic si al comunicării, cu respectarea totala a normelor si practicilor europene, 

sa insiste asupra garantarii suprematiei statului de drept si a prezumtiei de nevinovatie pana la proba contrarie, cu respectarea responsabilitatilor organismelor si autoritatilor fiecărui stat. 

Semnatarii acestui apel 

apreciaza cooperarea existenta intre organele de politie si de securitate din cele două state si solicita ca aceasta cooperare sa se dezvolte in continuare, prin intensificarea luptei impotriva crimei si urmarirea penala a criminalilor, ca instrumente esentiale in vederea sporirii increderii dintre cele două comunitati si state.

Plecand de la simpla realitate ca atat cetatenii romani, cat si cei italieni, sunt cetateni europeni cu drepturi egale, semnatarii solicită tuturor partilor implicate sa evite sa emita declaratii sau sa intreprinda actiuni care ar putea provoca cresterea tensiunilor dintre cele doua comunitati.

De asemenea, solicita institutiilor UE sa demonstreze ca, chiar in perioada acestei crize economice, acestea sunt capabile sa asigure functionarea cadrului legislativ european.

Sursa: f_ces1771/2009   EN - ACUCU/at
 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design