Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN in parteneriat cu Comisia Consultativa pentru Mutatii Industriale din Comitetul Economic si Social European, Universitatea din Petrosani, Comisia Europeana, Guvernul Romaniei, Televiziunea Romana, Romania TV si Sindicatul MUNTELE, a organizat, joi, 13 septembrie 2018, la Petrosani, judetul Hunedoara, in Aula Universitatii din Petrosani, o Conferinta la nivel inalt cu tema: ”Regiunile carbonifere din Romania in tranzitia energetica”. Conferinta la nivel inalt de la Petrosani a reunit in mijlocul comunitatii miniere din Valea Jiului peste 300 de participanti din tara si din strainatate: salariati ai unitatilor miniere din cadrul Compexului Energetic Hunedoara (CEH), reprezentanti ai Comisiei Europene si ai Comitetului Economic si Social European, reprezentanti ai Guvernului Romaniei si ai autoritatilor locale, membri ai Parlamentului Romaniei, reprezentanti ai conducerii CEH, lideri sindicali din cadrul Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, precum si personalitati marcante ale comunitatilor miniere din Europa. Prezenti la conferinta, Comisarul European pentru Politica Regionala - doamna Corina Cretu si Ministrul Fondurilor Europene - doamna Rovana Plumb au promis asistenta fianciara pentru sprijinirea unei tranzitii energetice juste in Valea Jiului.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

1 Iunie 2009, lumea sarbatoreste Ziua Internationala a Copilului. Copiii sunt viitorul, speranta si viata. Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN sarbatoreste impreuna cu toti copiii si parintii aceasta frumoasa zi si le ureaza o viata cu sanatate, fericire si pace!

In plan sindical, CSN MERIDIAN isi reafirma cu aceasta ocazie angajamentul pentru a lupta impotriva exploatarii prin munca a copiilor si a oricarei forme de discriminare a acestora. Militam pentru dreptul universal si neconditionat al copiilor la toate formele de educatie specifice si pentru finantarea publica a institutiilor de invatamant specializate.

In continuare, Adela Cristina, o eleva in clasa a III-a, din Bucuresti ne arata lumea vazuta prin ochi de copil.


Toti copiii au drepturi la sanse egale

Zambetul si bucuria unui copil sunt lucruri minunate ale acestei lumi. Sunt ca razele calde de soare care ne mangaie, sunt ca muzica incantatoare, sunt ca miresmele imbietoare ale florilor.

Este minunat sa fi copil ! O lume intreaga te asteapta sa o explorezi, sa-i gasesti cheitele potrivite pentru tainele ascunse si sa-i intelegi rostul. Stii ca vei deveni un adult si ca, treapta cu treapta poti cladi drumul pana acolo, ca vei alege cum si ce vrei sa fii. Dar, pana atunci e timp de joc, de veselie, de prieteni si amuzament. Oricarui copil îi place sa se joace lipsit de griji gandindu-se doar cum sa construiasca, sa inventeze, sa descopere, sa alerge si sa rada in hohote cu prietenii.

Am aflat insa ca nu toti copiii au o viata fericita ca a mea. Exista in unele tari copii care sunt pusi de mici sa faca treburi de adulti, fara sa se joace si fara sa aiba timp liber. Altii nu au parinti sau au parinti saraci care nu le pot oferi jucarii, haine, excursii sau chiar hrana.

Cat de greu trebuie sa fie pentru ei! Cred ca in loc de ras si zambet pentru ei nu exista decat lacrimi amare si tristete. Cum am putea oare sa-i ajutam!

As vrea ca toti copiii sa se bucure de aceleasi drepturi oriunde in lume, sa se joace, sa aiba hrana si imbracaminte, sa fie sanatosi si mai ales sa poata merge la scoala.

Un copil fericit care poate sa invete va deveni un om priceput si bucuros.

Viata mea este minunata ! Ma bucur de fiecare clipa a copilariei mele si mi-as dori ca toti copiii sa simta acelasi lucru.

D. Adela Cristiana, Clasa a-III-a D


Textul de mai sus precum si pozele din acest articol, fac parte dintr-o expozitie cu lucrari ale elevilor clasei a IV-a din Scoala Generala Nr. 150, organizata de Comisia pentru Egalitate de sanse intre Femei si Barbati a Municipiului Bucuresti impreuna cu CSN MERIDIAN.

,, Egalitatea incepe din copilarie “

La Multi Ani, copil frumos ! 

1Iunie 2009

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design