Biroul Executiv al Uniunii Nationale a Sindicatelor TESA din Sanatate, reunit in Predeal, la data de 24 februarie 2019, a facut un apel ca sindicatele TESA din sanatate sa stranga randurile pentru ca vocea lor sa fie auzita si pentru ca nedreptatile din spitale sa inceteze. Presedintele Uniunii Nationale a Sindicatelor TESA din Sanatate, domnul Valentin Chifor l-a invitat pe Presedintele Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, domnul Ion Popescu si pe Secretarul General al Confederatiei, domnul Dumitru Fornea sa prezinte in cadrul Biroului Executiv al acestei organizatii, principalele linii de actiune pentru solutionarea revendicarilor personalului tehnic, economic si socio-administrativ din spitalele. Secretarului General al CSN MERIDIAN i-au fost prezentate nemultumirile personalului nemedical din spitale si revendicarile acestora asa cum au fost ele formulate de U.N.S. TESA din Sanatate. Prevederile legislative aflate in vigoare, nedreptatesc grav personalul TESA, muncitorii din spitale si o parte din personalul auxiliar, aceste categorii fiind excluse atat de la acordarea sporurilor, cat si de la majorarea salariilor la nivelul anului 2022, cum se acorda deja pentru medici si asistenti medicali.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

1 Iunie 2009, lumea sarbatoreste Ziua Internationala a Copilului. Copiii sunt viitorul, speranta si viata. Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN sarbatoreste impreuna cu toti copiii si parintii aceasta frumoasa zi si le ureaza o viata cu sanatate, fericire si pace!

In plan sindical, CSN MERIDIAN isi reafirma cu aceasta ocazie angajamentul pentru a lupta impotriva exploatarii prin munca a copiilor si a oricarei forme de discriminare a acestora. Militam pentru dreptul universal si neconditionat al copiilor la toate formele de educatie specifice si pentru finantarea publica a institutiilor de invatamant specializate.

In continuare, Adela Cristina, o eleva in clasa a III-a, din Bucuresti ne arata lumea vazuta prin ochi de copil.


Toti copiii au drepturi la sanse egale

Zambetul si bucuria unui copil sunt lucruri minunate ale acestei lumi. Sunt ca razele calde de soare care ne mangaie, sunt ca muzica incantatoare, sunt ca miresmele imbietoare ale florilor.

Este minunat sa fi copil ! O lume intreaga te asteapta sa o explorezi, sa-i gasesti cheitele potrivite pentru tainele ascunse si sa-i intelegi rostul. Stii ca vei deveni un adult si ca, treapta cu treapta poti cladi drumul pana acolo, ca vei alege cum si ce vrei sa fii. Dar, pana atunci e timp de joc, de veselie, de prieteni si amuzament. Oricarui copil îi place sa se joace lipsit de griji gandindu-se doar cum sa construiasca, sa inventeze, sa descopere, sa alerge si sa rada in hohote cu prietenii.

Am aflat insa ca nu toti copiii au o viata fericita ca a mea. Exista in unele tari copii care sunt pusi de mici sa faca treburi de adulti, fara sa se joace si fara sa aiba timp liber. Altii nu au parinti sau au parinti saraci care nu le pot oferi jucarii, haine, excursii sau chiar hrana.

Cat de greu trebuie sa fie pentru ei! Cred ca in loc de ras si zambet pentru ei nu exista decat lacrimi amare si tristete. Cum am putea oare sa-i ajutam!

As vrea ca toti copiii sa se bucure de aceleasi drepturi oriunde in lume, sa se joace, sa aiba hrana si imbracaminte, sa fie sanatosi si mai ales sa poata merge la scoala.

Un copil fericit care poate sa invete va deveni un om priceput si bucuros.

Viata mea este minunata ! Ma bucur de fiecare clipa a copilariei mele si mi-as dori ca toti copiii sa simta acelasi lucru.

D. Adela Cristiana, Clasa a-III-a D


Textul de mai sus precum si pozele din acest articol, fac parte dintr-o expozitie cu lucrari ale elevilor clasei a IV-a din Scoala Generala Nr. 150, organizata de Comisia pentru Egalitate de sanse intre Femei si Barbati a Municipiului Bucuresti impreuna cu CSN MERIDIAN.

,, Egalitatea incepe din copilarie “

La Multi Ani, copil frumos ! 

1Iunie 2009

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design