Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN in parteneriat cu Comisia Consultativa pentru Mutatii Industriale din Comitetul Economic si Social European, Universitatea din Petrosani, Comisia Europeana, Guvernul Romaniei, Televiziunea Romana, Romania TV si Sindicatul MUNTELE, a organizat, joi, 13 septembrie 2018, la Petrosani, judetul Hunedoara, in Aula Universitatii din Petrosani, o Conferinta la nivel inalt cu tema: ”Regiunile carbonifere din Romania in tranzitia energetica”. Conferinta la nivel inalt de la Petrosani a reunit in mijlocul comunitatii miniere din Valea Jiului peste 300 de participanti din tara si din strainatate: salariati ai unitatilor miniere din cadrul Compexului Energetic Hunedoara (CEH), reprezentanti ai Comisiei Europene si ai Comitetului Economic si Social European, reprezentanti ai Guvernului Romaniei si ai autoritatilor locale, membri ai Parlamentului Romaniei, reprezentanti ai conducerii CEH, lideri sindicali din cadrul Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, precum si personalitati marcante ale comunitatilor miniere din Europa. Prezenti la conferinta, Comisarul European pentru Politica Regionala - doamna Corina Cretu si Ministrul Fondurilor Europene - doamna Rovana Plumb au promis asistenta fianciara pentru sprijinirea unei tranzitii energetice juste in Valea Jiului.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

In perioada 3 – 19 iunie 2009, la Geneva, se desfasoara lucrarile celei de-a 98-a sesiune a Conferintei Internationale a Muncii. Deschiderea oficiala a conferintei a avut loc in ziua de 2 iunie a.c. si a fost precedata de reuniunile grupurilor guvernamental, patronal si sindical. Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN este reprezentata la lucrarile acestei conferinte de dl.Ion Albu, Presedinte Executiv si de dl. Adrian Nania, Vicepresedinte.

Pentru raportul complet va rugam faceti  < click aici >

Pe ordinea de zi a Conferintei figureaza urmatoarele puncte de discutie :

        I.            a)  Raportul Presedintelui Consiliului de Administratie si al Directorului General;

b) Raportul global la Declaratia Organizatiei Internationale a Muncii privind principiile si drepturile fundamentale in munca;

      II.            Programe, buget si alte chestiuni;

   III.            Informari si Rapoarte privind aplicarea conventiilor si recomandarilor;

    IV.           Elaborarea unei Recomandari autonome privind VIH/SIDA in lumea muncii – activitate normativa conform procedurii dublei discutii.

      V.            Egalitatea intre femei si barbate in cadrul muncii decente – discutie generala.

    VI.            Examinarea rolului OIM in combaterea consecintrlor crizei economice si financiare asupra ocuparii si politicii sociale.

Lucrarile Conferintei se desfasoara atat in sedinte plenare cat si in comisii tehnice care  analizeaza si definitiveaza proiecte de instrumente internationale ce sunt supuse Conferintei pentru adoptare. Sedintele plenare se desfasoara in perioada 10 – 19 iunie si se concentreaza asupra unor dezbateri privind criza economica mondiala. In perioada 10 – 13 iunie, interventiile delegatilor au fost in principal la nivel de delegati guvernamentali, parteneri sociali sau reprezentanti ai unor oragnizatii nonguvernamentale.

O componenta importanta a Conferintei, va fi reuniunea mondiala la varf pe tema “A face fata crizei ocuparii ” care va avea loc in zilele de 15 si 16 iunie 2009. Aceasta va fi consacrata masurilor de lupta contra crizei si va fi organizata sub forma a sase panele ce vor dezbate diverse chestiuni referitoare la piata muncii, urmate in mod alternativ de interventii la nivel inalt. Aceste panele se vor concentra pe componenta politica a problemelor legate de politica sociala, drepturile lucratorilor la locul de munca, salariul si conditiile de munca, dialogul social si relatiile de munca in contextul recesiunii economice, politici active pe piata muncii, intreprideri durabile, solutii contra crizei la nivel de intreprindere, urmarea reuniunii la nivel inalt G20 si perspective regionale, instaurarea unei mondializari juste durabile si fara excluderi de natura sociala. La reuniune vor participa sefi de state si de guverne, reprezentanti cheie ai mandantilor si directori ai unor institutii regionale de dezvoltare. Acestia sunt invitati sa ia cuvantul in perioada 15 – 16 iunie si ulterior, tot in sedinte plenare, in perioada 17 – 18 iunie.

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design