Presedintele Federatiei Sindicatelor din Silvicultura SILVA, domnul Silviu Geana a avut la data de 9 mai 2018, o intalnire de lucru cu Presedintele Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, domnul Ion Popescu, in cadrul careia conducerea confederatiei a fost informata cu privire la demersurile initiate de catre silvicultori pentru modificarea Legii nr. 46/2008 Codul Silvic.Domnul Presedinte Silviu Geana a prezentat continutul si obiectivele Memoriului care a fost transmis Premierului Romaniei, Ministrului Apelor si Padurilor si comisiei de specialitate din cadrul Parlamentului Romaniei. Prin acest document adresat factorilor de decizie in puterea carora sta modificarea Legii nr. 46 din 2008 Codul Silvic, se trage un semnal de alarma in vederea evitarii unui blocaj iminent al activitatii in sectorul silvic.*Ministrul Culturii si Identitatii Nationale, George Ivascu, a avut vineri, 4 mai 2018, o intalnire cu presedintele CSN Meridian, Ion Popescu, Leonard Paduret, presedintele Federatiei Cultura si Mass-Media FAIR MediaSind si Cristi Godinac, presedinte executiv al FAIR MediaSind.*Presedintele Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, domnul Ion Popescu s-a intalnit la data de 2 mai 2018, cu Presedintele Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor ”Pro Lex” pentru a discuta principalele probleme cu care se confrunta politistii locali din Romania.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

In perioada 3 – 19 iunie 2009, la Geneva, se desfasoara lucrarile celei de-a 98-a sesiune a Conferintei Internationale a Muncii. Deschiderea oficiala a conferintei a avut loc in ziua de 2 iunie a.c. si a fost precedata de reuniunile grupurilor guvernamental, patronal si sindical. Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN este reprezentata la lucrarile acestei conferinte de dl.Ion Albu, Presedinte Executiv si de dl. Adrian Nania, Vicepresedinte.

Pentru raportul complet va rugam faceti  < click aici >

Pe ordinea de zi a Conferintei figureaza urmatoarele puncte de discutie :

        I.            a)  Raportul Presedintelui Consiliului de Administratie si al Directorului General;

b) Raportul global la Declaratia Organizatiei Internationale a Muncii privind principiile si drepturile fundamentale in munca;

      II.            Programe, buget si alte chestiuni;

   III.            Informari si Rapoarte privind aplicarea conventiilor si recomandarilor;

    IV.           Elaborarea unei Recomandari autonome privind VIH/SIDA in lumea muncii – activitate normativa conform procedurii dublei discutii.

      V.            Egalitatea intre femei si barbate in cadrul muncii decente – discutie generala.

    VI.            Examinarea rolului OIM in combaterea consecintrlor crizei economice si financiare asupra ocuparii si politicii sociale.

Lucrarile Conferintei se desfasoara atat in sedinte plenare cat si in comisii tehnice care  analizeaza si definitiveaza proiecte de instrumente internationale ce sunt supuse Conferintei pentru adoptare. Sedintele plenare se desfasoara in perioada 10 – 19 iunie si se concentreaza asupra unor dezbateri privind criza economica mondiala. In perioada 10 – 13 iunie, interventiile delegatilor au fost in principal la nivel de delegati guvernamentali, parteneri sociali sau reprezentanti ai unor oragnizatii nonguvernamentale.

O componenta importanta a Conferintei, va fi reuniunea mondiala la varf pe tema “A face fata crizei ocuparii ” care va avea loc in zilele de 15 si 16 iunie 2009. Aceasta va fi consacrata masurilor de lupta contra crizei si va fi organizata sub forma a sase panele ce vor dezbate diverse chestiuni referitoare la piata muncii, urmate in mod alternativ de interventii la nivel inalt. Aceste panele se vor concentra pe componenta politica a problemelor legate de politica sociala, drepturile lucratorilor la locul de munca, salariul si conditiile de munca, dialogul social si relatiile de munca in contextul recesiunii economice, politici active pe piata muncii, intreprideri durabile, solutii contra crizei la nivel de intreprindere, urmarea reuniunii la nivel inalt G20 si perspective regionale, instaurarea unei mondializari juste durabile si fara excluderi de natura sociala. La reuniune vor participa sefi de state si de guverne, reprezentanti cheie ai mandantilor si directori ai unor institutii regionale de dezvoltare. Acestia sunt invitati sa ia cuvantul in perioada 15 – 16 iunie si ulterior, tot in sedinte plenare, in perioada 17 – 18 iunie.

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design