Biroul Executiv al Uniunii Nationale a Sindicatelor TESA din Sanatate, reunit in Predeal, la data de 24 februarie 2019, a facut un apel ca sindicatele TESA din sanatate sa stranga randurile pentru ca vocea lor sa fie auzita si pentru ca nedreptatile din spitale sa inceteze. Presedintele Uniunii Nationale a Sindicatelor TESA din Sanatate, domnul Valentin Chifor l-a invitat pe Presedintele Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, domnul Ion Popescu si pe Secretarul General al Confederatiei, domnul Dumitru Fornea sa prezinte in cadrul Biroului Executiv al acestei organizatii, principalele linii de actiune pentru solutionarea revendicarilor personalului tehnic, economic si socio-administrativ din spitalele. Secretarului General al CSN MERIDIAN i-au fost prezentate nemultumirile personalului nemedical din spitale si revendicarile acestora asa cum au fost ele formulate de U.N.S. TESA din Sanatate. Prevederile legislative aflate in vigoare, nedreptatesc grav personalul TESA, muncitorii din spitale si o parte din personalul auxiliar, aceste categorii fiind excluse atat de la acordarea sporurilor, cat si de la majorarea salariilor la nivelul anului 2022, cum se acorda deja pentru medici si asistenti medicali.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

In perioada 3 – 19 iunie 2009, la Geneva, se desfasoara lucrarile celei de-a 98-a sesiune a Conferintei Internationale a Muncii. Deschiderea oficiala a conferintei a avut loc in ziua de 2 iunie a.c. si a fost precedata de reuniunile grupurilor guvernamental, patronal si sindical. Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN este reprezentata la lucrarile acestei conferinte de dl.Ion Albu, Presedinte Executiv si de dl. Adrian Nania, Vicepresedinte.

Pentru raportul complet va rugam faceti  < click aici >

Pe ordinea de zi a Conferintei figureaza urmatoarele puncte de discutie :

        I.            a)  Raportul Presedintelui Consiliului de Administratie si al Directorului General;

b) Raportul global la Declaratia Organizatiei Internationale a Muncii privind principiile si drepturile fundamentale in munca;

      II.            Programe, buget si alte chestiuni;

   III.            Informari si Rapoarte privind aplicarea conventiilor si recomandarilor;

    IV.           Elaborarea unei Recomandari autonome privind VIH/SIDA in lumea muncii – activitate normativa conform procedurii dublei discutii.

      V.            Egalitatea intre femei si barbate in cadrul muncii decente – discutie generala.

    VI.            Examinarea rolului OIM in combaterea consecintrlor crizei economice si financiare asupra ocuparii si politicii sociale.

Lucrarile Conferintei se desfasoara atat in sedinte plenare cat si in comisii tehnice care  analizeaza si definitiveaza proiecte de instrumente internationale ce sunt supuse Conferintei pentru adoptare. Sedintele plenare se desfasoara in perioada 10 – 19 iunie si se concentreaza asupra unor dezbateri privind criza economica mondiala. In perioada 10 – 13 iunie, interventiile delegatilor au fost in principal la nivel de delegati guvernamentali, parteneri sociali sau reprezentanti ai unor oragnizatii nonguvernamentale.

O componenta importanta a Conferintei, va fi reuniunea mondiala la varf pe tema “A face fata crizei ocuparii ” care va avea loc in zilele de 15 si 16 iunie 2009. Aceasta va fi consacrata masurilor de lupta contra crizei si va fi organizata sub forma a sase panele ce vor dezbate diverse chestiuni referitoare la piata muncii, urmate in mod alternativ de interventii la nivel inalt. Aceste panele se vor concentra pe componenta politica a problemelor legate de politica sociala, drepturile lucratorilor la locul de munca, salariul si conditiile de munca, dialogul social si relatiile de munca in contextul recesiunii economice, politici active pe piata muncii, intreprideri durabile, solutii contra crizei la nivel de intreprindere, urmarea reuniunii la nivel inalt G20 si perspective regionale, instaurarea unei mondializari juste durabile si fara excluderi de natura sociala. La reuniune vor participa sefi de state si de guverne, reprezentanti cheie ai mandantilor si directori ai unor institutii regionale de dezvoltare. Acestia sunt invitati sa ia cuvantul in perioada 15 – 16 iunie si ulterior, tot in sedinte plenare, in perioada 17 – 18 iunie.

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design