Biroul Executiv al Uniunii Nationale a Sindicatelor TESA din Sanatate, reunit in Predeal, la data de 24 februarie 2019, a facut un apel ca sindicatele TESA din sanatate sa stranga randurile pentru ca vocea lor sa fie auzita si pentru ca nedreptatile din spitale sa inceteze. Presedintele Uniunii Nationale a Sindicatelor TESA din Sanatate, domnul Valentin Chifor l-a invitat pe Presedintele Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, domnul Ion Popescu si pe Secretarul General al Confederatiei, domnul Dumitru Fornea sa prezinte in cadrul Biroului Executiv al acestei organizatii, principalele linii de actiune pentru solutionarea revendicarilor personalului tehnic, economic si socio-administrativ din spitalele. Secretarului General al CSN MERIDIAN i-au fost prezentate nemultumirile personalului nemedical din spitale si revendicarile acestora asa cum au fost ele formulate de U.N.S. TESA din Sanatate. Prevederile legislative aflate in vigoare, nedreptatesc grav personalul TESA, muncitorii din spitale si o parte din personalul auxiliar, aceste categorii fiind excluse atat de la acordarea sporurilor, cat si de la majorarea salariilor la nivelul anului 2022, cum se acorda deja pentru medici si asistenti medicali.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

Confederatia Sindicala Nationala Meridian, cu prilejul Zilei Justitiei transmite tuturor celor care slujesc sistemul judiciar din Romania, magistrati, personal auxiliar de specialitate si contractual, sincere felicitari si succese in activitate.

Ca parte a  societatii civile  prin membrii sai de sindicat pe care ii reprezinta si care sunt beneficiari ai actului de justitie in calitatea lor de justitiabili, organizatia noastra cunoaste situatia reala din sistemul judiciar romanesc care  se confrunta cu probleme dintre cele mai diverse ce tin de organizarea si functionarea institutiilor cu atributii in domeniu, de planificarea si alocarea resurselor materiale si umane, de verificarea si monitorizarea activitatii. Lipsa unor spatii adecvate unde sa se desfasoare sedintele de judecata, absenta unei jurisprudente unitare si clare, nepublicarea tuturor hotararilor pe paginile de internet ale instantelor de judecata sunt numai cateva elemente care creeaza o stare de nemultumire in randul personalului propriu, dar si a justitiabililor. Adoptarea unor politici rationale si consecvente de modernizare a acestui sistem este necesara cu atat mai mult cu cat se doreste alinierea la standardele europene.

In acest context, capacitatea de adaptare si pregatirea profesionala a intregului personal din justitie joaca un rol important fara de care nu putem vorbi de eficienta. Instruirea continua trebuie sa reprezinte o obligatie si nu numai un deziderat personal. Profesionalismul intregului personal din domeniul justitiei se rasfrange asupra calitatii actului de justitie, iar specificul profesiilor din sfera juridica impune o calificare complexa, specializata si mai ales dinamica.

Consideram ca este nevoie ca justitia sa fie asezata cu adevarat pe locul care i se cuvine intr-o tara bazata pe democratie si separarea puterilor in stat, sa se manifeste ca o putere autentica, sa fie un factor de echilibru pentru societate. 

Cu toate dificultatile de moment prin care trece sistemul de justitie, cetatenii, ca beneficiari ai actului de justitie, doresc o judecata dreaptã si rapidã care sa conduca la cresterea increderii acestora in sistemul judiciar.            

Atingerea acestor deziderate contribuie la cresterea respectului cetateanului fata de sitemul judiciar si aprecierea muncii celor care infaptuiesc actul de justitie.

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design