Presedintele Federatiei Sindicatelor din Silvicultura SILVA, domnul Silviu Geana a avut la data de 9 mai 2018, o intalnire de lucru cu Presedintele Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, domnul Ion Popescu, in cadrul careia conducerea confederatiei a fost informata cu privire la demersurile initiate de catre silvicultori pentru modificarea Legii nr. 46/2008 Codul Silvic.Domnul Presedinte Silviu Geana a prezentat continutul si obiectivele Memoriului care a fost transmis Premierului Romaniei, Ministrului Apelor si Padurilor si comisiei de specialitate din cadrul Parlamentului Romaniei. Prin acest document adresat factorilor de decizie in puterea carora sta modificarea Legii nr. 46 din 2008 Codul Silvic, se trage un semnal de alarma in vederea evitarii unui blocaj iminent al activitatii in sectorul silvic.*Ministrul Culturii si Identitatii Nationale, George Ivascu, a avut vineri, 4 mai 2018, o intalnire cu presedintele CSN Meridian, Ion Popescu, Leonard Paduret, presedintele Federatiei Cultura si Mass-Media FAIR MediaSind si Cristi Godinac, presedinte executiv al FAIR MediaSind.*Presedintele Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, domnul Ion Popescu s-a intalnit la data de 2 mai 2018, cu Presedintele Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor ”Pro Lex” pentru a discuta principalele probleme cu care se confrunta politistii locali din Romania.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

Confederatia Sindicala Nationala Meridian, cu prilejul Zilei Justitiei transmite tuturor celor care slujesc sistemul judiciar din Romania, magistrati, personal auxiliar de specialitate si contractual, sincere felicitari si succese in activitate.

Ca parte a  societatii civile  prin membrii sai de sindicat pe care ii reprezinta si care sunt beneficiari ai actului de justitie in calitatea lor de justitiabili, organizatia noastra cunoaste situatia reala din sistemul judiciar romanesc care  se confrunta cu probleme dintre cele mai diverse ce tin de organizarea si functionarea institutiilor cu atributii in domeniu, de planificarea si alocarea resurselor materiale si umane, de verificarea si monitorizarea activitatii. Lipsa unor spatii adecvate unde sa se desfasoare sedintele de judecata, absenta unei jurisprudente unitare si clare, nepublicarea tuturor hotararilor pe paginile de internet ale instantelor de judecata sunt numai cateva elemente care creeaza o stare de nemultumire in randul personalului propriu, dar si a justitiabililor. Adoptarea unor politici rationale si consecvente de modernizare a acestui sistem este necesara cu atat mai mult cu cat se doreste alinierea la standardele europene.

In acest context, capacitatea de adaptare si pregatirea profesionala a intregului personal din justitie joaca un rol important fara de care nu putem vorbi de eficienta. Instruirea continua trebuie sa reprezinte o obligatie si nu numai un deziderat personal. Profesionalismul intregului personal din domeniul justitiei se rasfrange asupra calitatii actului de justitie, iar specificul profesiilor din sfera juridica impune o calificare complexa, specializata si mai ales dinamica.

Consideram ca este nevoie ca justitia sa fie asezata cu adevarat pe locul care i se cuvine intr-o tara bazata pe democratie si separarea puterilor in stat, sa se manifeste ca o putere autentica, sa fie un factor de echilibru pentru societate. 

Cu toate dificultatile de moment prin care trece sistemul de justitie, cetatenii, ca beneficiari ai actului de justitie, doresc o judecata dreaptã si rapidã care sa conduca la cresterea increderii acestora in sistemul judiciar.            

Atingerea acestor deziderate contribuie la cresterea respectului cetateanului fata de sitemul judiciar si aprecierea muncii celor care infaptuiesc actul de justitie.

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design