Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN in parteneriat cu Comisia Consultativa pentru Mutatii Industriale din Comitetul Economic si Social European, Universitatea din Petrosani, Comisia Europeana, Guvernul Romaniei, Televiziunea Romana, Romania TV si Sindicatul MUNTELE, a organizat, joi, 13 septembrie 2018, la Petrosani, judetul Hunedoara, in Aula Universitatii din Petrosani, o Conferinta la nivel inalt cu tema: ”Regiunile carbonifere din Romania in tranzitia energetica”. Conferinta la nivel inalt de la Petrosani a reunit in mijlocul comunitatii miniere din Valea Jiului peste 300 de participanti din tara si din strainatate: salariati ai unitatilor miniere din cadrul Compexului Energetic Hunedoara (CEH), reprezentanti ai Comisiei Europene si ai Comitetului Economic si Social European, reprezentanti ai Guvernului Romaniei si ai autoritatilor locale, membri ai Parlamentului Romaniei, reprezentanti ai conducerii CEH, lideri sindicali din cadrul Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, precum si personalitati marcante ale comunitatilor miniere din Europa. Prezenti la conferinta, Comisarul European pentru Politica Regionala - doamna Corina Cretu si Ministrul Fondurilor Europene - doamna Rovana Plumb au promis asistenta fianciara pentru sprijinirea unei tranzitii energetice juste in Valea Jiului.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

Confederatia Sindicala Nationala Meridian, cu prilejul Zilei Justitiei transmite tuturor celor care slujesc sistemul judiciar din Romania, magistrati, personal auxiliar de specialitate si contractual, sincere felicitari si succese in activitate.

Ca parte a  societatii civile  prin membrii sai de sindicat pe care ii reprezinta si care sunt beneficiari ai actului de justitie in calitatea lor de justitiabili, organizatia noastra cunoaste situatia reala din sistemul judiciar romanesc care  se confrunta cu probleme dintre cele mai diverse ce tin de organizarea si functionarea institutiilor cu atributii in domeniu, de planificarea si alocarea resurselor materiale si umane, de verificarea si monitorizarea activitatii. Lipsa unor spatii adecvate unde sa se desfasoare sedintele de judecata, absenta unei jurisprudente unitare si clare, nepublicarea tuturor hotararilor pe paginile de internet ale instantelor de judecata sunt numai cateva elemente care creeaza o stare de nemultumire in randul personalului propriu, dar si a justitiabililor. Adoptarea unor politici rationale si consecvente de modernizare a acestui sistem este necesara cu atat mai mult cu cat se doreste alinierea la standardele europene.

In acest context, capacitatea de adaptare si pregatirea profesionala a intregului personal din justitie joaca un rol important fara de care nu putem vorbi de eficienta. Instruirea continua trebuie sa reprezinte o obligatie si nu numai un deziderat personal. Profesionalismul intregului personal din domeniul justitiei se rasfrange asupra calitatii actului de justitie, iar specificul profesiilor din sfera juridica impune o calificare complexa, specializata si mai ales dinamica.

Consideram ca este nevoie ca justitia sa fie asezata cu adevarat pe locul care i se cuvine intr-o tara bazata pe democratie si separarea puterilor in stat, sa se manifeste ca o putere autentica, sa fie un factor de echilibru pentru societate. 

Cu toate dificultatile de moment prin care trece sistemul de justitie, cetatenii, ca beneficiari ai actului de justitie, doresc o judecata dreaptã si rapidã care sa conduca la cresterea increderii acestora in sistemul judiciar.            

Atingerea acestor deziderate contribuie la cresterea respectului cetateanului fata de sitemul judiciar si aprecierea muncii celor care infaptuiesc actul de justitie.

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design