Marti, 20 februarie 2018, intalnire la sediul CSN MERIDIAN începand cu ora 8.00 intre domnul Lucian Sova, Ministrul Transporturilor si reprezentanti ai sindicatelor din transporturi afiliate la CSN MERIDIAN.* Federatia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din Romania (FSTFR) impreuna cu Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN (CSN MERIDIAN) au organizat in Bucuresti, vineri, 16 februarie 2018, actiuni sindicale comemorative si de protest pentru a trage “sirena” disperarii si a nemultumirii cu privire la situatia grava cu care se confrunta companiile feroviare de stat, in prezenta Ministrului Transporturilor si a conducerii acestor companii. Actiunile sindicale s-au desfasurat in contextul comemorarii a 85 de ani de la inabusirea violenta a Grevei ceferistilor din 16 februarie 2018 (cand 7 muncitori au fost impuscati si peste 40 au fost raniti pentru ca si-au cerut sa le fie respectate drepturile cetatenesti), dar si in contextul masurilor anuntate de suspendarea a peste 100 de trenuri de catre SNTFC CFR Calatori SA.Pentru prima data dupa 29 de ani de la evenimentele din 1989, sindicatele feroviare prin FSTFR si CSN MERIDIAN s-au reunit pentru a marca prin recunostinta lor, doua momente simbol ale istoriei Romaniei si ale luptei sindicale: Centenarul Marii Uniri si inabusirea violenta a Grevei ceferistilor de la Atelierele Grivita.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

Confederatia Sindicala Nationala Meridian, cu prilejul Zilei Justitiei transmite tuturor celor care slujesc sistemul judiciar din Romania, magistrati, personal auxiliar de specialitate si contractual, sincere felicitari si succese in activitate.

Ca parte a  societatii civile  prin membrii sai de sindicat pe care ii reprezinta si care sunt beneficiari ai actului de justitie in calitatea lor de justitiabili, organizatia noastra cunoaste situatia reala din sistemul judiciar romanesc care  se confrunta cu probleme dintre cele mai diverse ce tin de organizarea si functionarea institutiilor cu atributii in domeniu, de planificarea si alocarea resurselor materiale si umane, de verificarea si monitorizarea activitatii. Lipsa unor spatii adecvate unde sa se desfasoare sedintele de judecata, absenta unei jurisprudente unitare si clare, nepublicarea tuturor hotararilor pe paginile de internet ale instantelor de judecata sunt numai cateva elemente care creeaza o stare de nemultumire in randul personalului propriu, dar si a justitiabililor. Adoptarea unor politici rationale si consecvente de modernizare a acestui sistem este necesara cu atat mai mult cu cat se doreste alinierea la standardele europene.

In acest context, capacitatea de adaptare si pregatirea profesionala a intregului personal din justitie joaca un rol important fara de care nu putem vorbi de eficienta. Instruirea continua trebuie sa reprezinte o obligatie si nu numai un deziderat personal. Profesionalismul intregului personal din domeniul justitiei se rasfrange asupra calitatii actului de justitie, iar specificul profesiilor din sfera juridica impune o calificare complexa, specializata si mai ales dinamica.

Consideram ca este nevoie ca justitia sa fie asezata cu adevarat pe locul care i se cuvine intr-o tara bazata pe democratie si separarea puterilor in stat, sa se manifeste ca o putere autentica, sa fie un factor de echilibru pentru societate. 

Cu toate dificultatile de moment prin care trece sistemul de justitie, cetatenii, ca beneficiari ai actului de justitie, doresc o judecata dreaptã si rapidã care sa conduca la cresterea increderii acestora in sistemul judiciar.            

Atingerea acestor deziderate contribuie la cresterea respectului cetateanului fata de sitemul judiciar si aprecierea muncii celor care infaptuiesc actul de justitie.

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design