Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN a organizat miercuri, 5 iunie 2019, in cadrul Proiectului QQVET - Calificari de Calitate pentru Educatie si Formare Profesionala, o conferinta de prezentare a rezultatelor obtinute pana in prezent, prin implementarea acestui Proiect Erasmus +, coordonat de Servicio Espanol para la Internacionalizacion de la Educacion si de catre Esmovia – operator de formare profesionala din Spania.* Urmariti-ne pe Facebook: https://www.facebook.com/ConfederatiaSindicalaNationalaMeridian/
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

16 august 2000 a fost ziua in care Judecatoria Craiova, printr-o sentinta irevocabila, nr.41/2000, a admis cererea de dobandire a personalitatii juridice formulate de Sindicatul Adminisrtatiei Publice (SAP Dolj, in vechea  lui denumire) si a dispus inscrierea  organizatiei in registrul special al instantei, dupa ce un numar de 23 de salariati din administratia publica doljeana  au hotarat, la initiativa unui tanar de 27 de ani, sa constituie o oraganizatie independenta, care sa le apere drepturile  si sa le reprezinte interesele.

Sapte ani mai tarziu, aceeasi instanta a admis cererea de schimbare a denumirii in S.A.P.”FORTA LEGII”, dupa numele federatiei sindicale pe care organizatia a fondat-o, Uniunea Forta Legii. Necesitatea acestei schimbari a venit din dorinta tot mai multor  functionari publici si angajati din administratia publica si serviciile publice din alte judete, care au cerut sa adere  la organizatia noastra, singura pe care au creditat-o sa ii reprezinte.

Astazi, dupa noua ani de activitate neantrerupta, organizatia este de aproape doua sute de ori mai mare, numarand cca.4500 de membrii de sindicat activi, in peste zece judete ale tarii. Este o organizatie tanara, independenta politic si administartiv, cu patrimoniul propriu si angajati profesionisti, capabila sa atinga continuu scopul pentru care s-a constituit. 

Membrii de sindicat Forta Legii nu au avut de suferit de pe urma apartenentei sindicale, nu au pierdut din drepturile castigate prin lege sau prin demersurile sindicatului, iar pana in prezent mambrii nostrii de sindicat se bucure de cea mai buna reprezentare sindicala si de cele mai multe drepturi castigate.

Organizatia a fost condusa neantrerupt, vreme de noua ani de un functionar public de executie, neafiliat politic si fara functii de conducere in administratie, care s-a preocupat perpetuu ca distanta dintre organizatie si oamenii pe care aceasta ii reprezinta sa fie practic redusa la zero, iar organizatia sa isi slujeasca cu maximum de performanta membrii. Ringo Damureanu, fondator si presedinte al SAP si al Uniunii Forta Legii, este si Secretar confederal al Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, reprezentand, in aceasta calitate, organizatia in Comisiile de Dialog Social la nivelul ministerelor de resort.

In Romania, FORTA LEGII a devenit marca inregistrata.

Cu ocazia aniversarii a 9 ani de activitate sindicala in Administratia Publica, Biroul Executiv al Sindicatului Administratiei Publice FORTA LEGII ureaza membrilor de sindicat si colegilor nostri din sindicatele asociate in Uniunea Forta Legii, numai succese, stabilitate pe locurile de munca, viata lunga si sanatate.

Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN se alatura acestor urari si va doreste

“La Multi Ani !”

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design