*Cu prilejul Sarbatorilor de iarna, Confederatia Sindicala Nationala Meridian va ureaza un Craciun Fericit si un An Nou plin de realizari! LA MULT ANI!*Salariatii din Administratia Nationala APELE ROMANE au ajuns la capatul rabdarii. Miercuri, 20 decembrie 2017 s-a declansat o manifestare sindicala spontana a salariatilor de la Sistemul de Gospodarirea Apelor Vrancea, subunitate a Administratiei Bazinale de Apa Siret din cadrul Administratiei Nationale Apele Romane, pe fondul nemultumirilor generate de neaplicarea prevederilor din Legea nr.153 din 2017 cu privire la reancadrarea pe trepte,grade si gradatii salariale. La manifestare au participat salariatii fara studii superioare, ale caror salarii sunt mult sub nivelul prevazut de legea salarizarii nr.153 din 2017.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

16 august 2000 a fost ziua in care Judecatoria Craiova, printr-o sentinta irevocabila, nr.41/2000, a admis cererea de dobandire a personalitatii juridice formulate de Sindicatul Adminisrtatiei Publice (SAP Dolj, in vechea  lui denumire) si a dispus inscrierea  organizatiei in registrul special al instantei, dupa ce un numar de 23 de salariati din administratia publica doljeana  au hotarat, la initiativa unui tanar de 27 de ani, sa constituie o oraganizatie independenta, care sa le apere drepturile  si sa le reprezinte interesele.

Sapte ani mai tarziu, aceeasi instanta a admis cererea de schimbare a denumirii in S.A.P.”FORTA LEGII”, dupa numele federatiei sindicale pe care organizatia a fondat-o, Uniunea Forta Legii. Necesitatea acestei schimbari a venit din dorinta tot mai multor  functionari publici si angajati din administratia publica si serviciile publice din alte judete, care au cerut sa adere  la organizatia noastra, singura pe care au creditat-o sa ii reprezinte.

Astazi, dupa noua ani de activitate neantrerupta, organizatia este de aproape doua sute de ori mai mare, numarand cca.4500 de membrii de sindicat activi, in peste zece judete ale tarii. Este o organizatie tanara, independenta politic si administartiv, cu patrimoniul propriu si angajati profesionisti, capabila sa atinga continuu scopul pentru care s-a constituit. 

Membrii de sindicat Forta Legii nu au avut de suferit de pe urma apartenentei sindicale, nu au pierdut din drepturile castigate prin lege sau prin demersurile sindicatului, iar pana in prezent mambrii nostrii de sindicat se bucure de cea mai buna reprezentare sindicala si de cele mai multe drepturi castigate.

Organizatia a fost condusa neantrerupt, vreme de noua ani de un functionar public de executie, neafiliat politic si fara functii de conducere in administratie, care s-a preocupat perpetuu ca distanta dintre organizatie si oamenii pe care aceasta ii reprezinta sa fie practic redusa la zero, iar organizatia sa isi slujeasca cu maximum de performanta membrii. Ringo Damureanu, fondator si presedinte al SAP si al Uniunii Forta Legii, este si Secretar confederal al Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, reprezentand, in aceasta calitate, organizatia in Comisiile de Dialog Social la nivelul ministerelor de resort.

In Romania, FORTA LEGII a devenit marca inregistrata.

Cu ocazia aniversarii a 9 ani de activitate sindicala in Administratia Publica, Biroul Executiv al Sindicatului Administratiei Publice FORTA LEGII ureaza membrilor de sindicat si colegilor nostri din sindicatele asociate in Uniunea Forta Legii, numai succese, stabilitate pe locurile de munca, viata lunga si sanatate.

Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN se alatura acestor urari si va doreste

“La Multi Ani !”

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design