Biroul Executiv al Uniunii Nationale a Sindicatelor TESA din Sanatate, reunit in Predeal, la data de 24 februarie 2019, a facut un apel ca sindicatele TESA din sanatate sa stranga randurile pentru ca vocea lor sa fie auzita si pentru ca nedreptatile din spitale sa inceteze. Presedintele Uniunii Nationale a Sindicatelor TESA din Sanatate, domnul Valentin Chifor l-a invitat pe Presedintele Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, domnul Ion Popescu si pe Secretarul General al Confederatiei, domnul Dumitru Fornea sa prezinte in cadrul Biroului Executiv al acestei organizatii, principalele linii de actiune pentru solutionarea revendicarilor personalului tehnic, economic si socio-administrativ din spitalele. Secretarului General al CSN MERIDIAN i-au fost prezentate nemultumirile personalului nemedical din spitale si revendicarile acestora asa cum au fost ele formulate de U.N.S. TESA din Sanatate. Prevederile legislative aflate in vigoare, nedreptatesc grav personalul TESA, muncitorii din spitale si o parte din personalul auxiliar, aceste categorii fiind excluse atat de la acordarea sporurilor, cat si de la majorarea salariilor la nivelul anului 2022, cum se acorda deja pentru medici si asistenti medicali.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

Comitetul Economic si Social European, Sectiunea pentru Transporturi, Energie si Societate Informationala, Comisia Europeana prin Directoratul General Energie si Transporturi, Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii si Comisia pentru Industrii si Servicii a Camerei Deputatilor, organizeaza la data de 17 septembrie 2009, incepand cu ora 8,30, in Bucuresti, Romania, la Sala “Drepturilor Omului” din Palatul Parlamentului, dezbaterea

“Coridoare europene pentru transport feroviar de marfa”

pentru agenda evenimentului faceti < click aici >

avand la baza propunerea Parlamentului European si a Consiliului Uniunii Europene pentru Regulamentul privind reteaua feroviara europeana pentru un  transport de marfa competitiv. 

Propunerea de Regulament, lansata de Comisia Europeana la data de 11.12.2008, se afla intr-un proces de consultare si dezbatere la nivelul Parlamentului European, Consiliului si al partenerilor sociali. Comitetul Economic si Social European (CESE), care este principalul organ de consultare al Uniunii Europene si-a dat Avizul privind acest document in Sesiunea plenara din data de 15.07.2009.

In vederea crearii in mod coordonat, a unor coridoare feroviare internationale cu prioritate pentru transportul de marfa, este necesara asocierea statelor membre pentru asigurarea investitiilor publice si private destinate sporirii calitatii, eficientei si capacitatii generale a infrastructurii.

Pentru mobilizarea energiilor in vederea dezvoltarii coridoarelor de transport feroviar de marfa sunt necesare actiuni politice concrete la nivel de coridor, independent de orice proces legislativ la nivel european si national.

Prin evenimentul organizat la Bucuresti, se doreste o analiza a provocarilor cuprinse in propunerea de Regulament al Parlamentului European si al Consiliului Uniunii Europene, avand ca baza Avizul elaborat de CESE si aprobat in sesiunea sa plenara din iulie 2009.

Organizatorii va invita sa participati la aceasta dezbatere si am fi onorati daca ne-ati confirma participarea dumneavoastra.


Documente de lucru:


Persoane de contact:

In Bruxelles: 

Ana Cristina Costea, Administrator, Sectiunea TEN a CESE, tel: + 32-(0)2-546.88.97, fax : + 32-(0)2-546.94.00,

e-mail : AnaCristina.Costea@eesc.europa.eu, Site web: http://eesc.europa.eu

In Bucuresti:

Amalia Nistor, consilier CSN MERIDIAN, tel/fax: +40-21-212 56 23, +40-21-316 80 17,

e-mail: csnmeridian@csnmeridian.ro, Site web: www.csnmeridian.ro  


Comitetul Economic si Social European este un organ consultativ infiintat prin Tratatul de la Roma din 1957 si este alcatuit din reprezentanti ai diferitelor componente cu caracter economic si social ale societatii civile organizate.Misiunea sa fundamentala consta in consilierea celor trei mari institutii europene: Parlamentul European, Consiliul Uniunii Europene si Comisia Europeana.

Comisia pentru Industrii si Servicii – este un organism specializat al Camerei Deputatilor – Parlamentul Romaniei.

Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN este partener social reprezentativ la nivel national in Romania, implicat constant in dialogul social bipartit si tripartit, atat la nivel national cat si european.

Comisia Europeana este este organul executiv al Uniunii Europene, avand rolul de a intocmi proiecte de legi ºi de a monitoriza aplicarea acestora.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii reprezinta autoritatea de stat in domeniul transporturilor si infrastructurii, pe care o exercita direct sau prin organisme tehnice specializate, institutii publice subordonate, unitati care functioneaza sub autoritatea ori coordonarea sa sau societati comerciale autorizate.

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design