Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN in parteneriat cu Comisia Consultativa pentru Mutatii Industriale din Comitetul Economic si Social European, Universitatea din Petrosani, Comisia Europeana, Guvernul Romaniei, Televiziunea Romana, Romania TV si Sindicatul MUNTELE, a organizat, joi, 13 septembrie 2018, la Petrosani, judetul Hunedoara, in Aula Universitatii din Petrosani, o Conferinta la nivel inalt cu tema: ”Regiunile carbonifere din Romania in tranzitia energetica”. Conferinta la nivel inalt de la Petrosani a reunit in mijlocul comunitatii miniere din Valea Jiului peste 300 de participanti din tara si din strainatate: salariati ai unitatilor miniere din cadrul Compexului Energetic Hunedoara (CEH), reprezentanti ai Comisiei Europene si ai Comitetului Economic si Social European, reprezentanti ai Guvernului Romaniei si ai autoritatilor locale, membri ai Parlamentului Romaniei, reprezentanti ai conducerii CEH, lideri sindicali din cadrul Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, precum si personalitati marcante ale comunitatilor miniere din Europa. Prezenti la conferinta, Comisarul European pentru Politica Regionala - doamna Corina Cretu si Ministrul Fondurilor Europene - doamna Rovana Plumb au promis asistenta fianciara pentru sprijinirea unei tranzitii energetice juste in Valea Jiului.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN, isi exprima ingrijorarea fata de criza actuala prin care trece intreaga societate romaneasca, manifestata prin :

  • Scaderea dramatica a potentialului economic al tarii ;
  • Cresterea continua a numarului somerilor ;
  • Extinderea starii de saracie la un numar mare de romani ;
  • Scaderea autoritatii institutiilor statului, cu efecte in cresterea infractionalitatii, dezordinii care se extind continuu si se manifesta in toate domeniile sociale si economice, dar si altele.

Fata de starea actuala a societatii romanesti clasa politica dovedeste cu prisosinta faptul ca si-a declinat responsabilitatile economice si sociale fata de societatea romaneasca prin punerea in prim plan a ambitiilor, orgoliilor si intereselor personale sau de grup. 

Asistam la un veritabil “ Circ fara paine “ in conditiile  in care  fondul de pensii si asigurari sociale precum  si salarizarea in sectorul bugetar se afla in incapacitate de plata,investitiile publice sunt limitate drastic, iar acordarea de catre F.M.I si U.E a viitoarei transe de imprumut  se gaseste sub semnul  incertitudinii .

Ne intrebam  si nu retoric, ce fel de ”cataclism” trebuie sa zguduie clasa politica romaneasca, astfel incat abordarile politicianiste, discutiile sterile, rafuielile reciproce, sa fie inlocuite cu  un dialog politic bazat pe solutii realiste, constructive. 

   

Credem ca cel putin in aceasta perioada electorala, atat partidele politice cat si candidatii acestora la functia suprema in stat, trebuie sa dovedeasca cetatenilor romani  ca au maturitate politica si ca pot prezenta si sustine programe de redresare economica si sociala .

Tara are nevoie de un guvern valid, pentru a fi guvernata, care sa-si asume responsabilitati, sa elaboreze proiecte de legi, inclusiv legea Bugetului de stat pentru anul 2010. De aceea este nevoie de vointa politica pentru a demonstra ca interesul national este deasupra celor personale  sau  de partid.

Nu prelungiti starea de instabilitate politica, economica, sociala, pe care sa nu o mai puteti redresa !

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design