Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN a organizat miercuri, 5 iunie 2019, in cadrul Proiectului QQVET - Calificari de Calitate pentru Educatie si Formare Profesionala, o conferinta de prezentare a rezultatelor obtinute pana in prezent, prin implementarea acestui Proiect Erasmus +, coordonat de Servicio Espanol para la Internacionalizacion de la Educacion si de catre Esmovia – operator de formare profesionala din Spania.* Urmariti-ne pe Facebook: https://www.facebook.com/ConfederatiaSindicalaNationalaMeridian/
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN, isi exprima ingrijorarea fata de criza actuala prin care trece intreaga societate romaneasca, manifestata prin :

  • Scaderea dramatica a potentialului economic al tarii ;
  • Cresterea continua a numarului somerilor ;
  • Extinderea starii de saracie la un numar mare de romani ;
  • Scaderea autoritatii institutiilor statului, cu efecte in cresterea infractionalitatii, dezordinii care se extind continuu si se manifesta in toate domeniile sociale si economice, dar si altele.

Fata de starea actuala a societatii romanesti clasa politica dovedeste cu prisosinta faptul ca si-a declinat responsabilitatile economice si sociale fata de societatea romaneasca prin punerea in prim plan a ambitiilor, orgoliilor si intereselor personale sau de grup. 

Asistam la un veritabil “ Circ fara paine “ in conditiile  in care  fondul de pensii si asigurari sociale precum  si salarizarea in sectorul bugetar se afla in incapacitate de plata,investitiile publice sunt limitate drastic, iar acordarea de catre F.M.I si U.E a viitoarei transe de imprumut  se gaseste sub semnul  incertitudinii .

Ne intrebam  si nu retoric, ce fel de ”cataclism” trebuie sa zguduie clasa politica romaneasca, astfel incat abordarile politicianiste, discutiile sterile, rafuielile reciproce, sa fie inlocuite cu  un dialog politic bazat pe solutii realiste, constructive. 

   

Credem ca cel putin in aceasta perioada electorala, atat partidele politice cat si candidatii acestora la functia suprema in stat, trebuie sa dovedeasca cetatenilor romani  ca au maturitate politica si ca pot prezenta si sustine programe de redresare economica si sociala .

Tara are nevoie de un guvern valid, pentru a fi guvernata, care sa-si asume responsabilitati, sa elaboreze proiecte de legi, inclusiv legea Bugetului de stat pentru anul 2010. De aceea este nevoie de vointa politica pentru a demonstra ca interesul national este deasupra celor personale  sau  de partid.

Nu prelungiti starea de instabilitate politica, economica, sociala, pe care sa nu o mai puteti redresa !

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design