Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN in parteneriat cu Comisia Consultativa pentru Mutatii Industriale din Comitetul Economic si Social European, Universitatea din Petrosani, Comisia Europeana, Guvernul Romaniei, Televiziunea Romana, Romania TV si Sindicatul MUNTELE, a organizat, joi, 13 septembrie 2018, la Petrosani, judetul Hunedoara, in Aula Universitatii din Petrosani, o Conferinta la nivel inalt cu tema: ”Regiunile carbonifere din Romania in tranzitia energetica”. Conferinta la nivel inalt de la Petrosani a reunit in mijlocul comunitatii miniere din Valea Jiului peste 300 de participanti din tara si din strainatate: salariati ai unitatilor miniere din cadrul Compexului Energetic Hunedoara (CEH), reprezentanti ai Comisiei Europene si ai Comitetului Economic si Social European, reprezentanti ai Guvernului Romaniei si ai autoritatilor locale, membri ai Parlamentului Romaniei, reprezentanti ai conducerii CEH, lideri sindicali din cadrul Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, precum si personalitati marcante ale comunitatilor miniere din Europa. Prezenti la conferinta, Comisarul European pentru Politica Regionala - doamna Corina Cretu si Ministrul Fondurilor Europene - doamna Rovana Plumb au promis asistenta fianciara pentru sprijinirea unei tranzitii energetice juste in Valea Jiului.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

La sediul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale s-a intrunit astazi, 19 ianuarie 2010, Comisia bipartita constituita prin Ordinul MMFPS nr. 1774 / 2009 care va propune modificarea Legii cadru de salarizare nr. 330 /2009. In componenta Comisiei sunt reprezentate atat ministerele de resort, cat si confederatiile sindicale reprezentative.

Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN a fost reprezentata prin dl. Ringo Damureanu, secretar confederal, presedinte al Uniunii Sindicatelor Functionarilor Publici si Personalului Contractual "Forta Legii", membru in Comisie.

Comisia a stabilit, prin consens, calendarul activitatilor pe care le va desfasura pana la finele mandatului acesteia - 30 iunie 2010. 

In vederea dezvoltarii unei noi structuri de grade, simplificata, s-a stabilit numirea unei echipe de evaluare a posturilor. In acest sens, se va constitui un grup de lucru compus din cca. 20 persoane, cate doua desemnate de ministerele de resort reprezentate in cadrul Comisiei, precum si reprezentanti ai autoritatilor locale, care vor fi instruite in acest sens in cursul lunii februarie de experti mandatati in acest sens de Banca Mondiala. Echipa va evalua esantionul de cca. 830 de posturi, din totalul de peste patru mii la nivel national, propus de Ministerul Muncii, si va dezvolta o baza de date pe esantionul analizat, urmand ca in luna mai sa dezvolte proiectul noii structuri de grade si sa il testeze, pentru a putea propune forma finala a structurii, pe grade, a functiilor din sectorul bugetar, pe baza careia Parlamentul sa poata modifica actualele grile prevazute de Legea Cadru a salarizarii.

In ceea ce priveste stabilirea politicii salariale, incepand cu luna februarie se va proceda la revizuirea tuturor componentelor politicii, inclusiv stabilirea grilei unice, testarea scenariilor alternative de costuri, astfel ca in luna iunie sa fie finalizata forma provizorie a politicii salariale si a grilei.

In paralel, pana in luna aprilie, impreuna cu specialisti de la Institutul National de Statistica, Institutul National de Cercetare Stiintifica in Domeniul Muncii si Protectiei Sociale si de la alte institutii si autoritati relevante din domeniul educatiei, cercetarii, culturii si sanatatii, se va realiza analiza drepturilor salariale din sectorul bugetar prin comparatie cu cele din sectorul privat, astfel incat sa se determine si sa se evalueze posibile implicatii pentru politica salariala.

De asemenea, in perioada februarie - iunie a.c., la propunerea Ministerului Muncii, Comisia bipartita va urmari sa dezvolte un sistem centralizat si automatizat de administrare a salariilor, pe autoritati, posturi, functii si structura salariului, incepand cu un exercitiu initial de fezabilitate si finalizand cu dezvoltarea bazei de date.

In luna iunie a.c. este programat un Raport privind detaliile de implementare a Legii unice de salarizare, astfel incat, in luna septembrie legislatia de implementare sa poata fi pregatita spre a fi supusa, spre dezbatere, Parlamentului.

Comisia se va reuni din nou joi, 4 februarie 2010.


Textul reprezinta o preluare integrala a comunicatului publicat de Uniunea Forta Legii.

Pentru mai multe informatii legate de acest subiect, va rugam faceti < click aici >

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design