Presedintele Federatiei Sindicatelor din Silvicultura SILVA, domnul Silviu Geana a avut la data de 9 mai 2018, o intalnire de lucru cu Presedintele Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, domnul Ion Popescu, in cadrul careia conducerea confederatiei a fost informata cu privire la demersurile initiate de catre silvicultori pentru modificarea Legii nr. 46/2008 Codul Silvic.Domnul Presedinte Silviu Geana a prezentat continutul si obiectivele Memoriului care a fost transmis Premierului Romaniei, Ministrului Apelor si Padurilor si comisiei de specialitate din cadrul Parlamentului Romaniei. Prin acest document adresat factorilor de decizie in puterea carora sta modificarea Legii nr. 46 din 2008 Codul Silvic, se trage un semnal de alarma in vederea evitarii unui blocaj iminent al activitatii in sectorul silvic.*Ministrul Culturii si Identitatii Nationale, George Ivascu, a avut vineri, 4 mai 2018, o intalnire cu presedintele CSN Meridian, Ion Popescu, Leonard Paduret, presedintele Federatiei Cultura si Mass-Media FAIR MediaSind si Cristi Godinac, presedinte executiv al FAIR MediaSind.*Presedintele Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, domnul Ion Popescu s-a intalnit la data de 2 mai 2018, cu Presedintele Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor ”Pro Lex” pentru a discuta principalele probleme cu care se confrunta politistii locali din Romania.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

Programul de actiuni comune al confederatiilor sindicale a debutat astazi cu o pichetare la sediul central al PD-L din Aleea Modrogan. CSN MERIDIAN si-a mobilizat membrii sa se solidarizeze in vederea sustinerii revendicarilor propuse de sindicatele de baza  si de federatii. La pichetarea de astazi, CSN MERIDIAN  a fost reprezentata de membri de sindicat din politie, administratie publica, transporturi feroviare, invatamant ( persoanal TESA  din invatamant ), aparare.

In saptamanile ce urmeaza, actiunile noastre se vor desfasura in conformitate cu programul de proteste stabilit de reuniunea comuna a Birourilor Executive ale celor cinci confederatii. Comunicatele rezultate dupa aceasta reuniune le puteti mai jos. 


Comunicatul comun al confederatiilor sindicale din data 7 octombrie 2010

Confederatiile sindicale solicita Guvernului sa vina cu solutii pana pe data de 22 octombrie.

Confederatia Sindicala Nationala „Meridian”, Confederatia Nationala Sindicala „Cartel ALFA”, ,, Blocul National Sindical Confederatia Nationala a Sindicatelor Libere din Romania – „Fratia”, Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania, au stabilit, la reuniunea comună a birourilor executive, urmatorul program de actiuni:

 • In fiecare zi de vineri, incepand cu data de 8 octombrie 2010, urmata de 15 octombrie 2010 si 22 octombrie 2010, se vor organiza pichetari in comun, in fiecare judet si in municipiul Bucuresti, ale sediilor partidelor de guvernamant: PD-L, UDMR, UNPR.
 • De asemenea, in fiecare zi de vineri, incepand cu data de 8 octombrie 2010, urmată de 15 octombrie 2010 si 22 octombrie 2010 in fiecare judet si in municipiul Bucuresti, reprezentantii celor cinci confederatii vor picheta, intr-o actiune comuna, locuintele parlamentarilor din arcul guvernamental: PD-L, UDMR, UNPR si minoritati.

In paralel, reprezentantii celor cinci confederatii sindicale vor organiza, la Parlamentul Romaniei, întalniri cu grupurile parlamentare ale tuturor formatiunilor politice: PD-L, UDMR, UNPR, PSD, PNL si minoritati, in vederea comunicarii revendicarilor comune si clarificarii pozitiilor acestor grupuri fata de propunerile sindicatelor.

Pe data de 22 octombrie 2010, Confederatia Sindicala Nationala „Meridian” Confederatia Nationala Sindicala „Cartel ALFA”, Blocul National Sindical, Confederatia Nationala a Sindicatelor Libere din Romania – „Fratia”, Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania, vor reevalua rezultatul tuturor acestor actiuni si raspunsurile primite.

Daca evaluarea va fi nesatisfacatoare, sindicatele vor organiza o manifestatie de protest in fata Parlamentului si vor intrerupe lucrul in mod voluntar în Romania.

Reamintim obiectivele si cerintele comune:

 1. NU disponibilizarilor
 2. Nu promulgarii legii pensiilor
 3. NU modificarii Codului Muncii
 4. NU pomana, ci salariul minim garantat in plata la 750 lei
 5. NU unei noi legi de salarizare unice in sectorul bugetar, revenirea la vechile salarii 


Comunicatul comun al confederatiilor sindicale catre

Uniunile sindicale judetene ale celor 5 confederatii sindicale,

Stimati colegi,

Conform celor stabilite de reuniunea comuna a BEx celor 5 confederatii sindicale, a rezultat  urmatorul program de actiuni:

 • In datele vineri 8 octombrie 2010, 15 octombrie 2010 si 22 octombrie 2010, se va picheta in fiecare judet si in municipiul Bucuresti, in comun, sediile partidelor PD-L, UDMR, UNPR. In acest sens se va depune si organiza actiune de catre persoanele desemnate de fiecare uniune sindicala judeteana. Numar minim cate 100 persoane/sediu de partid.
 • In datele vineri 8 octombrie 2010, 15 octombrie 2010 si 22 octombrie 2010, se va picheta in fiecare judet si in municipiul Bucuresti, in comun, locuintele parlamentarilor din partidele PD-L, UDMR, UNPR si minoritati. In acest sens, se va depune cerere si organiza actiuni de persoanele desemnate de catre fiecare uniune sindicala judeteana. Numar minim cate 5 persoane/locuinta de parlamentar.

In paralel reprezentantii celor 5 confederatii sindicale vor realiza la Parlamentul Romaniei intalniri cu grupurile parlamentare ale tuturor formatiunilor politice: PD-L, UDMR, UNPR, PSD, PNL si minoritati, in vederea comunicarii revendicarilor comune si clarificarii pozitiilor grupurilor parlamentare fata de acestea.

In 22 octombrie 2010 se va face o reevaluare a rezultatului si in functie de acesta se va decide modul de actiune in continuare. In caz de nerezolvare a revendicarilor comune s-a decis:

 • Actiune in Bucuresti in fata Parlamentului cu solicitarea de demitere a actualului Guvern care este incapabil sa rezolve situatia
 • Intreruperea voluntara a lucrului in Romania

Se solicita o actiune comuna sustinuta din partea tuturor membrilor confederatiei

IMPREUNA VOM REUSI !

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design