Biroul Executiv al Uniunii Nationale a Sindicatelor TESA din Sanatate, reunit in Predeal, la data de 24 februarie 2019, a facut un apel ca sindicatele TESA din sanatate sa stranga randurile pentru ca vocea lor sa fie auzita si pentru ca nedreptatile din spitale sa inceteze. Presedintele Uniunii Nationale a Sindicatelor TESA din Sanatate, domnul Valentin Chifor l-a invitat pe Presedintele Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, domnul Ion Popescu si pe Secretarul General al Confederatiei, domnul Dumitru Fornea sa prezinte in cadrul Biroului Executiv al acestei organizatii, principalele linii de actiune pentru solutionarea revendicarilor personalului tehnic, economic si socio-administrativ din spitalele. Secretarului General al CSN MERIDIAN i-au fost prezentate nemultumirile personalului nemedical din spitale si revendicarile acestora asa cum au fost ele formulate de U.N.S. TESA din Sanatate. Prevederile legislative aflate in vigoare, nedreptatesc grav personalul TESA, muncitorii din spitale si o parte din personalul auxiliar, aceste categorii fiind excluse atat de la acordarea sporurilor, cat si de la majorarea salariilor la nivelul anului 2022, cum se acorda deja pentru medici si asistenti medicali.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

Programul de actiuni comune al confederatiilor sindicale a debutat astazi cu o pichetare la sediul central al PD-L din Aleea Modrogan. CSN MERIDIAN si-a mobilizat membrii sa se solidarizeze in vederea sustinerii revendicarilor propuse de sindicatele de baza  si de federatii. La pichetarea de astazi, CSN MERIDIAN  a fost reprezentata de membri de sindicat din politie, administratie publica, transporturi feroviare, invatamant ( persoanal TESA  din invatamant ), aparare.

In saptamanile ce urmeaza, actiunile noastre se vor desfasura in conformitate cu programul de proteste stabilit de reuniunea comuna a Birourilor Executive ale celor cinci confederatii. Comunicatele rezultate dupa aceasta reuniune le puteti mai jos. 


Comunicatul comun al confederatiilor sindicale din data 7 octombrie 2010

Confederatiile sindicale solicita Guvernului sa vina cu solutii pana pe data de 22 octombrie.

Confederatia Sindicala Nationala „Meridian”, Confederatia Nationala Sindicala „Cartel ALFA”, ,, Blocul National Sindical Confederatia Nationala a Sindicatelor Libere din Romania – „Fratia”, Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania, au stabilit, la reuniunea comună a birourilor executive, urmatorul program de actiuni:

 • In fiecare zi de vineri, incepand cu data de 8 octombrie 2010, urmata de 15 octombrie 2010 si 22 octombrie 2010, se vor organiza pichetari in comun, in fiecare judet si in municipiul Bucuresti, ale sediilor partidelor de guvernamant: PD-L, UDMR, UNPR.
 • De asemenea, in fiecare zi de vineri, incepand cu data de 8 octombrie 2010, urmată de 15 octombrie 2010 si 22 octombrie 2010 in fiecare judet si in municipiul Bucuresti, reprezentantii celor cinci confederatii vor picheta, intr-o actiune comuna, locuintele parlamentarilor din arcul guvernamental: PD-L, UDMR, UNPR si minoritati.

In paralel, reprezentantii celor cinci confederatii sindicale vor organiza, la Parlamentul Romaniei, întalniri cu grupurile parlamentare ale tuturor formatiunilor politice: PD-L, UDMR, UNPR, PSD, PNL si minoritati, in vederea comunicarii revendicarilor comune si clarificarii pozitiilor acestor grupuri fata de propunerile sindicatelor.

Pe data de 22 octombrie 2010, Confederatia Sindicala Nationala „Meridian” Confederatia Nationala Sindicala „Cartel ALFA”, Blocul National Sindical, Confederatia Nationala a Sindicatelor Libere din Romania – „Fratia”, Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania, vor reevalua rezultatul tuturor acestor actiuni si raspunsurile primite.

Daca evaluarea va fi nesatisfacatoare, sindicatele vor organiza o manifestatie de protest in fata Parlamentului si vor intrerupe lucrul in mod voluntar în Romania.

Reamintim obiectivele si cerintele comune:

 1. NU disponibilizarilor
 2. Nu promulgarii legii pensiilor
 3. NU modificarii Codului Muncii
 4. NU pomana, ci salariul minim garantat in plata la 750 lei
 5. NU unei noi legi de salarizare unice in sectorul bugetar, revenirea la vechile salarii 


Comunicatul comun al confederatiilor sindicale catre

Uniunile sindicale judetene ale celor 5 confederatii sindicale,

Stimati colegi,

Conform celor stabilite de reuniunea comuna a BEx celor 5 confederatii sindicale, a rezultat  urmatorul program de actiuni:

 • In datele vineri 8 octombrie 2010, 15 octombrie 2010 si 22 octombrie 2010, se va picheta in fiecare judet si in municipiul Bucuresti, in comun, sediile partidelor PD-L, UDMR, UNPR. In acest sens se va depune si organiza actiune de catre persoanele desemnate de fiecare uniune sindicala judeteana. Numar minim cate 100 persoane/sediu de partid.
 • In datele vineri 8 octombrie 2010, 15 octombrie 2010 si 22 octombrie 2010, se va picheta in fiecare judet si in municipiul Bucuresti, in comun, locuintele parlamentarilor din partidele PD-L, UDMR, UNPR si minoritati. In acest sens, se va depune cerere si organiza actiuni de persoanele desemnate de catre fiecare uniune sindicala judeteana. Numar minim cate 5 persoane/locuinta de parlamentar.

In paralel reprezentantii celor 5 confederatii sindicale vor realiza la Parlamentul Romaniei intalniri cu grupurile parlamentare ale tuturor formatiunilor politice: PD-L, UDMR, UNPR, PSD, PNL si minoritati, in vederea comunicarii revendicarilor comune si clarificarii pozitiilor grupurilor parlamentare fata de acestea.

In 22 octombrie 2010 se va face o reevaluare a rezultatului si in functie de acesta se va decide modul de actiune in continuare. In caz de nerezolvare a revendicarilor comune s-a decis:

 • Actiune in Bucuresti in fata Parlamentului cu solicitarea de demitere a actualului Guvern care este incapabil sa rezolve situatia
 • Intreruperea voluntara a lucrului in Romania

Se solicita o actiune comuna sustinuta din partea tuturor membrilor confederatiei

IMPREUNA VOM REUSI !

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design