Presedintele Federatiei Sindicatelor din Silvicultura SILVA, domnul Silviu Geana a avut la data de 9 mai 2018, o intalnire de lucru cu Presedintele Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, domnul Ion Popescu, in cadrul careia conducerea confederatiei a fost informata cu privire la demersurile initiate de catre silvicultori pentru modificarea Legii nr. 46/2008 Codul Silvic.Domnul Presedinte Silviu Geana a prezentat continutul si obiectivele Memoriului care a fost transmis Premierului Romaniei, Ministrului Apelor si Padurilor si comisiei de specialitate din cadrul Parlamentului Romaniei. Prin acest document adresat factorilor de decizie in puterea carora sta modificarea Legii nr. 46 din 2008 Codul Silvic, se trage un semnal de alarma in vederea evitarii unui blocaj iminent al activitatii in sectorul silvic.*Ministrul Culturii si Identitatii Nationale, George Ivascu, a avut vineri, 4 mai 2018, o intalnire cu presedintele CSN Meridian, Ion Popescu, Leonard Paduret, presedintele Federatiei Cultura si Mass-Media FAIR MediaSind si Cristi Godinac, presedinte executiv al FAIR MediaSind.*Presedintele Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, domnul Ion Popescu s-a intalnit la data de 2 mai 2018, cu Presedintele Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor ”Pro Lex” pentru a discuta principalele probleme cu care se confrunta politistii locali din Romania.
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

Chiar daca Legea Bugetului de Stat pentru anul 2011 a fost declarata astazi, 28.12.2010, constitutionala de catre Curtea Constitutionala, bugetul in constructia lui este un buget care nu sustine niciunul din pilonii de baza ai unei dezvoltari economice:

  • Bugetul nu se sustine pe cresterea veniturilor, astfel ca acestea au o crestere de numai 0.2% fata de anul 2010, respectiv de la 31.1 mild. Lei in anul 2010 la 31.3 mild. Lei in anul 2011, ceea ce conduce catre o situatie asemanatoare anului 2010, daca nu chiar mai rea
  • Cresterea economica prognozata de numai 1.5% nu conduce la cresterea locurilor de munca, care au o crestere de numai 23.000 locuri in anul 2011, ceea ce reprezinta o cifra ridicola pentru o economie sanatoasa asa cum o numeste Primul ministru.
  • Investitiile sunt foarte reduse.

Se poate spune ca Bugetul de stat pentru anul 2011 este construit pe taieri de cheltuieli si nu pe cresteri de venituri, care ar conduce si la investitii si la crearea de locuri de munca:

  • Bugetul ministerelor este atat de redus incat ne intrebam daca vor mai functiona. Daca luam exemplu  numai Ministerul Sanatatii: stim cum functioneaza sectorul de sanatate, cate lipsuri sunt si care pun in pericol viata bolnavilor. Cu toate acestea sanatatea are in anul 2011 un buget mai mic cu aprox. 40% fata de 2010.
  • Bugetul Ministerului Economiei: Guvernul Romaniei printr-o nota de pozitie solicita Comisiei Europene sa prelungeasca perioada de acordare a ajutoarelor pentru productia de huila destinata productiei de energie electrica si termica, pana in anul 2018, care se si aproba la interventia  si a altor state member interesate, dar in bugetul miniterului economiei nu se aloca niciun ban pentru ceea ce Guvernul insusi solicitase. De asemenea investitiile sunt aproape inexistente.
  • Asemenea situatie este si la Aparare, la Educatie.
  • Guvernul nu-si respecta propriile hotarari, incalca chiar Decizia Curtii Constitutionale care validase hotararea legata de reducerea salarii bugetarilor, dar care avea perioada de aplicare pana la 31.12.2010, dar  aceasta se mentine si in anul 2011. 

Prin prevederile sale, Bugetul de stat aduce atingere majora asupra nivelului de trai a populatiei:

  • Pentru pensionari impozitarea pensiilor peste 740 lei pentru contributia de sanatate, prin introducerea coplatii pentru toate serviciile medicale din anul viitor, acestea vor conduce la diminuarea serioasa a veniturilor acestora.
  • Diminuarea indemnizatiilor pantru categoriile defavorizate in special al persoanelor cu dizabilitati va afecta multe persone si familii. ( ex. Protestul prin gestul extrem al salariatului din TVR, care are o asemenea situatie in familie) .

Faptul ca, chiar Parlamentul Romaniei a carui sarcina suprema este elaborarea de legi clare, functionale, apeleaza in mod permanent la Curtea Constitutionala pentru a-i valida sau nu, propriile legi, a transformat Curtea Constitutionala in a “ treia camera a parlamentului ”.

Aceasta denota ca procesul legislativ are mari hibe in desfasurarea lui, electoratul nu mai are incredere in forul legislativ suprem al tarii,  iar prestigiul institutiei supreme a democratiei respectiv Parlamentul, se diminueaza continuu.

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design