90 de ani de la evenimentele sangeroase de la Lupeni din data de 6 august 1929
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

Organizatiile sindicale afiliate la Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN au fost reprezentate in data de  19 mai 2010, la marele Miting al Solidaritatii sindicatelor din Romania, pentru sustinerea drepturilor lucratorilor din toate  sectoarele economiei nationale. 

In interventia sa in fata zecilor de mii de participanti, presedintele CSN Meridian domnul Ion Popescu, a transmis guvernantilor mesajul privind raspunderea  care le revine in totalitate,  pentru toate formele de protest ale sindicatelor, ale salariatilor in general, ale pensionarilor, ale mamelor aflate in concedii de cresterea si ingrijirea copiilor, pentru ca « ei ne-au adus la acest mare miting «  prin masurile pe care le iau « ne pun in pericol dreptul la munca, dreptul la sanatate, dreptul  la invatatura, deci dreptul la viata ». Aceleasi drepturi au fost sustinute si de alti reprezentanti ai sindicatelor  de la C.F.R, Consilva, Uniunea Forta Legii, Industria de aparare, care sunt afiliate la CSN Meridian si care au luat cuvantul la acest miting.

Mitingul din 19 mai 2010 a demonstrat solidaritatea si unitatea sindicatelor, atunci cand sunt puse in pericol drepturile diferitelor categorii sociale, asa cum le sustine Guvernul Romaniei, prin diminuarea cu 25% a  salariilor, a ajutorului de somaj, altor categorii de indemnizatii de asistenta sociala si  reducerea pensiilor din sistemul public cu 15%.  

Sindicatele condamna modul netransparent de lucru al Guvernului prin luarea celor mai draconice masuri de scadere a nivelului de trai al populatiei Romaniei, prin care partenerii sociali sunt pusi in fata faptului implinit, asa cum sunt masurile cuprinse in Scrisoarea  de intentie pentru F.M.I.si Memorandumul cu Uniunea Europeana. 

Mesajul participantilor la Mitingul Solidaritatii si Unitatii sindicale, a fost foarte clar pentru Guvernul Romaniei : 

Respingem orice « curba de sacrificiu » mai ales ca ea afecteaza in cel mai inalt grad categoriile sarace ale tarii ! 

Nu ne cereti sa fim solidari pentru a acoperi efectul furturilor, hotiilor, evaziunii fiscale, intereselor clientelei  politice, care au saracit tara !  

Nu ne ignorati, dorim sa fim parte activa in dialogul social cu Guvernul si nu sa fim pusi doar in fata masurilor déjà stabilite ! 

Tineti seama de propunerilor partenerilor sociali !

Nu vom renunta la sustinerea drepturilor noastre !

Nu ne fortati catre declansarea unei Greve Generale !

Conducerea Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN  multumeste  tuturor organizatiilor sindicale afiliate pentru modul responsabil in care au participat si au  actionat pe toata perioada mitingului, demonstrand inca o data maturitatea cu care toti membrii de sindicat, liderii acestora stiu sa-si manifeste nemultumirile si sa-si sustina drepturile si ii asigura pe acestia de intreaga disponibilitate pentru reprezentarea intereselor lor  in relatia cu  autoritatile,  respectiv  cu  Guvernul Romaniei.


Interventiile reprezentantilor CSN MERIDIAN cu ocazia mitingului din Bucuresti, 19 mai 2010

In jur de 50000 de persoane au participat Miercuri, 19 mai 2010, la mitingul organizat de confederatiile sindicale nationale representative, in fata Guvernului Romaniei, in Piata Victoriei. Fiecare confederatie a avut timp alocat pentru 5 interventii. Interventiile CSN MERIDIAN au fost urmatoarele:

Interventia domnului Ion Popescu, Presedintele CSN MERIDIAN

Cerem guvernantilor Dreptul la Viata. Vrem locuri de munca pentru a putea sa continuam ca popor. Vrem un invatamant competitiv, sa invete copii nostrii si Romania sa fie asa cum a fost recunoscuta in lume. Numai cartea si invatamantul poate sa ne scoata din criza.

Vrem reluarea activitatilor de exploatare a resurselor minerale deoarece acestea contribuie la crearea de locuri de munca in comunitatile miniere saracite, Aceasta activitate a fost distrusa in ultimii 20 de ani de guvernanti.

Rusine sa le fie!

Vrem ca sistemul de sanatate sa devina, macar ceea ce a fost, pentru ca avem nevoie de oameni sanatosi. Numai daca esti sanatos poti sa muncesti sis a traiesti.

Rusine guvernantilor!

Vrem ca transportul feroviar sa revina la ceea ce a fost, pentru ca si pe acesta, guvernatii, au avut grija sa-l distruga in ultimii 20 de ani. Daca nu vom lupta impreuna, in viitor, vom merge pe jos.

Vrem o justitie curata, o justitie mai buna, mai cinstita, mai corecta. Sa-i respectam si noi si guvernantii, pentru ca fara justitie, o sa ne scoatem ochii unii la altii.

Vrem o politie corecta pentru ca noi s-o respectam si ea pe noi.

Repet

Dreptul la viata

Dreptul la munca

Dreptul la educatie

Dreptul la sanatate

Aceasta dorim toti cei care suntem prezenti.

Multumesc si va asigur ca suntem impreuna. Sindicatele impreuna. Unitate!

Dl.Ion Albu, Pesedinte Executiv CSN MERIDIAN

Este lunga lista de nemultumiri. Sunt multi cei care vor sa vorbeasca in fata dumneavoastra. Nici eu nici ceilalti colegi care o sa urmeze dupa mine nu vor termina lista de nemultumiri. Avem un guvern grijuliu care de teama sa nu produca vreo discriminare ne loveste pe toti si ne cere sa fim solidari. Ne redefineste termenul de solidaritate. Suntem solidari. Suntem toti. Suntem aici.

Bolnavii de astazi si de maine care nu vor avea cu ce sa-si asigure coplata pentru serviciile medicale, vor trebui sa-si indure suferinta departe de o minima si obligatorie asistenta medicala. Suntem solidari pentru ca in scurt timp vom fi cu totii un popor de oameni bolnavi.

Mii de copii ai acestei tari, vor trebui sa renunte la scoala pentru ca parintii lor nu mai au bani ca sa-i trimita acolo. Ni se cere sa fim solidari. Probabil ca va trebui sa invatam sa le stergem lacrimile de pe obrazul acestora.

Sute de mii de salariati obligati la un salariu de subzistenta individuala sunt obligati sa-si imparta bucata de paine cu ceilalti membri ai familiei. Sute de mii de salariati, vor trece in curand in soma, cu un ajutor de somaj dijmuit deja cu ocaua lui Cuza Ilici Basescu Voda. Milioane de pensionari care au muncit o viata intreaga, traiesc in mizerie si trebuie sa accepte reducerea pensiilor. Pentru toate acestea, ni se cere sa fim solidari. Suntem solidari.

Marius Idita,Vice-presedinte PRO LEX

Politia Romana va saluta. Pe functionarii publici si cetatenii din piata ii asiguram ca politia este cu dumneavoastra. Din partea guvernului, nu dorim sa avem decat corectitudine. Cinste. Ne dorim sa fie corecti fata de cetatenii Romaniei si sa chibzuiasca cat mai bine banii publici. Ce sa le transmitem noi guvenantilor ?! Va lasam pe voi sa o faceti ( Piata: Huo! Huo! Huo ! )

Ringo Damureanu, Presedinte Uniunea FORTA LEGII

Multi dintre functionarii publici nu sunt in piata deoarece sefii lor politici, sefii din administratia publica, nu i-au lasat sa vina. Nu functionarii publici au salarii nesimtite, ci clientii politici ai guvernantilor. Vrem conditii de viata si de munca mai bune pentru oamenii nostrii. Spunem nu disponibilizarilor si reducerilor salariale. Sa-si disponibilizeze oamenii lor, angajati exclusiv pe critaerii politice si nu pe baza de competente. Functionarii care sunt aici in piata nu fac parte din categoria celor de lux. Suntem aici pentru ca muncim pe branci dar suntem tratati ca sclavi.

Facem un apel la solidaritate si unitate sindicala.

Dl. Marian Stoicescu, Presedinte Consilva 

Va transmit un mesaj din partea a peste 20.000 de silvicultori din Romania:

Nu suntem de acord cu micsorarea salariilor in sectorul bugetar si la companiile si regiile nationale!

Nu suntem de acord cu micsorarea pensiilor!

Deficitul Bugetului de Stat nu este influentat  de companiile  si regiile  nationale de stat  in niciun fel atata  timp cat acestea nu primesc  subventii de la stat. Deficitul  Bugetului  de Stat nu se  micsoreaza  prin  reducerea  salariilor la aceste regii,  ci doar  se loveşte  in salariatii care  la unele dintre aceste regii   au salariile  mai mici decat salariul mediu pe economie. Este cazul Regiei Nationale a Padurilor-Romsilva si a altor regii. Micsorandu-se si mai mult salariile, la aceste regii, se micsoreaza contributia la fondul de sanatate, contributia la  fondul de pensii, contributia la  fondul de somaj, lovindu-se si in acea parte a populatiei  care are nevoie de ingrijire medicala, care asigura aceasta  ingrijire medicala, in acea parte a populatiei care ar trebui sa beneficieze  de ajutorul de somaj si se loveste in pensionari.

Intrebarea este: cum de nu se ridica  niciun ministru  sa-i explice d-lui Boc ca ceea ce se face  cu  salariatii  acestor  companii  sau regii  cu salarii mici este impotriva  intereselor  tarii si ale poporului roman? Noi am scris atat primului ministru cat si ministrilor de resort despre acest lucru dar dansii nici macar nu s-au intalnit cu sindicatele!

De ce poporul  roman este cel care trebuie  sa sufere  de pe urma  incompetentei  si neperformantei unui Guvern  care a adus tara  in aceasta situatie?

De ce nu se iau masuri pentru starpirea acelor societati căpusa de pe langa intreprinderile bugetare sau de pe langa Buget?

De ce nu se iau masuri ca actele normative sa nu mai cuprinda facilitati dubioase pentru grupuri de interese?

Nu dorim curbe de sacrificiu!  Dorim ca Guvernul sa micsoreze deficitul bugetar  nu prin micsorarea salariilor si pensiilor,  ci prin eliminarea  muncii la negru, astfel incat milioane de romani  sa nu mai fie folositi ca sclavi, fara contract individual de muncă  si fara asigurări  sociale.

Jos curbele de sacrificiu!

Nania Adrian, Presedintele Federatiei Unirea din industria de aparare

Traim… dar nu bine cum vor altii

Va adresez cateva cuvinte de inceput:

Jos Mafia din Romania !

Jos Mafia din Romania

Iata cum am distrus industria de aparare:

Avioane din import si fregate ruginite

Cu multi dolari platite

Sau MIG-uri modernizate

Pe valuta multa luate

La straini s-au dus toti banii

Ele cad ca bolovanii

Nea Obama,

Mai acusi ne-am aliat la Rusi

Tot ce era de casat

Ei ca armament ne-au dat

Un pistol de-l puneai la brau

Costa cat un vagon de grau

Jos Mafia din Romania!

Jos Mafia din Romania!

E acum randul matale

Sa ne tragic o teapa mare

Fiare vechi din Vietnam

Le vei vinde an de an

Toata tara e in foame

Noi cumparam avioane

Spune-ne nu fi debil

F 16 este comestibil?

Noi lucram cu armament

Nu dormim in Parlament

Lucram in conditii grele

Cu explozibil si ghiulele

Ceausescu ne norma

Numai in grupa-I-a

Dar voi fara vorba multa

Ne-ati taiat grupa de munca

Am muncit 30 de ani

N-avem pensie, nici bani

Mama voastra de golani

Din varf de economie

Am ajuns la saracie

Si hotarasc mai marii

Sa ne taie din salarii

Cica din solidaritate

Sa ramanem cu jumate

Cum ii asta mai frate!

Cu hotii solidaritate?!

Jos Mafia din Romania!!!

Jos Mafia din Romania!!!

 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design