90 de ani de la evenimentele sangeroase de la Lupeni din data de 6 august 1929
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 

Biroul Executiv al Confederatiei Sindicale Nationale Meridian, a hotarat convocarea Consiliului National in data de 16.09.2010, la sediul Confederatiei. Tema principala a ordinii de zi a Consiliului National al CSN Meridian a constituit-o stabilirea unui program de actiuni in raport cu problematicile sociale generate de disponibilizarile colective, modificari legislative, sistem de salarizare 2010-2011. 

Consiliul National al Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, analizand situatia  economica si sociala grava prin care trece societatea romaneasca in aceasta perioada, considera ca intreaga responsabilitate pentru aceasta stare,  revine Guvernului Romaniei, a carei politica nu numai ca nu a ameliorat efectele negative ale crizei, ba chiar le-a adancit.

Sindicatele afiliate la C.S.N. MERIDIAN  s-au exprimat ferm:

  • Impotriva disponibilizarilor masive care nu s-au dovedit ca fiind o solutie pentru redresarea economica in perioada de criza. Solicita Guvernului masuri concrete pentru investitii publice, pentru crearea de locuri de munca, singura solutie viabila pentru cresterea economica;

  • Impotriva noii Legi  a pensiilor din sistemul public; suntem impotriva cresterii varstei de pensionare,  a modului de calcul al punctului de pensie care conduce la micsorarea valorii pensiilor, a eliminarii grupelor pentru conditii deosebite si speciale. Vom solicita Presedintelui Romaniei sa nu promulge aceasta lege.

  • Impotriva Proiectului Legii unice de salarizare in sectorul bugetar, care va conduce la diminuarea mai accentuata a salariilor, va proteja clientela politica (prin prevederile art. 30).

  • Impotriva masurilor dure de austeritate care conduc  la saracirea continua a populatiei, care va avea efecte dramatice pentru categoriile defavorizate (mai ales ca se vor elimina si subventiile la incalzire pentru sezonul rece).  

Sindicatele afiliate la Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN, atentioneaza Guvernul Romaniei, ca prin politica pe care a aplicat-o, prin incompetenta sau reaua credinta a  celor pe care i-a pus sa gestioneze treburile tarii, a creat o situatie de blocare fara precedent a activiatii economice atat in sectorul public cat si cel privat, o prabusire a sistemului de sanatate, a invatamantului, a ordinii de drept, care conduc catre disolutia institutiilor statului. Ca urmare, dreptul la viata, precum si dreptul la integritatea fizica si psihica a cetatenilor, nu mai este garantat.

Starea de nemultumire generala creste in randul populatiei  si poate lua oricand forme de protest greu de prevazut si controlat.

Guvernul sa-si asume esecul guvernarii


Actiuni  propuse:

  • Conducerea CSN MERIDIAN este imputernicita sa contacteze celelalte confederatii sindicale, pentru a discuta  un calendar comun de actiuni de protest,  solidaritatea sindicatelor fiind necesara in aceasta perioada de criza;

  • Federatiile si uniunile sindicale teritoriale se vor sustine reciproc in actiunile de protest care vor fi organizate in aceasta perioada.

  • Federatiile sindicale sau uniunile teritoriale vor decide modul de organizare si participare la actiuni in teritoriu, in mod individual sau cu alte structuri ale altor confederatii sindicale, pe care CSN Meridian le va sustine.

  • CSN Meridian va solicita Presedintelui Romaniei sa nu promulge noua Lege a Pensiilor;

  • Vom solicita Ministrului Muncii o discutie in legatura cu amendamentele inaintate de catre CSN Meridian privind Legea Unica de salarizare in sectorul bugetar, la care vor participa reprezentantii sindicatelor bugetare afiliate la confederatia noastra;

  • CSN Meridian impreuna cu federatiile din transporturile feroviare, vor solicita o intalnire cu conducerea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, a Ministerului Finantelor privind alocarea fondurilor pentru investitii. 
 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design