90 de ani de la evenimentele sangeroase de la Lupeni din data de 6 august 1929
 
   Afiliere
   Contact

Ultima ora
 
Galerie foto > Proiect CSN MERIDIAN si Federatia Agricultorilor FERMIERUL <click aici> pentru mai multe poze 
 
Conferinta: Rolul si implicarea femeilor in dialogul social, egalitate de sanse si de tratament pt. femei si barbati.Bucuresti, Rin Grand Hotel, 6 noiembrie 2013
 
 
Conferinta regionala de evaluare finala a Proiectului:Impreuna pentru dezvoltarea dialogului social in Romania, in Regiunea de Dezvoltare Sud-Est. Focsani, 30 octombrie 2013
 
 
Conferinta regionala de evaluare finala a Proiectului:Impreuna pentru dezvoltarea dialogului social in Romania, in Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest. Cluj-Napoca, 10 octombrie 2013
 
 
Conferinta regionala de evaluare finala a Proiectului:Impreuna pentru dezvoltarea dialogului social in Romania, in Regiunea de Dezvoltare Nord-Est. Piatra-Neamt, 3 octombrie 2013
 
 
Conferinta regionala de evaluare finala a Proiectului:Impreuna pentru dezvoltarea dialogului social in Romania, in Regiunea de Dezvoltare Centru. Brasov, 1 octombrie 2013
 
 
Conferinta regionala de evaluare finala a Proiectului: Impreuna pentru dezvoltarea dialogului social in Romania, in Regiunea de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia. Craiova, 27 septembrie 2013
 
Conf.Reg.de Evaluare Finala a Proiectului in Regiunea de Dezvoltare Sud-Vest. Craiova, Complex Parc, 27 septembrie 2013
In prezidiudl. Ringo Damureanu, dl.Ionel Ciobotea, Subprefect, Institutia Prefectului Dolj, dl.Nicolae Draghiea, Prefect, Institutia Prefectului Mehedinti, dl.Catalin Rotea, Prefect, Institutia Prefectului Olt, dl.Ion Albu. Moderator: Ionel Danca
La conf. au participat peste 80 de pers. din toate jud. Olteniei, prefecti, subprefecti, primari de mun., or. si com, sefi sau reprez ai unor inst. publice deconcentrate, dir.licee,reprez ai org. non-guvernamentale sau ai partenerilor sociali, functionari
 
Conferinta regionala de evaluare finala a Proiectului:Impreuna pentru dezvoltarea dialogului social in Romania, in Regiunea de Dezvoltare Vest. Timisoara, 17 septembrie 2013
 
 
Conferinta judeteana la Bacau:Dialogul Social in contextul procesului de regionalizare.27 august 2013
 
 
Masa rotunda cu Sindicatul Sanitas din Borsa:Dialogul social la nivel de unitate.14 august 2013
 
Masa rotunda cu Sindicatul Sanitas din Borsa:Dialogul social la nivel de unitate.La dezbateri au participat 26 de persoane, membri ai sindicatului Sanitas.14 august 2013, Borsa, jud. Maramures.
S-a subliniat importanta constientizarii de catre cetateni a rolului dialogului social dar mai ales necesitatea identificarii solutiilor pt. problemele sociale si ec. cu care se confrunta angajatii membrii ai Sindicatului Sanitas Borsa.
In cadrul evenimentului s-a prezentat si s-a dezbatut: cadrul legislativ pentru dialog social, relatia angajat-angajator, relatia cu institutiile publice locale si conflictele de munca.
In cadrul acestei dezbateri, prin mediere intre sindicat si conducerea administrativa s-a realizat stingerea conflictului de munca inregistrat la Spitalul de Recuperare Borsa.
 
Conferinta jud. Botosani: Agricultura si proiectele europene in contextul regionalizarii.9 august 2013
 
 
Conferinta judeteana in jud.Vaslui:Dialogul social in contextul proecesului de regionalizare.19 iulie 2013
 
La eveniment au participat peste 160 de persoane, reprezentand institutiile deconcentrate judetene, administratia publica locala, organizatii sindicale si patronale, Grupuri de Actiune Locala, Unitati de invatamant din jud. Vaslui, etc.
Referitor la problema regionalizarii, dl. Vasile Mihalachi, vicepresedintele Consiliului Judetean Vaslui a spus:Se spune ca vom lua fonduri europene mai multe, dar nu este chiar asa!
Printre vorbitori: Ion Popescu, Presedintele CSN MERIDIAN Dtru. Buzatu, Presedintele Consiliului Judetean Vaslui Andrei Puica, Subprefectul judetului Vaslui Achim Irimescu, Secretar de Stat, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale
Moderatorul dezbaterilor a fost dl.Ion Albu, consultant dialog social. Organizatia partenera a fost reprezentata de dl.Costel Ichim, Federatia Agricultorilor FERMIERUL
 
Eveniment local in comuna Borod din judetul Bihor.22 iulie 2013
 
Intalnire pentru promovarea dialogului social la nivel local si regional, marti, 22.07.2013, la Scoala gimnaziala din com.Borod, jud.Bihor.
La dezbateri au participat 28 de persoane, reprezentand personal al partenerilor sociali si ai fermierilor.
Dl. Doru Juca a multumit celor prezenti ca au dat curs invitatiei si a spus ca o tema de interes pentru com. Borod este constructia de la mina Borod, care ar fi bine sa fie data in patrimoniu Consiliului Local pentru ca este o cladire care are un potentia
Dl.Fildan Valentin, seful de post a precizat ca starea acesteia s-a degradat foarte mult din faza in care era functionala si pana in prezent. Cel mai bine ar fi fost ca imobilul sa fie dat Primariei si sa fie utilizat pentru ind. usoara.
 
Conferinta judeteana la Sibiu: Regionalizarea – perspectiva europeana, nationala si locala. 25 iunie 2013
 
 
Conferintele judetene Bihor si Satu Mare. 30, respectiv 29 mai 2013
 
Conf. jud. cu tema:Regionalizarea si impactul economico-social scontat la nivel judetean, org. la data de 30 mai 2013 in sala de sedinte a Institutiei Prefectului din municipiul Oradea.
La conferinta au participat 65 de reprz. ai adm. publice locale/judetene, institutiilor deconcentrate, sindicatelor, patronatelor, organzatiilor non-guvernamentale si reprezentanti ai mass-mediei locale.
Conf. jud. cu tema:Regionalizarea si impactul economico-social scontat la nivel judetean, org. la data de 29 mai 2013 in sala de sedinte a Institutiei Prefectului din municipiul Satu Mare.
La conferinta au participat 64 de reprz. ai adm. publice locale/judetene, institutiilor deconcentrate, sindicatelor, patronatelor, organzatiilor non-guvernamentale si reprezentanti ai mass-mediei locale.
 
Conferinta judeteana la Alba-Iulia:Regionalizarea-perspectiva europeana, nationala si locala.22 mai 2013
 
 
Conferinta judeteana la Sf.Gheorghe:Regionalizare-perspectiva europeana,nationala si locala.22 mai 2013
 
 
Conferinta judeteana Harghita, mun. Miercurea-Ciuc.21 mai 2013
 
Conferinta judeteana Harghita, s-a desfasurat marti, 21 mai 2013, in municipiul Miercurea Ciuc, la Sala Amfiteatru a Consiliului Judetean Harghita.
Aurora Parfenie, Inspector scolar judetean.
La eveniment au participat 72 de persoane reprez., Inst. Prefectului Harghita, Cons Jud.Harghita, parteneri sociali locali, membrii ai Comisiei de Dialog Social, reprez. ai sindicatelor si patronatelor, directori ai instit. deconcentrate jud.,licee,etc.
Aspecte abordate: Regionalizare, descentralizare si dialog social regional.
Au mai avut interventii:Jean-Adrian Andrei, Prefectul jud. Harghita Sandor Petres, Vicepresedinte, Consiliul Judetean Harghita,Mihai Parvan, Coordonator Centrul Regional CENTRU,Dumitru Fornea, CSN MERIDIAN.
Au mai avut interventii:Adrian Panescu, Agentia pt Protectia Mediului Harghita, Antal Stefan, Adjunct al Sefului IPJ Harghita, Dako Eva, PreSedinte, CNSLR FRATIA Harghita, Cristian Glodeanu, dir. liceu tehnic.
Conferinta a fost moderata de dl. Ion Popescu, Presedintele CSN MERIDIAN.
Miron Tibisor, Presedinte, Consiliul National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii – Filiala Harghita.
 
Conferinta judeteana pe tema regionalizarii.Baia Mare, 28.03.2013
 
 
Conferinta judeteana pe tema regionalizarii.Mun. Dr.-Turnu Severin,jud.Dambovita,15 martie 2013
 
Conferinta judeteana cu tema: Regionalizarea – perspectiva europeana, nationala si locala. Drobeta Tr. Severin, 15 martie 2013
Prezidiul conferintei a fost format din: dl. Ion Albu, pres. executiv, reprezentant CSN Meridian, dl. Dtru. FORNEA, reprez. CSN MERIDIAN in Comitetul Economic si Social European si dl. Stefan Ladislau Mednyanszky, secretarul Consiliul Judetean Mehedinti.
La conferinta au luat parte 78 de participanti, reprezentanti ai institutiilor publice si ai partenerilor sociali din judet.
Conferinta a fost moderata de dl. Ringo Damureanu, coordonator regional in cadrul CSN Meridian, lider al Sindicatului Administratiei Publice:Forta Legii, membru al comisiilor de dialog social constituite la nivelul Min. Afacerilor Interne si al jud. Dolj.
 
Conferinta judeteana pe tema reformei sanitare si a regionalizarii.Mun. Targoviste, jud Dambovita, 22 martie 2013
 
 
Conferinta Nationala de Evaluare Intermediara a Proiectului. Bucuresti, Aula Mare a Bibliotecii Centrale Universitare, 20 noiembrie 2012
 
Conferinta Nationala de Evaluare Intermediara a Proiectului:Impreuna pentru dezvoltarea dialogului social in Romania, marti, 20 noiembrie 2012, Aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I din Bucuresti.
La lucrarile conferintei au participat 133 de persoane: reprezentanti ai institutiilor publice nationale si europene, parlamentari, membri ai Guvernului Romaniei, reprezentanti ai patronatelor si sindicatelor reprezentative, fermieri si mass-media.
Obiectivele principale ale Conferintei Nationale de Evaluare Intermediara au vizat promovarea rezultatelor activitatilor desfasurate in cadrul proiectului pe parcursul celui de-al doilea an de implementare,
Domnul Ion Albu, Presedintele Executiv al Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN a avut o interventie in care a prezentat contextul european si national de manifestare a dialogului social, insitand foarte mult pe situatia relatiilor industriale dupa a
Un punct important de pe agenda l-a reprezentat interventia domnului Mihail Dumitru, Director in cadrul Directoratului General, Agricultura si Dezvoltare Rurala din Comisia Europeana.
Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a fost reprezentat de domnul Serghei Mesaros, Director pentru Dialog Social.
Chiar de la inceput, prin interventia sa, domnul Ion Popescu, Presedintele Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, a tinut sa multumeasca pentru sprijinul constant acordat de Televiziunea Romane.
La evenimentele org. prin intermediul proiectului in teritoriu, am beneficiat de colaborarea si prezenta reprez. Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerului Sanatatii, Ministerului Educatiei, Ministerul Mediului.
 
Conferinta Regionala de Evaluare, Craiova, 2 noiembrie 2012
 
Sala mare de sedinte a Consiliului Judetean din incinta Palatului Administrativ al judetului Dolj din Craiova, a gazduit vineri - 2 noiembrie 2012, conferinta regionala anuala pt Regiunea de Dezv S-E.
Conferinta a fost organizta de CSN Meridian si Federatia Agricultorilor Fermierul in cadrul proiectului: Impreuna pentru dezvoltarea dialogului social in Romania, cofinantat din Fondul Social European.
Conf. a fost moderata de dl. Ringo Damureanu, coordonator regional in cadrul CSN Meridian, lider al Sindicatului Administratiei Publice Forta Legii, membru al comisiilor de dialog social constituite la nivelul Min.Adm. si Int. si jud. Dolj.
Referitor la eveniment si la importanta acestuia, Presedintele CJ a declarat: Putine evenimente publice ar fi putut sa aduca la aceeasi masa atatea personalitati, asa cum vedem la aceasta conferinta regionala a CSN MERIDIAN
 
Conferinta judeteana cu tema: Dialogul social in sprijinul agriculturii si dezvoltarii rurale in jud. Bistrita-Nasaud. Mun. Bistrita, 26 octombrie 2012
 
Sediul Institutiei Prefectului din Bistrita, a gazduit la data de 26.10.2012, Conferinta Judeteana cu tema: Dialogul social in sprijinul agriculturii si dezvoltarii rurale in Judetul Bistrita-Nasaud.
Conferinta a fost organizata de Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN prin intermediul Proiectului: Impreuna pentru dezvoltarea dialogului social in Romania.
 
Conferinta judeteana Giurgiu, 2 octombrie 2012
 
 
Conferinta judeteana la Ramnicul Valcea, jud. Valcea, cu tema: Provocari si dialog intr-o lume a conflictelor sociale, Casa de Cultura a Sindicatelor, Vineri, 28 septembrie 2012
 
Sala Studio din incinta Casei de Cultura a Sindicatelor din Rm. Valcea, a gazduit vineri, 28 septembrie 2012, conferinta judeteana Valcea, organizata in cadrul proiectului Impreuna pentru dezv. dialogului social in Romania.
Conferinta a avut caracter de evaluare intermediara dupa doi ani de implementare a proiectului, desfasurandu-se sub titlul: Provocari si dialog intr-o lume a conflictelor sociale.
La conferinta au fost invitate sa participe oficialitatile judetului Valcea, reprezentantii partenerilor sociali – sindicate si patronate, personal al asociatiilor fermierilor si meseriasilor, mass-media.
Conferinta a fost deschisa de av. Maria Elena Viezure, expert pe probleme de comunicare si orgnanizare in cadrul CSN Meridian.
 
Dezbatere la SNTF Infrastructura, Statia CFR Campia Turzii, 28 septembrie 2012
 
La discutii au participat 27 de persoane, reprezentand administratia si diverse profesii care fac posibila buna activitate in Statia CFR din Campia Turzii.
Echipa de proiect a sa organizat aceste discutii la CFR Campia Turzii, in contextul dezbaterilor la nivel national pe tema intentiei Guvernului Romaniei de a privatiza o parte din CFR.
Unii participanti considera ca degeaba se discuta si se prezinta problemele pentru ca nu sunt sperante de schimbare in bine. Liderii de sindicat nu mai au credibilitate si de aceea membrii de sindicat nu-i mai urmeaza la actiunile de protest pe care le or
Coordonatorul Centrului Regional N-V de implementare a Proiectului, distribuie participantilor materiale promotionale.
 
Conferinta judeteana Caras-Severin, Municipiul Resita, 27 septembrie 2012
 
 
Conferinta judeteana Arad, Municipiul Arad, 26 septembrie 2012
 
 
Masa rotunda cu tema: Dialog social la nivel local, Primaria Mediesu-Aurit, jud. Satu Mare, 13 septembrie 2012
 
Masa rotunda cu tema „Dialog social la nivel local”, la sediul Primariei din Mediesul-Aurit, 13 spetembrie 2012.
La eveniment au participat 24 de persoane care au reprezentat factori de decizie la nivel local, reprezentanti ai administratiei publice locale si ai agentilor economici din localitate, fermieri si alte persoane interesate.
Stefan Petricean, Coordonatorul regional, a multumit autoritatilor locale, respectiv, d-lui Primar Silviu Zetea si d-lui Viceprimar Radu Iancu, pentru sprijinul acordat in organizarea acestei mese rotunde pe tema dialogului social.
Domnul Silviu Zetea, primarul localitatii, a apreciat initiativa CSN MERIDIA de a organiza aceasta intalnire pe tema dialogului social la Primaria Mediesu Aurit si a exprimat dorinta ca aceste dezbateri sa fie doar un inceput si o baza pentru dezvoltarea
 
Cursuri de formare a delegatilor sindicali, organizate in Neptun-Olimp ( judetul Constanta ), in perioada 27 august - 9 septembrie 2012
 
Confederatia Sindicala Nationala Meridian a finalizat cu succes alte doua cursuri de formare a delegatilor sindicali, organizate in Neptun-Olimp (jud.Constanta), intre 27 august - 09 septembrie 2012.
Toti cei 53 de participanti la cursurile gratuite au promovat examenul de evaluare CNFPA si au obtinut certificare pentru ocupatia de delegat sindical, conform codului COR.
Cursurile s-au derulat in cadrul proiectului „Impreuna pentru dezvoltarea dialogului social in Romania”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.
Absolventii cursului au dobandit cunostinte si competente necesare pentru o actiune sindicala moderna si profesionista, in conditiile economico-sociale din Romania.
 
Conferinta judeteana"Dialogul social, manifestare si cadru legislativ, Satu Mare, 30 august 2012
 
Palatul Administrativ din municipiul Satu Mare a gazduit, joi, 30 august 2012, Conferinta judeteana cu tema "Dialogul Social, Manifestare si Cadru Legislativ", organizata de echipa de implementare a proiectului in regiunea N-V.
La conferinta au participat 68 de persoane reprezentand, administratia publica locala si judeteana, institutii deconcentrate, sindicate, patronate, organzatii non-guvernamentale, persoane cointeresate si reprezentanti ai mass-mediei locale.
Dl Ministru Liviu Marian Pop a apreciat interesul partilor implicate in dialogul social din Judetul Satu Mare. A felicitat Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN pentru implementarea acestui proiect de dezvoltare a dialogului social.
Dl.prefect Avram s-a aratat foarte impresionat de participarea numeroasa a partenerilor sociali si de modul cum s-a desfasurat dialogul intre partile implicate.A afirmat"ca de acum inainte,asa doreste sa se desfasoare dialogul social in jud. Satu Mare.
 
Conferinta judeteana, Alexandria, jud. Teleorman, 28 august 2012
 
28 august 2012, in Sala de sedinte a Primariei municipiului Alexandria, Conferinta judeteana cu tema “Prioritati economice si sociale in judetul Teleorman”.
La Conferinta de la Alexandria au participat 67 de persoane, reprezentand factori de decizie la nivel local, agricultori, organizatii sindicale si patronale.
Cuvantul de salut al beneficiarului proiectului “Impreuna pentru dezvoltarea dialogului social in Romania ” a fost prezentat de domnul Ion Popescu, presedintele Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN
La dezbateri au luat cuvantul urmatoarele persoane: Gheorghe Albu, secretar de stat Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Adrian Florescu, deputat de Teleorman, Ion Pana, lider CNSRL Fratia – filiala Teleorman.
La dezbateri au luat cuvantul urmatoarele persoane:Adrian Petre, liderul Sindicatului din Casa de Asigurari de Sanatate,Aurelia Burghiu, director Directia Juridica din Ministerul Sanatatii, Ion Molea, agricultor.
La dezbateri au luat cuvantul urmatoarele persoane: Ilie Botorogeanu, lider sindical Federatia Agricultorilor Fermierul,Marian Radu, director PNDR, Nicolae Duna, viceprimar comuna Buzesti.
Secretarul de Stat din Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, domnul Gheorghe Albu, a salutat prezenta numeroasa a participantilor, precizand ca domnia sa raspunde de dialogul social in cadrul ministerului.
Domnul Secretar de Stat a salutat initiativa de a se organiza o conferinta la nivel judetean si considera ca prin astfel de intalniri se pot gasi solutii si rezolvari pentru problemele comunitatilor locale.
 
Conferinta judeteana, Pitesti, jud. Arges. 21 august 2012
 
Sanatatea si agricultura au fost subiectele cele mai discutate in Conferinta judeteana de la Pitesti din 21 august 2012. La eveniment au paticipat aproximativ 80 de persoane.
Prezent la eveniment, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a apreciat initiativa CSN Meridian, denumita “ Prioritati economice si sociale in judetul Arges”. “Ma bucur ca sunt si confederatii si federatii sindicale preocupate de chestiunile economice.
Obiectivul conferintei a fost de a asigura un cadru de dezbatere si dialog social intre reprezentantii administratiei publice locale si partenerii sociali, pe teme ce privesc dezvoltarea durabila a judetului Arges.
Proiectul " Impreuna pentru dezvoltarea dialogului social in Romania" este implementat de C.S.N Meridian si F.A Fermierul si cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.
 
Formarea profesionala, reintregrarea somerilor pe piata munci si dialogul social - principalele teme discutate in cadrul unui eveniment local organizat la Baia Mare 17 august 2012
 
Centrul Comunitar Romani al Asociatiei Centrul de Cercetare si Formare a Universitatii de Nord Baia Mare, a gazduit la data de 17 august 2012 , un eveniment local organizat de echipa Centrului Regional Nord-Vest de implementare a Proiectului.
La discutii au participat 18 persoane. Inainte de eveniment s-a incheiat un protocol de colaborare intre CSN Meridian - Centrul Regional 6 Nord-Vest si Asociatia Centrul de Cercetare si Formare a Universitatii de Nord Baia Mare.
Directorul centrului, a apreciat initiativa CSN MERIDIAN, considerand ca prin protocolul incheiat si parteneriatul realizat, partile vor contribui la dezvvoltarea dialogului social.
Dl. Petricean a prezentat proiectul si a evidentiat rolul dialogului social la nivelul comunitatilor urbane si rurale ca mecanism de participare si responsabilizare a cetatenilor la luarea deciziilor publice locale.
 
Eveniment local in comuna Baiut din jud. Maramures. 25 iulie 2012
 
 
Conferinta judeteana organizata in municipiul Deva, jud. Hunedoara. 25 iulie 2012
 
Aproximativ 50 de persoane au participat la Conferinta judeteana cu tema: Prioritati Economice si sociale in judetul Hunedoara, organizata in mun. Deva, 25 iulie 2012
Actiunea s-a incadrat in calendarul de activitati pentru implementarea Proiectului: Impreuna pentru dezvoltarea dialogului social in Romania.
La conferinta au participat persoane publice: dl. Sorin-Adrian Vasilescu, Prefectul jud. Hunedoara, dl. Dan Radu Rusanu, senator, dl. Bogdan Tampau, deputat, dl. Florin Bodog, Secretar de Stat, Ministerul Sanatatii.
Cu aceasta ocazie s-a semnat si un Protocol de colaborare intre Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN si Prefectura judetului Hunedoara.
 
Curs de manageri de proiect, in perioada 21-27.07.2012, finalizat cu succes de CSN MERIDIAN
 
Confederatia Sindicala Nationala Meridian a finalizat cu succes cursul de formare de manager de proiect, organizat la Bucuresti, in perioada 21-27 iulie 2012.
Toti cei 26 de participanti la cursul gratuit au trecut examenul de evaluare CNFPA, obtinand certificarea pentru ocupatia de manager de proiect, conform codului COR.
Cursul s-a derulat in cadrul proiectului „Impreuna pentru dezvoltarea dialogului social in Romania”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.
La cursul organizat de CSN Meridian participantii au obtinut competente privind scrierea si evaluarea unui proiect.
 
Audiere publica la Abrud pe tema deseurilor menajere, 19 iulie 2012
 
Audierea publica cu tema: Solutii de management al deseurilor menajere si de ecologizare a terenului ocupat de groapa de gunoi din orasul Abrud.19 iulie 2012
Evenimentul a fost organizat de Echipa Regionala CENTRU de implementare a proiectului Impreuna pentru dezvoltarea dialogului social.
La dezbateri au participat primarul orasului, consilierii locali, reprez. ai partidelor politice care au consilieri in Primaria Abrud, ong-uri, conducatori ai institutiilor publice si cetateni din localitate.
Primarul orasului, pe langa faptul ca a fost prezent la discutii pe tot parcursul audierii, a pregatit si un raspuns in scris, participantilor la eveniment.
 
27 de noi delegati sindicali instruiti de CSN Meridian, in perioada 09 - 15 iulie 2012, la cursul de formare Delegati Sindicali organizat in Olanesti
 
Confederatia Sindicala Nationala Meridian a finalizat cu succes cursul de formare a delegatilor sindicali organizat la Olanesti, in perioada 9-15 iulie 2012.
Toti cei 27 de participanti la cursul gratuit au trecut examenul de evaluare CNFPA, obtinand certificarea pentru ocupatia de delegat sindical, conform codului COR.
Cursul s-a derulat in cadrul proiectului „Impreuna pentru dezvoltarea dialogului social in Romania”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.
La cursul organizat de CSN Meridian participantii au dobandit cunostinte si competente necesare pentru o actiune sindicala moderna si profesionista, in conditiile economico-sociale din Romania.
 
Conferinta judeteana la Baia Mare, 25 mai 2012
 
Conferinta judeteana la Baia Mare cu tema "Sanatatea si Transparenta decizionala in administratia publica" 25 mai 2012
Echipa Centrului Regional Nord-Vest de implementarea a Proiectului „Impreuna pentru dezvoltarea dialogului social in Romania” a organizat acest eveniment, in data de 25 mai 2012, in Sala de conferinte a Bibliotecii Judetene Petre Dulfu din Mun. Baia Mare.
La conferinta au participat 68 de reprezentanti inregistrati ai administratiei publice locale/judetene, institutiilor deconcentrate, sindicatelor, patronatelor, organzatiilor non-guvernamentale, persoane cointeresate si reprezentanti ai mass-mediei locale
Lucrarile au fost deschise de Coordonatorul regional N-V, Stefan Petricean, care a adresat un cuvant de bun venit participantilor, a facut o scurta prezentare si a anuntat prezenta domnului Liviu Marian Pop, Ministru delegat pentru dialog social.
 
Dezbateri organizate in luna martie 2012 de Centrul Regional S-V Oltenia
 
Dezbatere cu tema: Analiza nevoilor partenerilor sociali din mediul rural. Solutii posibile derivand din dezvoltarea dialogului social in mediul rural. com. Marsani, jud. Dolj, 6 martie 2012
Eveniment local in com. Sarbii Magura, jud. Olt, organizat de CR SV Oltenia de impementare a proiectului: Impreuna pentru dezvoltarea dialogului social in Romania. 15 martie 2012
Masa rotunda in com. Gangiova, jud. Dolj, cu tema: Dezbatere pe tema Legii Dialogului Social. Solutii posibile derivand din dezvoltarea dialogului social. 22 martie 2012
Eveniment local la sediul Consiliului local din com. Scarisoara, jud.Olt. 28 martie 2012
 
Eveniment local in com.Circarlau din jud. Maramures, 30 martie 2012
 
 
Eveniment local in com. Satulung,jud. Maramures, 29 martie 2012
 
 
Eveniment local in com. Copalnic Manastur, jud. Maramures, 28 martie 2012
 
 
Masa rotunda pe tema dialogului social in Cavnic, jud. Maramures, 27 martie 2012
 
 
Masa rotunda in orasul Somcuta Mare, jud. Maramures, 22 martie 2012
 
 
Masa rotunda la Recea, jud. Maramures, pe tema dialogului social. 21 martie 2012
 
 
Dezbateri pe tema dialogului social la Primaria orasului Tautii Magheraus din jud. Maramures, 20.03.2012
 
Marti, 20.o3.2012, in sala de sedinte a Primariei orasului Tautii Magheraus din jud. Maramures, a fost organizata o masa rotunda pe tema dialogului social si a cadrului legislativ de reglementare a acestuia, la care au participat 37 de persoane.
Evenimentul a facut parte din programul de actiuni prevazute pentru implementarea proiectului Impreuna pentru dezvoltarea dialogului social in Romania
Printre participanti s-au numarat reprezentanti ai factorilor de decizie la nivel local, reprezentanti ai administratiei publice locale, reprezentanti ai agentilor economici, fermierilor si persoane cointeresate.
Moderatorul discutiilor a fost dl. Petricean Stefan, Coordonator regional al Centrului Regional Nord-Vest de implementare a proiectului.
 
Masa rotunda la Baia Mare cu tema: Dialogul social-manifestare si cadru legisaltiv. 7 martie 2012
 
Miercuri, 7.03.2012, in Baia Mare, 24 de persoane au participat la masa rotunda cu tema: Dialog social – manifestare si cadru legislativ
Evenimentul a fost organizat de echipa de implementare a proiectului:Impreuna pentru dezvoltarea dialogului social, din Centrului Regional Nord-Vest
Din echipa Centrului Regional Nord-Vest face parte: dl. Stefan PETRICEAN, dl. Gheorghe BOICIUC, dl. Constantin FLAUT-COPOS si dna. Daniela COPOS.
CSN Meridian implementeaza in parteneriat cu Federatia Agricultorilor, proiectul „Impreuna pentru Dezvoltarea Dialogului Social in Romania” cofinantat din FSE prin POSDRU 2007-2013.
 
Conferinta Nationala de Evaluare Intermediara a Proiectului. Sala DREPTURILE OMULUI din Parlamentul Romaniei, Bucuresti, 29 noiembrie 2011
 
 
Conferinta Regionala de Evaluare Intermediara a Proiectului pentru Regiunea de Dezvoltare VEST. Sala de conferinte a Primariei Municipiului Petrosani, 24 noiembrie 2011
 
 
Conferinta Regionala de Evaluare Intermediara a Proiectului pentru Regiunea de Dezvoltare SUD-VEST Oltenia. Sala de conferinte a Hotelului Parc din Craiova, 23 noiembrie 2011
 
 
Conferinta Regionala de Evaluare Intermediara a Proiectului pentru Regiunea de Dezvoltare SUD-EST. Sala de conferinte a Primariei Municipiului Focsani, 21 noiembrie 2011
 
 
Conferinta Regionala de Evaluare Intermediara a Proiectului pentru Regiunea de Dezvoltare SUD - Muntenia. Sala Mare a Prefecturii din Targoviste, 22 noiembrie 2011
 
 
Conferinta Regionala de Evaluare Intermediara a Proiectului pentru Regiunea de Dezvoltare CENTRU. Sala de conferinte a hotelului CASA MURESAN din Brasov 21 noiembrie 2011
 
 
Conferinta Regionala de Evaluare Intermediara a Proiectului pentru Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest. Sala de conferinte a Bibliotecii judetene PETRE DULFU din Baia Mare, 17 noiembrie 2011
 
Joi, 17 noiembrie 201, la Biblioteca Judeteana PETRE DULFU din Baia Mare, s-a desfasurat Conferinta regionala de evaluare a Proiectului IMPREUNA PENTRU DEZVOLTAREA DIALOGULUI SOCIAL IN ROMANIA
La eveniment au participat in jur de 80 de persoane reprezentand: administratia publica locala/judetena din regiune, institutii deconcentrate, sindicate, patronate, organzatii non-guvernamentale, mass-media locala si alte persoane cointeresate.
Lucrarile conferintei au fost deschise si moderate de domnul Stefan Petricean in calitate de coordonator regional al proiectului in regiunea Nord-Vest. La dezbateri a participat si dl. Ion Albu, Presedinte Executiv al CSN MERIDIAN.
La eveniment au participat in jur de 80 de persoane reprezentand: administratia publica locala/judetena din regiune, institutii deconcentrate, sindicate, patronate, organzatii non-guvernamentale, mass-media locala si alte persoane cointeresate.
 
Seminar "Formare de formatori" 9-14 mai 2011, Hotel Yesterday, Bucuresti
 
Cursurile de “ formare de formatori ” la Hotel Yesterday, str Econom Cezarescu nr. 809-14.05.2011,
Structura programului: 1. Formare formator, program de formare 2. Realizarea activitatilor de formare 3. Metodele si tehnicile de formare 4. Evaluarea participantilor la cursurile de formare 5. Managementul programelor de formare
La curs au participat 26 de cursanti din cadrul grupului tinta care au fost selectati din cadrul organizatiilor sindicale, membre ale CSN Meridian, respectiv Federatia Agricultorilor.
Programul de formare a avut ca scop dobandirea de catre participanti a aptitudinilor necesare si dezvoltarea competentelor profesionale pentru activitatea de formare de formatori.
Cursul s-a intins pe parcusul a 40 de ore, fiind sustinut de doi formatori, respectiv dna. Nita Magnolia si dl. Gherghina Radoi, ambii fiind angajati in cadrul prezentului proiect, in functia de formator.
Fiecare cursant a avut la dispozitie cate un set de materiale de curs, atat in format electronic cat si printat. Materialul de curs a fost dezvoltat pe baza curriculei (structura programului de formare), mai sus mentionata.
Dupa prezentarea suportului de curs si a partii teoretice, fiecare cursant a ales o tema pe care a trebuit sa o sustina in fata unui auditoriu format din ceilalti cursanti.
In timpul prezentarii acestia au fost filmati, primind ulterior materialul video pentru analiza modului in care si-au sustinut prezentarea.
La inceputul si sfarsitul fiecarei zi, fiecare cursant a primit cate un chestionar prin care isi puteau exprima punctul de vedere in legatura cu modul de desfasurare a cursului si puteau sa evalueze prestatia formatorului.
Finalizarea cursului a fost realizata prin sustinerea unui examen de certificare (atat practic cat si teoretic) in urma caruia toti participantii au absolvit acest curs.
Fiecare dintre participanti poate sustine un program de formare profesionala, certificatul obtinut in urma acestui curs fiind recunoscut in toate tarile din cadrul UE.
Cursurile de “ formare de formatori ” la Hotel Yesterday, str Econom Cezarescu nr. 809-14.05.2011,
Cursurile de “ formare de formatori ” la Hotel Yesterday, str Econom Cezarescu nr. 809-14.05.2011,
Cursurile de “ formare de formatori ” la Hotel Yesterday, str Econom Cezarescu nr. 809-14.05.2011,
Cursurile de “ formare de formatori ” la Hotel Yesterday, str Econom Cezarescu nr. 809-14.05.2011,
Cursurile de “ formare de formatori ” la Hotel Yesterday, str Econom Cezarescu nr. 809-14.05.2011,
Cursurile de “ formare de formatori ” la Hotel Yesterday, str Econom Cezarescu nr. 809-14.05.2011,
Cursurile de “ formare de formatori ” la Hotel Yesterday, str Econom Cezarescu nr. 809-14.05.2011,
Cursurile de “ formare de formatori ” la Hotel Yesterday, str Econom Cezarescu nr. 809-14.05.2011,
Cursurile de “ formare de formatori ” la Hotel Yesterday, str Econom Cezarescu nr. 809-14.05.2011,
Cursurile de “ formare de formatori ” la Hotel Yesterday, str Econom Cezarescu nr. 809-14.05.2011,
Cursurile de “ formare de formatori ” la Hotel Yesterday, str Econom Cezarescu nr. 809-14.05.2011,
Fotografie de grup la incheierea Cursurilor de “ formare de formatori ” la Hotel Yesterday, str Econom Cezarescu nr. 809-14.05.2011,
 
Seminar Formare de activisti sindicali in domeniul dialogului social, Predeal,jud.Brasov, 22-23 oct. 2011
 
 
Evenimente locale Nehoiu 21 august 2011 (doua serii:Primaria Nehoiu si Hotel Nehoiu)
 
 
Eveniment local Brasov, 3 august 2011
 
 
Eveniment local Seini, jud. Maramures, 2 august 2011
 
 
Eveniment local Ocna Sugatag, jud Maramures, 21 iulie 2011
 
 
Eveniment local Sighetul Marmatiei si Barsana, jud Maramures, 20 iulie 2011
 
 
Eveniment local in comuna Viseul de Sus, jud Maramures, 19 iulie 2011
 
 
Eveniment local Satu Mare si Racsa,jud Satu Mare,15 iulie 2011
 
 
Eveniment local in comuna Aghiresu, jud. Cluj-Napoca,14.07.2011
 
 
Eveniment local Vatra Moldovitei si Moldovita, jud Suceava, 10 iulie 2011
 
 
Eveniment local Poiana Negri, jud. Suceava, 9 iulie 2011
 
 
Eveniment local Targu Mures si Cristesti, jud Mures, 8 iulie 2011
 
 
Eveniment local Amarastii de Jos, jud.Dolj, 23 iunie 2011
 
 
Dezbatere la Bechet, pe tema dialogului social si a cadrului legislativ pentru consultarea societatii civile in Romania, vineri, 7 septembrie 2012
 
 
Eveniment local Celaru, jud Dolj, 22 iunie 2011
 
 
Evenimente locale, Leleasca, Cungrea si Teslui, jud. Olt, 19 iunie 2011
 
 
Eveniment local Ploiesti, jud. Prahova, 14 iunie 2011
 
 
Eveniment local Gura Ocnitei, jud Dambovita, 10 iunie 2011
 
 
Eveniment local Cezieni, jud. Olt, 8 iunie 2011
 
 
Eveniment local Crampoia, jud. Olt, 5 iunie 2011
 
 
Eveniment local Bumbesti Jiu,jud.Gorj, 20 mai 2011
 
 
Conferinta Nationala de Lansare a Proiectului. Bucuresti, 27 aprilie 2011
 
Conferinta Nationala de Lansare a Proiectului: IMPREUNA PENTRU DEZVOLTAREA DIALOGULUI SOCIAL IN ROMANIA. Miercuri, 27 aprilie 2011
Dl. Sorin Burtea, realizatorul emisiunii TVR: INTERES GENERAL, dl. Ion Popescu, Presedinte CSN MERIDIAN si dl. Iulian Iancu, Pres. Comisiei pt Industrii si Servicii a Camerei Dep. 27 aprilie 2011
Reprezentanti ai Federatiei Agricutorilor intervin in cadrul dezbaterilor de la Conferinta Nationala de Lansare a Proiectului 27 aprilie 2011
Dl. Mircea Toader, liderul grupului PDL din Camera Deputatilor acordand un interviu Televiziunii Romane dupa Conferinta Nationala de Lansare a Proiectului. 27 aprilie 2011
Peste 100 de persoane au participat la Conferinta Nationala de Lansare a Proiectului: Impreuna pentru dezvoltarea dialogului social in Romania care s-a desfasurat in Sala Drepturilor Omului din Parlamentul Romaniei 27.04.2011
Proiectul "Impreuna pentru dezvoltarea dialogului social in Romania" este implementat de catre CSN MERIDIAN in calitate de solicitant, impreuna cu Federatia Agricultorilor in calitate de partener si se desfasoara pe o perioada de 36 de luni.
Dl. Iulian Iancu, presedintele Comisiei pt Industrii si Servicii din Camera Deputatilor din Parlamentul Romaniei, acordand un interviu Televiziunii Romane dupa Conferinta Nationala de Lansare a Proiectului. 27 aprilie 2011
Peste 100 de persoane au participat la Conferinta Nationala de Lansare a Proiectului: Impreuna pentru dezvoltarea dialogului social in Romania care s-a desfasurat in Sala Drepturilor Omului din Parlamentul Romaniei 27.04.2011
 
Power by Portal de Afaceri, Catalog Firme by MediaNet Design